• امروز : سه شنبه - ۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 24 - شوال - 1446
  • برابر با : Tuesday - 22 April - 2025
کل پست ها: 73449اخبار امروز : 0
14

ایران آماده انتقال تجارب به کشورهای عضو اکو در حوزه پیشگیری از اعتیاد است

  • کد خبر : 83792
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۹
ایران آماده انتقال تجارب به کشورهای عضو اکو در حوزه پیشگیری از اعتیاد است
رئيس اداره حقوق بين‌الملل دبيرخانه ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: ایران تجارب بسیار موفقی در حوزه پیشگیری از اعتیاد دارد و هدف از برگزاری نشست‌های مشترک با کشورها‌ي عضو اكو نیز تبادل و به اشتراک‌گذاری این تجربیات است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ سومين دوره آموزشي پيشگيري اوليه از اعتياد به موادمخدر، با حضور متخصصين رشته‌هاي مختلف پزشكي، روانشناسي و شاخه‌هاي مربوطه از كشورهاي عضو سازمان همكاري‌هاي اقتصادي (اكو) همچون آذربايجان، قرقيزستان، ايران، تاجيكستان، تركيه و نيز نمايندگان سازمان‌هاي منطقه‌اي و بين‌‌المللي نظير دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد و سازمان بين‌المللي اينترپل (پليس بين‌الملل)، در روز چهارشنبه ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱ برابر با ۱۴ دسامبر ۲۰۲۲ به‌صورت بَرخط و وبينار برگزار شد.
دكتر حميدرضا رفيع‌پور طهراني در این دوره آموزشی غير حضوري که در مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد، اعتیاد به موادمخدر را یکی از معضلات خطرناک جوامع بشری برشمرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با توجه به موقعیت ژئوپلیتیک ناشی از همسایگی با بزرگ‌ترین تولیدکننده موادمخدر در جهان (افغانستان)، همواره در معرض بیشترین آسیب‌های ناشی از مبارزه با موادمخدر بوده و در این راه سالانه خسارت‌های هنگفت مالی و لطمات جبران‌ناپذیر جانی را متحمل شده است.
وی افزود: در این راستا، علاوه بر فعالیت‌های گسترده ملی در زمینه‌های مختلف مانند پیشگیری و درمان معتادان و کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد، همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی فراوانی با نهادها و سازمان‌های مربوطه نظیر سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو و دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد انجام داده است.
رئیس اداره حقوق بین‌الملل دبيرخانه ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه؛ اين رویداد آموزشی در زمينه پیشگیری اولیه از اعتیاد را در چارچوب تعهدات و همکاری‌های ستاد مبارزه با موادمخدر جمهوری اسلامی ایران با سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو اعلام و خاطرنشان کرد: در ایران تجربیات بسیار موفقی در حوزه پیشگیری از اعتیاد به انواع موادمخدر به دست آمده است و هدف از برگزاری اين نشست كه با مشارکت کشورها‌ي عضو اكو و سازمان‌های بین‌المللی مرتبط انجام شده است، تبادل و به اشتراک‌گذاری این تجربیات موفق می‌باشد.
همچنين جاندوس آسانف، معاون دبیرکل سازمان اکو در تهران ضمن تشكر ويژه از ستاد مبارزه با موادمخدر براي اجراي برنامه‌هاي آموزشي در زمينه پيشگيري از اعتياد به موادمخدر كه از سه سال گذشته براي كشورهاي عضو اكو به‌صورت مداوم اجرا می‌شود؛ گفت: اين نشست سومين دوره آن است که نشان از سطح بسيار خوب همكاري‌هاي في مابين جمهوري اسلامي ايران با سازمان همكاري‌هاي اقتصادي (اكو) است.
وی در پایان به تداوم برنامه‌هاي مبارزه با موادمخدر كه قرار است در سال ۲۰۲۳ ميلادي در چارچوب برنامه‌هاي سازمان منطقه‌اي اكو انجام پذيرند، اشاره كرد.
همچنين دكتر زهره عزيزي، رئيس مركز مشاوره دانشگاه تهران، در این وبینار گفت: حضور نمایندگان رسمی از كشورهاي عضو اكو و سازمان‌هاي مهم بين‌المللي، در سومین دوره آموزشی بَرخط تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از اعتیاد برای کشورهای عضو سازمان اکو، نشان‌دهنده اراده مناسب برای پیشگیری علمی و حرفه‌ای از اعتیاد است.
وی بر اهمیت حوزه پیشگیری از اعتیاد به ویژه در مراکز دانشگاهی تأکید و بر اين نكته اشاره کرد كه جهت تسریع و اثربخشی هر چه بیشتر این رویکرد تلاش می‌شود ارتباطات و همكاري‌هاي منطقه‌ای گسترش‌ پیدا کنند تا زمینه‌هاي مناسب برای انتقال تجربيات بین کشورهای عضو سازمان اکو بیش از پیش فراهم شوند و در این زمینه دانش‌افزایی لازم انجام شود.
گفتني است، مدرسين اين نشست آموزشي غير حضوري كه از متخصصان صاحب‌نظر و با سابقه در حوزه پيشگيري از اعتياد كشورمان بودند، در دو نوبت صبح و بعد از ظهر، به ارائه مباحث تخصصي پرداختند. برنامه‌ها و راهبردهاي جديد پيشگيرانه، مرور تجربيات موفق در مدارس، دانشگاه‌ها، محيط‌هاي كار، ضرورت آموزش خانواده‌ها، اهميت شناسایی زودهنگام اعتیاد، انتقال ژنتیکی اعتیاد، جلسات تعاملی، درمان گروهی و درمان‌ رفتارهای تهاجمی و نيز نقش رسانه‌ها، مسئله اعتياد ديجيتال و اهميت فعاليت‌هاي اجتماع‌مدار از جمله مهم‌ترين موضوعات ارائه شده در اين دوره آموزشي يك روزه بودند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=83792
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 503 بازدید
  • بدون دیدگاه