• امروز : جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 4 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
5

مبارزه با مواد مخدر يعني ارتقا شخصيت جامعه

  • کد خبر : 8334
  • ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۳:۴۷

دلايل مختلفي وجود دارد كه يك جوان به سمت موادمخدر روي مي‌آورد. اين دلايل اقتصادي، اجتماع، بيكاري، عدم برنامه‌ريزي براي اوقات فراغت و… است. اما اگر جوانان از معضلات و عواقب موادمخدر بيشتر بدانند هرگز خلاء ‌هاي زندگي خود را با موادمخدر پر نمي‌كنند.بيژن نوباوه، نایب رئیس دوم كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه انسان […]

دلايل مختلفي وجود دارد كه يك جوان به سمت موادمخدر روي مي‌آورد. اين دلايل اقتصادي، اجتماع، بيكاري، عدم برنامه‌ريزي براي اوقات فراغت و… است. اما اگر جوانان از معضلات و عواقب موادمخدر بيشتر بدانند هرگز خلاء ‌هاي زندگي خود را با موادمخدر پر نمي‌كنند.

بيژن نوباوه، نایب رئیس دوم كميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينكه انسان در زندگي نياز به موادمخدر ندارد بلكه اين نياز روحي است كه ممكنه در شرايط خاص به سمت انسان بيايد، به روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر مي‌گويد: جوانها براي شعف بيشتر، يا خلاصي از بعضي مشكلات يا نرفتن به سمت مسئوليت‌هاي واقعي زندگي به سوي موادمخدر مي‌روند تا از مسائل دور بوده و فكر و خيال نكنند.

وي در ادامه مي‌افزايد: بسياري از افراد فكر مي‌كند با استعمال موادمخدر، سيگار، قليان و… شخصيت برتر خود را نشان مي‌دهند. همه اين مسائل و تصورات ناصحيح به شرايط جامعه باز مي‌گردد. افرادي هستند كه براي شعف يا براي جبران مشكلات شخصيتي خود به موادمخدر تمسك مي‌جويند. مي‌توانيم با روش‌هاي منطقي تربيت اين وجهه را كاملا پاك كنيم و اين تفكر را از بين ببريم. روانشناسان و جامعه‌شناسان مي‌گويند؛ «مهم‌ترين مسئله براي مبارزه با بزه‌هاي اجتماعي افزايش و ارتقاء شخصيت جامعه است.» در جامعه تحصيلكرده جامعه ارتكاب به جرايم و بزه‌هاي اجتماعي به نسبت اقشار ديگر خيلي پايين‌تر است. هر چند كه متاسفانه امروزه آمار اعتياد در اقشار تحصيلكرده هم افزايش پيدا كرده است. به طور معمول در قشر كم‌سواد و بيسواد بزه‌ها رشد بيشتري دارند. نه تنها آمار گرايش به موادمخدر بلكه رفتارهاي ناهنجارهاي اجتماعي هم افزايش پيدا مي‌كند.

به گفته او، همه اقشار جامعه بايد در حوزه مبارزه با موادمخدر دخالت كنند. يك هنرپيشه ممكن است براي يك آدم باسواد يا بي‌سواد الگو باشد. علما، انديشمندان، افراد شاخص جامعه، موسيقيدانان، هنرمندان و هر كسي كه جايگاه اجتماعي دارد بايد يك مبارزه منطقي را با ارائه يك شخصيت مثبت از خودشان نشان دهد تا وقتي جامعه به آنها به عنوان الگو نگاه مي‌كند بداند كه دچار بزه‌هاي اجتماعي از جمله اعتياد به موادمخدر نيست. كشورهايي در اين زمينه خوب پيشرفت كردند كه توانسته‌اند توسعه اجتماعي را در مقابل رفتار‌هاي ناهنجار و بزهكاري تقويت كنند.

منظور وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر و افرادي كه در اين خصوص اظهار نظر مي‌كنند، اين است كه مبارزه با موادمخدر همگاني شود. يعني هر كسي از ظرفيت خود استفاده كند تا بخشي از جامعه را پوشش دهد كه يقينا آن مبارزه موفق خواهد بود.

بيژن نوباوه در ادامه با بيان اين كه البته عوامل ديگري همچون باز بودن مرزها، مسائل اقتصادي، اجتماعي و… نيز در گرايش به موادمخدر دخيل هستند، مي‌گويد: روانشناسان مي‌گويند كسي كه به سيگار روي مي‌آورد دچار مشكل رفتاري است و اگر آن مشكل حل شود اولين سيگار تبديل به دومين سيگار يا موادمخدر نمي‌شود. متاسفانه اين مقوله در جامعه ما به لحاظ رفتاري بررسي نشده است و در صورتي كه اگر به اين سمت برويم نتايج بهتري از شرايط فعلي مي‌گيريم. در شرايط فعلي صرفا بحث‌هاي سلبي است يعني مقابله مي‌كنيم و نه بحث‌هاي ايجابي. با اين بسترسازي براي برخوردهاي ايجابي قطعا مي‌توانيم موفق‌تر عمل كنيم.

منبع خبر: روابط عمومي تاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۳٫۲۸ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8334

برچسب ها