اصفهان- سید مجتبی ایزدی در جلسه کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که به ریاست رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اعتیاد را چهارمین بحران جهانی و یک بیماری مزمن خواند که نیازمند درمان های منسجم و همه جانبه است.
وی افزود: این درمان ها، نه ساده، نه مطمئن، نه یکسان و نه به صرفه هستند؛ لذا انجام اقدامات پیشگیرانه و توجه به این حوزه بیش از پیش مورد تاکید است.
دکتر شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: مراکز MMT استان ملزم به اجرای تست HIV و همکاری در بیماریابی میباشند و در صورت عدم اجرا، سهمیه دارویی آگونیست ایشان قطع خواهد شد.
وی مشکل همیشگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان را کمبود اعتبارات این حوزه دانست و گفت: همین مسئله عامل بروز بسیاری از تخلفات یا عدم اجرای بهینه دستورالعمل ها خواهد بود.
گفتنی است؛ در این جلسه موضوعات حوزه درمان و کاهش آسیب اعتیاد اعم از انجام تست HIV و بیماریابی با همکاری مراکز درمان اعتیاد استان، ایجاد مرکز MMT دولتی در مناطق آلوده حصه و مهرنجان و همچنین مرکز ساماندهی متکدیان، ایجاد مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی توسط مرکز ساماندهی متکدیان، تهیه بسته خدمتی مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد همراه با کلیه جزئیات، تشکیل تیم های نظارت بر مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب و انجام نظارت ها وفق برنامه از پیش تعیین شده، استقرار کانکس های کاهش آسیب بهزیستی استان در مناطق تعیین شده و … مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر اجرای آنها تاکید شد.
همچنین چهارمین جلسه کمیته نظارت استانی بر مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب اصفهان در محل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد و در این جلسه از مجموع بازدیدهای نظارتی انجام شده، گزارش بازدید از ۶ مرکز درمان با داروهای آگونیست مطرح شد. در این جلسه، سهمیه دارویی یک مرکز به علت تخلفات انجام شده، به طور کامل و دائم قطع و رای کاهش سهمیه دارویی از ۳۰ الی ۵۰ درصد برای ۵ مرکز دیگر صادر شد. به کلیه مراکز مذکور نیز یک ماه فرصت داده شود تا نسبت به ریزش بیماران و ارجاع ایشان به سایر مراکز درمانی و ثبت قطع درمان در سامانه آیداتیس اقدام کنند.
دبیر شورا در ادامه این جلسات با داورنیا، مسئول مرکز مشاوره زنان آسیب پذیر اصفهان و داوری مسئول واحد مددکاری و خدمات پس از خروج از ماده ۱۶ کرامت سپاه استان دیدار کرد و از نزدیک با مشکلات این مرکز آشنا شد.
گفتنی است؛ واحد مددکاری و ارائه خدمات پس از خروج از مرکز ماده ۱۶ کرامت با هدف پیگیری وضعیت درمان و بهبودی مددجویان این مرکز پس از ترخیص، توسط سپاه استان راه اندازی و فعال شده است و به ارائه خدمات مددکاری در ابعاد مختلف حقوقی، خانوادگی، اقتصادی، اشتغال، فرهنگی، اجتماعی، درمانی و آموزشی به مددجویان میپردازد. اغلب مراجعان این مرکز خانواده معتادان در حال بهبودی و یا بهبودیافتگان ترخیص شده از کرامت استان میباشند.
بیماری مزمن اعتیاد نیازمند درمانهای منسجم و همه جانبه است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اصفهان گفت: اعتیاد یک بیماری مزمن و نیازمند درمانهای منسجم و همه جانبه است.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=82241
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان اصفهان
- 235 بازدید
- بدون دیدگاه