چهارمحال و بختیاری- غلامعلی حیدری در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: همه دستگاههای اجرایی استان هدفگذاری در خصوص مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیبهای اجتماعی این پدیده خانمانسوز و اقدام برای تدوین نقشه راه و سند جامع مبارزه با مواد مخدر در راستای برنامه توسعه هفتم انجام دهند و با توجه به آن، نسبت به تنظیم برنامههای عملیاتی در این حوزه اقدام کنند.
وی افزود: مبارزه با مواد مخدر نیازمند برنامهریزی هدفمند است و دستگاههای فرهنگی و اجرایی استان با همافزایی و مشارکت بخشی، زمینهها و بسترهای لازم برای آگاهیبخشی، اطلاعرسانی و اغنا نسل جوان را فراهم کنند و نباید از بحث پیشگیری که کمهزینهتر از درمان است، غافل شویم.
استاندار چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: اعتیاد یک پدید شوم است که تاثیرات اجتماعی گستردهای میتواند داشته باشد و مسایل اجتماعی زیادی را تحت تاثیر قرار میدهد و وظیفه دینی، شرعی و ملی همه است، که از مردم در مقابل این فاجعه صیانت کنیم.
حیدری یادآور شد: در کنار کارهای سلبی و قضایی که به جای خود باید انجام شود، رسانههای جمعی و دستگاههای فرهنگی مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن آگاهی بخشی و اغنا ذهن جوانان، برنامهریزی فرهنگی برای هدایت نسل جوان و صیانت از آنها را فراهم کنند و طرحهای جدید و نوآورانه و فرهنگی پیشنهاد دهند.
وی گفت: میتوان از ظرفیت مردم، خیرین و سمنها برای درمان، اجرای ماده ۱۶ (جمعآوری معتادان متجاهر) و ایجاد مکانهای درمانی و ترک اعتیاد معتادان و استانداردسازی مکانهای ترک اعتیاد موجود استفاده کرد، از دی ماه سال گذشته طرح جمعآوری معتادان متجاهر در چهارمحال و بختیاری اجرا شد و تاکنون ۴۶۰ نفر از معتادان در سطح استان جمعآوری شده است.
استاندار افزود: در این روزها شاهد رویآوری برخی از نوجوانان و خانمها به استعمال دخانیات و قلیان هستیم، که آگاهی بخشی از مضرات مصرف این مواد، میتواند نقش مهمی در سلامت جامعه داشته باشد و دانشگاه علوم پزشکی یک مطالعه دقیق بر روی این مساله مهم اجام دهد و سازمان برنامه و بودجه نیز اعتبارات مورد نیاز برای انجام این مطالعه و آسیبشناسی را در اختیار متولیان قرار دهد.
حیدری اظهار داشت: میتوان با استفاده از ظرفیت شوراها، دهیاریها و هیاتهای مذهبی جشن ریشه کنی مواد مخدر در روستاهای چهارمحال و بختیاری برگزار کرد تا به کمک تجارب گذشته و انتقال تجربیات در فضای رقابت سالم روستاهای استان از این پدید شوم پاک شوند و روستاهای بدون معتاد معرفی شوند.
وی تصریح کرد: در کنار برنامههای عملیاتی و فرهنگی برای پیشگیری و جلوگیری از اعتیاد اشتغال بهبود یافتگان نقش مهمی در زمینه برنگشتن معتادان بهبود یافته به دامن اعتیاد بازی میکند و ایجاد اشتغال خانگی در این زمینه میتواند موجب کاهش گرایش معتادان پاک شده شود.
حیدری گفت: معتاد به عنوان یک فرد باید از تمامی ظرفیتها در استان برای بحث پیشگیری درمان و مراقبت از بهبود یافتگان در راستای برنامه توسعه هفتم کشور استفاده کنیم.
کشف نزدیک ۲ تن مواد مخدر در نیمه نخست امسال در چهارمحال و بختیاری
همچنین در این جلسه فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال با اجرای طرحهای مختلف از سوی پلیس یک هزار و ۷۱۷ کیلوگرم مواد مخدر در سطح استان کشف شد و ۳۰۰ معتاد متجاهر در غالب اجرای طرح جمعآوری معتادان متجاهر دستگیر شدند.
سردار منوچهر اماناللهی افزود: در نیمه نخست سالجاری مجموع کشفیات مواد مخدر استان یک هزار و ۷۱۷ کیلوگرم بود که از میزان یک هزار و ۷۰۰ کیلوگرم آن تریاک، ۶ کیلوگرم شیشه و هروئین و مابقی سایر مواد مخدر به ویژه مواد مخدر صنعتی است.
وی افزود: در این مدت جمع دستگیریهای مرتبط با توزیع مواد مخدر در سطح استان ۹۶۳ نفر بود که ۵۶۴ مورد خرده فروش مواد مخدر است.
فرمانده انتظامی استان ادامه داد: ۳۰۰ معتاد در غالب اجرای طرح جمعآوری معتادان متجاهر از ابتدای سالجاری در سطح استان دستگیر و جمعآوری شدند و از آغاز اجرای این طرح که از دیماه سال گذشته آغاز شد تاکنون در مجموع ۴۶۰ نفر از معتادان در سطح استان جمعآوری شدند.
