• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
9

دانشگاه نقش موثری در پیشگیری از اعتیاد دارد

  • کد خبر : 8269
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۴:۳۸

مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه براساس تحقیقات انجام شده در کشور، به طور متوسط حدود ۵۰ درصد موارد مصرف سیگار، قلیان، مشروبات الکلی و مواد مخدر بعد از ورود به دانشگاه انجام می شود، گفت: این موضوع نشان دهنده اين است كه دانشگاه مي‌تواند نقش مهمي در پیشگیری از […]

مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه براساس تحقیقات انجام شده در کشور، به طور متوسط حدود ۵۰ درصد موارد مصرف سیگار، قلیان، مشروبات الکلی و مواد مخدر بعد از ورود به دانشگاه انجام می شود، گفت: این موضوع نشان دهنده اين است كه دانشگاه مي‌تواند نقش مهمي در پیشگیری از اعتیاد داشته باشد.

دکتر فرهاد طالبیان با تاکید بر اینکه ارائه این آمار موید این موضوع نیست که دانشگاه محیط مناسبی برای مصرف مواد مخدر و اعتیاد است بلکه به دلیل افزایش ریسک پذیری افراد با بالارفتن سن دانشجویان است و در حقیقت این مطلب یعنی دانشگاه یک محیط خوب و مناسب برای پیشگیری از اعتیاد به شمار می رود.

وی در گفتگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با موادر مخدر در مورد رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و نقشی که نهادهای آموزشی همچون دانشگاه‌ها می‌توانند دراین رابطه ایفا کنند، اظهار داشت: در سال‌های اخیر تحقیقات متعدد در حوزه اعتیاد، نشان از تاثیر متغیرهای اجتماعی در بروز این بلیه خانمان سوز دارد که تلاش برای رفع یا کاهش برخی از این متغیرها در بروز اعتیاد بسیار زمان بر است و برخی با پرداختن به آن نتیجه سریع و موثری در جامعه به همراه دارد.

مدیرگروه رشته دکترای مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی زنجان فقر و بی سوادی را از عوامل تاثیر گذار در بروز اعتیاد و سایر آسیب های روانی در جامعه برشمرد و گفت: تلاش جهت رفع این عوامل نیاز به برنامه های بلند مدت و سیاست گذاری در سطح کلان کشور دارد.

وی با اشاره به اینکه ارائه آموزش‌ها و اقدامات پیشگیرانه در حوزه اعتیاد از طریق نهادهای آموزشی همچون دانشگاه‌ها، تاثیرات زودبازدهی در جامعه به ویژه میان جوانان دارد، افزود: باید در مراکز دانشگاهی به این موضوع که چه عواملی زمینه‌ساز مصرف اعتیاد در بین دانشجویان می شود، توجه داشت.

طالبیان بیشترین مشکلات اجتماعی و اعتیاد در میان دانشجویان را به ترتیب قلیان، سیگار، مشروبات و پس آز آن مواد مخدر عنوان کرد و گفت: یکی از فاکتورهایی که جهت پیشگیری از اعتیاد در محیط دانشگاه موثر است، موضوع مخاطب شناسی در دانشگاه و شناخت دانشجویان است به طور مثال دانشجویان از محیط دانشگاه و یا رشته تحصیلی خود احساس رضایت دارند؟ اوقات فراغت دانشجویان چگونه سپری می شود؟

این استادیار دانشگاه با بیان اینکه مخاطب شناسی به ما کمک می کند که چگونه و با چه کیفیتی می توان برنامه های پیشگیرانه از آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد را برای دانشجویان ارائه کرد، افزود: در صورتی که دانشجویان زمان فراغت خود را بیشتر در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی سپری کنند، مسئولین می‌توانند از این فضا ها استفاده کرده و آموزش ها و برنامه های پیشگرانه در جهت کاهش اعتیاد را از طریق این فضاهای مجازی ارائه دهند.

وی با تاکید بر اینکه باید دانشجویان را شناخت و از فعالیت های اجتماعی آنان آگاه بود، افزود: از این طریق می توان به الگوی اصلی رفتاری آنها پی برد و برنامه های پیشگیرانه و آموزش ها را در این راستا سوق داد.

مدیر گروه رشته دکترای مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی زنجان مخاطب شناسی را راهکاری جهت متمرکز شدن ارائه پیام های پیشگیرانه از اعتیاد دانست و تصریح کرد: باید از طریق ایجاد سیاست نامه، فرهنگ سازی و آموزش و بهره مندی از حضور و نظر دانشجویان در تدوین برنامه ها در جهت مبارزه اجتماعی با مواد مخدر در دانشگاه ها گام برداشت.

به گفته طالبیان درتدوین و اجرای برنامه جامع پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر علاوه بر حمایت جدی مسئولان دانشگاه ها، به لحاظ اجرایی و مالی، خانواده دانشجویان باید از برنامه های پیشگیرانه از اعتیاد آگاهی داشته باشند و نظرات خود را در این رابطه جهت سیاست گذاری دانشگاه مطرح کنند.

وی در پایان با انتقاد نسبت به نبود سیاست نامه قانونی شفاف برای برخورد با دانشجویانی که مواد مخدر و سیگار در محیط دانشگاه ها مصرف می کنند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر به صورت واضح مشخص نشده که آیا دانشجو مجاز به مصرف سیگار در محیط دانشگاه هست یا خیر؟ همچنین در برخی دانشگاه ها با این موضوع به صورت علنی برخورد و در برخی دانشگاه ها و شهرها این طور نیست. که مشخص شدن این موضوع توسط مسئولان مربوطه در دانشگاه ها امری ضروری در کاهش اعتیاد در دانشگاه ها به شمار می رود.

منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با موادر مخدر۹۳٫۳٫۲۶ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8269

برچسب ها