يك جامعه شناس و استاد دانشگاه با بيان اينكه براي تغيير ساختارها دو ابزار فوري نيازمند است گفت: طراحي سيستم خبره آگاه بخشي در حوزه مواد و ايجاد پژوهشهاي مستقل بين رشته اي دانشگاهي بايد مورد توجه قرار بگيرد.
دكتر اصغر مهاجري در گفتوگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه روش هايي كه كشور ما در مواجهه با مواد مخدر تاكنون بكار گرفته روشهاي مورد تاييدي نبوده است، گفت: عليرغم اينكه زحمات زيادي در حوزه مبارزه با مواد مخدر كشيده شده اما اقدامات كافي و موفقيت آميز نبوده است .
وي افزود: براي مبارزه با مواد مخدر و اجتماعي كردن امر مبارزه كه سياست درستي است بايد اين مساله را عمومي و اجتماعي كنيم.
اين جامعه شناس با اشاره به اينكه موضوعات مبارزه با مواد مخدر هم در گذشته و در حال حاضر به صورت ويتريني و شعاري مطرح بوده و هست اظهار كرد: در گذشته نيز شعارهاي بسيار خوبي در حوزه مبارزه با مواد مخدر داده مي شد اين در حاليست كه عملياتي كردن امر مبارزه با مواد مخدر نيازمند ايجاد زير ساختها ست و اگر اين زير ساختها فراهم نشود شعارها عملياتي نخواهد شد و همچون گذشته در سطح يك شعار باقي خواهد ماند.
اين استاد دانشگاه در ادامه تصريح كرد: آنچه كه تاكنون در موضوع مواد مخدر مطرح بوده تغيير صورت مساله بوده در حالي كه براي عملياتي كردن آن بهترين راهكار عمومي كردن يا همان اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر است و براي عملياتي كردن اين سياست بايد از تمام ظرفيتهاي موجود جامعه از جمله خانواده ها، محله ها، نظام آموزشي، نظام رسانهاي استفاده كرده و زير ساختها را نيز مهيا كنيم.
به گفته دكتر مهاجري، تقويت سرمايههاي اجتماعي و فراهم كردن مشاركت مردم با فرهنگ پذيري و جامعه پذيري از مهمترين راهكارهاي ايجاد ساختارهاست چراكه امر مشاركت مردم به صورت فرمايشي، تقاضا از آنها و از بالا به پايين قابل اجرا نيست بلكه بايد براي رسيدن به چنين مشاركتي، هم انديشي مشترك، برنامهريزي مشترك، استفاده مشترك ار نتايج برنامه ها و در نهايت نظارت مشترك شكل بگيرد تا مشاركت به معناي واقعي اتفاق بيفتد.
اين جامعه شناس همچنين خاطرنشان كرد: بر همين اساس اين نوع مشاركت كه جنبه فرمايشي ندارد با چنين شرايطي مي تواند به امر اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر كمك كند.
دكتر مهاجري تصريح كرد: با استفاده از آگاهي بخشي درست جامعه ميتوان از ظرفيتهاي خوبي كه در جامعه وجود دارد استفاده كرد چرا كه در حال حاضر ظرفيتهاي خوبي در سطح جامعه وجود دارد در حالي كه ما راهكار و مديريت خوب نداريم و بايد به سمت يك مديريت خوب پيش برويم تا شعار به عمل برسيم.
اين جامعه شناس و استاد دانشگاه در ادامه گفت: براي تغيير ساختارها دو ابزار فوري نيازمند است كه طراحي سيستم خبره آگاه بخشي در حوزه مواد مخدر يكي از اين ابزارهاست تا هرلحظه بتواند با هشدارهايي كه مي دهد ما را از وضعيت فعلي آگاه كند همچنين ايجاد پژوهشهاي مستقل بين رشتهاي در اين طراحي دومين نياز فوري است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد.
مهاجري اظهار كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر براي عملياتي كردن سياست خود به ايجاد رشتههاي دانشگاهي مستقل نياز دارد نه دستورالعمل لذا بايد هر روز به دنبال پژوهشهاي مختلف باشد و ديوار بي اعتمادي بين نظام پژوهشي و دانشگاهي با نظام اجرايي بايد فرو بريزد تا بتواند به عملياتي شدن سياستهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر منجر شود.
اين استاد دانشگاه خاطر نشان كرد: وزير جديد دولت تدبير و اميد بايد تدبيري داشته باشد كه در آينده با اجرايي شدن ساسيت عمومي واجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر بتوانيم از اشاعه مواد مخدر به ويژه مخدرهاي صنعتي بسيار خطرناك جلوگيري كرده و نه جامعه صرفا پاك بلكه به يك جامعه سالم و عاري از مخدرهاي خطرناك برسيم.
منبع خبر: وابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۳٫۲۸