اماناللهی یادآور شد: اقدامات نیروی انتظامی چهارمحال و بختیاری در راستای مبارزه با مواد مخدر، این استان را به استانی پرخطر برای قاچاقچیان مواد مخدر تبدیل کرده است و باندهای بزرگ مواد مخدر از ورود به این استان اجتناب میکنند و از این رو قیمت مواد مخدر در ماههای اخیر رشد چشمگیری در استان داشته است.
وی تصریح کرد: موافقت نیروی انتظامی برای ایجاد مرکز گشت و بازرسی مواد مخدر در منطقه “کُردشامی” شهرستان بروجن اخذ شده است و در صورت رفع مشکل مالکیت زمین در آن منطقه، این مرکز با ۶ میلیارد تومان اعتبارات ملی و سه میلیارد تومان اعتبارات استانی احداث خواهد شد.
مراکز ترک اعتیاد در چهارمحال و بختیاری استاندارد نیستند
دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری نیز گفت: برخورد سختگیرانه و کارهای سلبی و قضایی باعث شده تا حدود ۹۹ درصد محمولههای بزرگ مواد مخدر پیش از ورود به بازار مصرف استان کشف شوند.
عبدالرضا علیمحمدی نافچی افزود: حجم کشفیات و تعداد دستگیری های توزیعکنندگان مواد مخدر نشان میدهد برخورد سختگیرانهای با سوداگران مرگ و فعالان قاچاق مواد مخدر در چهار محال و بختیاری صورت میگیرد.
وی ادامه داد: این برخورد سختگیرانه و کارهای سلبی و قضایی باعث شده تا شاهد افزایش شدید قیمت انواع موادمخدر در سطح چهارمحال و بختیاری باشیم و ۹۹ درصد محمولههای بزرگ مواد مخدر پیش از ورود به بازار مصرف استان کشف شوند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: برخی مراکز ترک اعتیاد در چهارمحال و بختیاری استاندارد نیستند و مردم در برابر فعالیت این مراکز در محلههای خود ناراضی هستند.
علیمحمدی تصریح کرد: بیشتر مراکز ترک اعتیاد چهارمحال و بختیاری در مکانهای استیجاری فعالیت دارند و به همین دلیل بیشتر آنها بهدنبال درآمدزایی بالا هستند و در مورد آنها تمهیداتی باید اندیشیده شود.
علیمحمدی اظهارداشت: در سال های اخیر شاهد تعطیلی مراکز ترک اعتیاد معتادان متجاهر موسوم به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ در چهارمحال و بختیاری بودیم و باید آغاز فعالیت مجدد این مراکز در استان مورد توجه مسوولان مرتبط باشد.
وی تاکید کرد: علاوه بر کارهای سلبی و قضایی، آگاهی نسل جوان بویژه دانشآموزان، جوانان و نوجوانان نسبت به مضرات استفاده از مواد مخدر بسیار اهمیت دارد.
علیمحمدی خاطرنشان کرد: در برخی موارد شاهد هستیم مصرف مواد مخدر صنعتی جایگزین مواد مخدر سُنتی شده است که آسیبهای این مواد مخدر شیمیایی بسیار بیشتر از انواع قبلی است و قیمت پایین تری هم نسبت به انواع سنتی دارند.
اعتبار راهاندازی گلوگاه ایست و بازرسی در شهرستان بروجن جذب نشده است
همچنین سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان چهارمحال و بختیاری در خصوص فرآیند راهاندازی گلوگاه ایست و بازرسی در شهرستان بروجن، اظهار کرد: یک قطعه زمین برای احداث این گلوگاه پیشبینی شده است اما این زمین توسط منابعطبیعی به فراجا تاکنون بهصورت رسمی واگذار نشده است.
حمیدرضا بیان کرد: شش میلیارد تومان از اعتبارات فراجا و سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از اعتبارات استانی برای احداث گلوگاه ایست و بازرسی در شهرستان بروجن مصوب شده، اما جذب این اعتبارات نیازمند صدور سند زمین بهنام فراجا است.
سرپرست شورا با اشاره به اینکه از ابتدای دیماه سال ۱۴۰۰ تا پایان شهریورماه جاری، ۴۶۰ معتاد متجاهر در چهارمحال و بختیاری دستگیر شدهاند، گفت: این افراد به سه مرکز ترک اعتیاد در استان ارجاع داده شدند، ۳۰ نفر از دستگیر شدگان زن بودند.
شیخی خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با موادمخدر در سال گذشته یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و در سالجاری ۷۵ میلیون تومان به حساب بهزیستی برای مسائل مربوط به ترک اعتیاد واریز شده است.
وی گفت: ۱۷۷۱ کیلوگرم مواد مخدر در چهارمحال و بختیاری کشف شداین میزان مواد مخدر در طرحهای کنترل و پاکسازی محورهای استان جمع آوری شد.
نقشه راه و سند جامع مبارزه با مواد مخدر در استان تدوین شود
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: دستگاههای اجرایی و فرهنگی استان هدفگذاریهای و تدوین نقشه راه و سند جامع در خصوص مبارزه با مواد مخدر در جنبههای مختلف پیشگیری، درمان و مراقبت از بهبود یافتگان در راستای برنامه توسعه هفتم کشور را مد نظر داشته باشند.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=81984
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان چهارمحال و بختیاری
- 246 بازدید
- بدون دیدگاه