کرمان- دکتر احمد دهقانی در حاشیه نشست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شرق استان کرمان در شهرستان بم افزود: میزان اعتیاد تجاهری روند افزایشی دارد و در حالت اول باید با روشهای پیشگیری آن را کنترل کرد و همچنین باید روشهای ارزانتر و گستردهتری به آن اضافه شود.
وی تصریح کرد: منطقه شرق استان کرمان در جریان مبارزه با مواد مخدر اهمیت ویژه ای دارد زیرا به عنوان پیشانی مبارزه با مواد مخدر در استان کرمان مطرح است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان بیان کرد: موضوعات و مشکلات منطقه شرق استان کرمان احصا، بررسی و برنامه ها و راهکارهای متناسب با این منطقه نیز معرفی شد.
دهقانی گفت: موضوع مهم و ویژه در مبارزه با موادمخدر، تغییر روشها به سمت روشهای موثر، کم هزینه و اثربخش به اضافه کنترل کاهش اعتیاد از طریق کاهش تقاضاست.
وی اظهارداشت: پیشگیری، درمان، اشتغالزایی و مراقبتهای پس از خروج و همچنین مراقبتهای پس از درمان برای تمامی روشهای درمانی ویژه بهبودیافتگان اعتیاد ضروری است.
دبیر شورا خاطر نشان کرد: درمورد امکانات به صورت کلی در این منطقه چالشهای زیادی وجود دارد که نسبت به آن آگاهی داریم و همچنین امکاناتی که در مورد سازمان کاشف به ویژه پلیس وجود دارد با جدیت پیگیری می شود.
دهقانی بیان کرد: نیروی انتظامی شرق استان کرمان تقاضای افزایش خودرو داشت که در این مورد نیز پیگیری خواهیم کرد.
وی همچنین درباره کمپ ماده ۱۶ (درمان معتادان متجاهر) شرق استان کرمان نیز بیان کرد: فرمانداران این مناطق خواستار افزایش ظرفیت این کمپ بودند که این موضوع مقدور نیست و اینک هیچ افزایشی رخ نخواهد داد.
دبیر شورا همچنین درباره درخواست فرمانداران فهرج و ریگان درخصوص راه اندازی ایست بازرسی ثابت در این شهرستان ها نیز گفت: راه اندازی ایست بازرسی را شورای امنیت کشور مجوز می دهد که ایست بازرسی شوره گز از توابع فهرج به دلیل ایست بازرسی واقع در نصرت آباد سیستان و بلوچستان توجیه ندارد اما برای ریگان مقرر شده گزارش و مستندات برای پیگیری و بررسی آماده شود.
دهقانی اشاره کرد: در مبارزه بزرگ با موادمخدر موفق عمل کرده ایم و باید بدانیم که مبارزه با موادمخدر، مبارزه برای تحقق امنیت، علیه شرارت، تروریست و ناامنی است و شهدای مبارزه با موادمخدر، از جمله شهید شاخص سردار توسنگ شهید مبارزه با تروریست و امنیت خواهی هستند.
وی گفت: از مهمترین چالشهای مطرح شده در مورد شرق و جنوب استان مساله معتادان متجاهر است که ماده ۱۶ قانون مبارزه با موادمخدر برای مساله تجاهر، کارتن خوابی و مصرف علنی راه حل مشخص کرده و معتادی که برای درمان اقدام نکند مجرم شناخته می شود و کیفر این جرم، درمان است.
دبیر شورا تاکید کرد: روش های بستری و اقامتی از گران ترین روشها در دنیا هستند و بستری کردن شخص معتادی که طول مدت مصرف بالایی داشته و اختلال افسردگی و روانی نیز دارد اثربخشی کمتری خواهد داشت و هزینه بر است.
دهقانی افزود: متادون روش درمانی است و باید از روش های دارویی در بحث درمان استفاده کرد؛ همچنین اعتیاد یک بیماری مزمن مانند بیماری دیابت است که همیشه به دارو نیاز دارد و فرد معتاد هم باید در فرایندی دارو مصرف کند تا بتواند درمان شود.
الگوهای ارزانتر برای درمان معتادان متجاهر کرمان در حال تدوین است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: الگوی کاری برای درمان معتادان متجاهر با استفاده از روشهای ارزانتر و گستردهتر در استان در حال بررسی است که به محض کسب موفقیت و انجام مراحل علمی و کاری ابلاغ خواهد شد.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=82150
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کرمان
- 259 بازدید
- بدون دیدگاه