گلستان- مهدی طالبی در نشست با مدیر عامل موسسه خیریه امید صباح گلستان گفت: مواد مخدر یک پدیده چند وجهی، سیستماتیک و پویا می باشد که بنیان خانواده و به خصوص نیرو های مولد این مرز بوم را هدف قرار داده است؛ لذا باید در نظر داشت معضل مواد مخدر خانمانسوز است و به صورت معمول خانواده ها ۵ سال بعد متوجه سوء مصرف مواد مخدر فرد می شوند.
وی افزود: همجواری ما با کشوری که به عنوان بیشترین تولید کننده مواد مخدر در دنیا محسوب می شود باعث شده تا آسیب ما دو چندان باشد، بر اساس آمار سال ۱۳۹۴ ؛ ۵۵ درصد طلاق ها، ۶۵ درصد همسر آزاریها و کودک آزاریها، ۴۰ درصد سرقتها، ۲۰ درصد قتلها، ۳۵ درصد شرارت ها و ۶۰ درصد زندانیان به صورت مستقیم و غیر مستقیم با معضل مواد مخدر مرتبط هستند. لذا توجه به حوزه مواد مخدر و ریشه کنی این بلای خانمانسوز به خودی خود رفع اغلب آسیب های اجتماعی را در بر دارد.
دبیر شورا ادامه داد: یکی از مشکلات حال حاضر که از مطالبات مردم میباشد، ترمیم ویترین و ارتقاء امنیت اجتماعی با جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر می باشد. در استان گلستان با توجه به تعداد قابل تامل معتادان متجاهر اما فقط برای ۱۰۰ نفر ظرفیت پیش بینی شده است، که در سال جاری با تدبیر، حمایت و پیگیری مجدانه استاندار، معاون سیاسی استاندار، رئیس کل دادگستری، دادستان مرکز استان و دبیرخانه شورای هماهنگی استان و همکاری جهاد کشاورزی، بهزیستی استان، شهرداری گرگان و گنبد و مجموعه دستگاه های متولی امر، برای توسعه این مرکز تا ۱۰۰۰ نفر علاوه بر مجموعه توسکستان در مرکز استان، دو ملک در شهرستان گنبد نیز در نظر گرفته شده است.
طالبی گفت: با توجه به اعتبارات مورد نیاز برای توسعه حوزه اقامتی و لزوما توانمندسازی و اشتغال این مراکز که تکمیل کننده چرخه اقامتی و درمان بهبود یافتگان می باشد این موضوع محقق نخواهد شد مگر با همدلی و مشارکت همگانی. در این میان بیماری کرونا نیز نشان داد که با در کنار هم بودن می توان با این معضل مبارزه کرد. در مبارزه با مواد مخدر و جمع آوری متجاهرین که تاثیر مستقیم بر روی کاهش آسیب ها و ارتکاب جرائم دارد نیز می بایست در کنار هم قرار گرفت و همه با هم با همدلی و همپوشانی اقدام نمائیم که در این زمینه خیرین می توانند بسیار موثر واقع شوند.
در ادامه این نشست، لیاقتی مدیر عامل موسسه امید صباح گلستان بیان کرد: در تمامی حوزه ها اقدامات پیشگیرانه ارزانتر و عقلانی تر از درمان است. یکی از راه های موثر در حوزه مبارزه با مواد مخدر، جمع آوری معضل اعتیاد با جمع آوری معتادین از سطح جامعه و نگهداری آنها می باشد. باید در نظر گرفت اعتیاد وقتی می آید قطعا آسیب های اجتماعی مانند آدم ربائی، سرقت، از هم پاشیدگی خانواده، بچه های طلاق و… هم بدنبال آن هستند. این موارد در طول زمان اثر گذاری دارد که در زمان کم قادر به دیدن اثرات آن نیستیم. متاسفانه رویکرد به سمت مواد صنعتی زیاد شده است و به تبع آن توهمات این افراد نمود بیشتری پیدا می کند.
وی اظهار داشت: باید دانست که سرویس های امنیتی دشمنان کشور نیز پشت این قضیه هستند. دشمنان خانواده ها را هدف قرار داده و روی به از هم پاشیدگی بنیان های خانواده و رواج بی حیائی در خانواده ها آورده اند.
لیاقتی گفت: دانش آموزان و دانشجویان در تیر رس اهداف شوم آنها قرار دارند. چندین میلیارد دلار هزینه راه اندازی شبکه ها را می پردازند تا از درون نظام کشور را فلج کنند. جوانان ما دنبال هیجان و کنجکاوی هستند، لذا یک کار فرهنگی و ریشه ای موثر بایستی انجام شود. آموزش و پرورش می بایست یک کار فرهنگی و بلند مدت را آغاز کند و وقتی انتهای روی آوردن به مواد مخدر برای دانش آموز و دانشجوی ما مشخص و نمایان شود کمتر رغبت به سوی مواد پیدا می کنند و باعث انزجار آنها خواهد شد.
وی بیان کرد: یک نهاد و یک دستگاه قادر به حل این مشکل نیست، کلیه دستگاهها درگیر این موضوع هستند و دولت به تنهائی نمی تواند کاری انجام دهد و کاری تیمی میخواهد. همه دستگاهها باید به کمک شورا بیایند. قطعا این مسائل و اولویت ها در استان می بایست در مجمع خیرین بیان شود تا ایجاد حساسیت شده و به ورود این افراد به مقوله مبارزه با اعتیاد کمک کند.
ریشه کنی موادمخدر، به خودی خود رفع اغلب آسیب های اجتماعی را در بر دارد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان با بیان اینکه 55 درصد طلاق ها، 20 درصد قتلها . 35 درصد شرارت ها با معضل مواد مخدر مرتبط است؛ گفت: توجه به حوزه مواد مخدر و ریشه کنی این بلای خانمانسوز به خودی خود رفع اغلب آسیب های اجتماعی را در بر دارد.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=83592
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گلستان
- 258 بازدید
- بدون دیدگاه