• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
3

اختصاص ۴۰۰ ميليون تومان اعتبار به بهزيستي به‌منظور مديريت بيماران ترخيص شده از مراكز درماني اعتياد

  • کد خبر : 8191
  • ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۶:۵۴

مديركل درمان و حمايت‌هاي اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر از اختصاص ۴۰۰ ميليون تومان اعتبار از سوي ستاد به بهزيستي براي «مديريت مورد» بيماران پاك شده از مراكز درمان و ترخيص شدگان از مراكز نگهداري درمان و كاهش آسيب خبر داد و گفت: اين هزينه براي ۱۰ هزار نفر و هر نفر دوره سه […]

مديركل درمان و حمايت‌هاي اجتماعي ستاد مبارزه با مواد مخدر از اختصاص ۴۰۰ ميليون تومان اعتبار از سوي ستاد به بهزيستي براي «مديريت مورد» بيماران پاك شده از مراكز درمان و ترخيص شدگان از مراكز نگهداري درمان و كاهش آسيب خبر داد و گفت: اين هزينه براي ۱۰ هزار نفر و هر نفر دوره سه ماهه منظور شده است.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر فريد براتي، ضمن اعلام اين خبر، يكي از مشكلات اصلي در خدمات درماني معتادان را عدم پيگيري‌ها و نبود مديريت پس از درمان و سم‌زدايي اوليه خواند و گفت: بسياري از افرادي كه براي درمان مراجعه يا توسط ناجا به مركز نگهداري درمان و كاهش آسيب (مركز ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر) هدايت مي‌شوند، پس از درمان اوليه و دريافت خدمات، متاسفانه اقدامي براي فعاليت‌هاي رواني و اجتماعي در موردشان صورت نمي‌گيرد.

وي افزود: حتي كسانيكه با حكم قاضي به مركز ماده ۱۶ وارد شده و بعد ترخيص مي‌شوند، بعد از ترخيص پيگيري در خصوص وضعيتشان به عمل نمي‌آيد. در هر صورت حسب آيين‌نامه اقدامات پس از خروج كه توسط قوه قضاييه به دادستان‌هاي كشور ابلاغ شده وظايفي براي اين قبيل افراد (معتادان مرخص شده از ماده ۱۶) در نظر گرفته شده است.

مديركل درمان و حمايت‌هاي اجتماعي ستاد اظهار داشت: به‌منظور ساماندهي وضعيت افراد درمان شده از مراكز ماده ۱۶ ، مقرر شده تا «مديريت مورد» اين افراد، پس از خروج از مراكز از طريق بخش مردم‌نهاد، موسسات داراي تجربه و كلينيك‌ها و مراكز مددكاري اجتماعي صورت بگيرد، با اين توضيح كه مددكار مركز، هماهنگي لازم را با مددكاران و كسانيكه مديريت فرد را در بيرون مركز بر عهده بگيرد، به عمل آورده و سپس فرد مذكور به كلينيك و موسسه مربوطه معرفي ‌شود.

براتي ادامه داد: موسسه نيز پيگيري لازم براي تكاليف ۱۲ گانه مربوط به مددجويان را انجام مي‌دهد و براي مددجو در زمينه‌هاي حرفه‌آموزي و اشتغال، آموزش، اسكان و پيگيري با خانواده بيمار يا در صورت عدم وجود خانواده از طريق نهادها، دستگاه‌ها، سازمان‌هاي حمايتي، بهزيستي، شهرداري، سازمان فني و حرفه‌اي، كميته امداد و… هماهنگي لازم را به عمل مي‌آورد.

وي با بيان اينكه هزينه در نظر گرفته شده براي هر فرد در هر سه ماه، ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان مي‌باشد، گفت: اين اقدام در درجه اول با اولويت افراد ترخيص شده از مراكز ماده ۱۶ و در تعدادي از استان‌ها اجرايي خواهد شد و در صورت تخصيص اعتبار درگيري در اين باره به ديگراستان‌ها تعلق خواهد گرفت. همچنين در مراحل بعدي در نظر است تا ساير معتادان درمان شده نيز در اين طرح قرار گيرند و موضوع صرفاً به افراد درمان شده در مراكز ماده ۱۶ محدود و منحصر نباشد.

براتي ادامه داد: آن تعداد از بيماراني كه بر روي درمان با داروهاي آگونيست هستند نيز تمهيداتي براي ادامه درمان آنها، در خارج از مراكز و از طريق مراكز تعيين شده توسط وزارت بهداشت و دانشگاه‌هاي تابعه و نيز سازمان‌ بهزيستي كشور انديشيده شده است.

وي ادامه داد: اين عده با معرفي همان واحد يا مركزي كه «مديريت مورد» را انجام مي‌دهند تا ۶ ماه آينده از ترخيص خود، مي‌توانند با مراجعه به مراكز فوق از خدمات رايگان مذكور استفاده كند.

منبع خبر:  روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۳٫۲۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8191

برچسب ها