• امروز : جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 18 April - 2025
کل پست ها: 73412اخبار امروز : 0
9

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: همه كشورهاي دنيا بايد براساس اصل مسووليت مشترك با مواد مخدر مبارزه كنند

  • کد خبر : 819
  • ۱۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۶:۱۲

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با رييس آژانس ملي مبارزه با مواد مخدر تاجيكستان گفت: مواد مخدر موضوع مهمي است كه با سرنوشت جامعه بشري گره خورده و ضروري است تا همه كشورهاي دنيا براساس اصل مسووليت مشترك با آن مبارزه كنند.به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد […]

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با رييس آژانس ملي مبارزه با مواد مخدر تاجيكستان گفت: مواد مخدر موضوع مهمي است كه با سرنوشت جامعه بشري گره خورده و ضروري است تا همه كشورهاي دنيا براساس اصل مسووليت مشترك با آن مبارزه كنند.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مصطفي محمدنجار در اين ديدار كه در محل وزارت كشور برگزار شد، گفت: دو کشور ایران و تاجیکستان در همجواري با افغانستان به عنوان بزرگترين توليدكننده مواد افيوني در جهان ‏و در مقابل هجوم تهديدات بسياري قرار دارند و علی‌رغم حضور نیروهای ناتو در افغانستان، هنوز روند گسترش ثبات و امنیت در آن كشور ‏کامل نشده و کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان نه تنها کاهش نیافته بلکه افزايش نيز يافته است.

وي با اشاره به گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) مبني بر كشف ۸۷ درصد مواد افيوني جهان در كشور ايران، گفت: مواد مخدر موضوع مهمي است كه با سرنوشت جامعه بشري گره خورده و ضروري است تا همه كشورهاي دنيا براساس اصل مسووليت مشترك با آن مبارزه كنند.

دبيركل ستاد با اشاره به اقدامات كشورمان در عرصه مبارزه با مواد مخدر در قالب يك استراتژي جامع و متوازن يادآور شد: تقويت ظرفيت‌هاي كمي و كيفي مبارزه با مواد مخدر از طريق انسداد و تجهيز ‏مرزها و مبادي ورودي و خروجي كه سالانه بيش ‏از ۷۰۰ ميليون دلار هزينه بر كشورمان تحميل مي‌كند و برگزاري كارگاه‌هاي ‏آموزشي تخصصي از جمله اقدامات مقابله‌اي كشور در حوزه مبارزه است كه در اين راستا نيروهاي ما موفق شده‌اند ‏در سال گذشته بيش از ۵۲۰ تن انواع مواد مخدر را كشف و ضبط كنند.

محمدنجار همچنين تهيه و اجراي سند جامع پيشگيري اوليه از اعتياد با هدف جلوگيري از گرايش آحاد سالم جامعه به اعتياد، ايجاد مراكز درماني با شيوه‌هاي علمي متعدد، اجراي طرح موثر ‏توزيع شربت تنتور اپيوم در مراكز درماني اعتياد در سطح كشور و حمايت از فعاليت‌هاي سازمان‌هاي مرد‌م‌نهاد را از جمله برنامه‌هاي كاهش تقاضا در جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد.

‏وي همچنين همكاري با ‏UNODC، پيمان پاريس، ابتكار سه جانبه، سيكا، اكو و امضاي ۳۸ ‏يادداشت تفاهم همكاري در زمينه مبارزه با مواد مخدر با كشورهاي منطقه و فرامنطقه‌‏اي را از اهم اقدامات بين‌المللي كشورمان ذكر كرد و گفت: جمهوري اسلامي ايران،‌ آمادگي خود را براي تبادل اطلاعات، انجام عمليات‌هاي مشترك، برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي در حوزه كاهش تقاضا و ديگر اقدامات مشترك مقابله‌اي اعلام مي‌دارد.

همچنين در این دیدار، رستم نظراف رییس آژانس ملي مبارزه با موادمخدر کشور تاجیکستان با تاکید بر ضرورت ارتقای همکاری‌های دوجانبه میان دو کشور در زمینه مبارزه با مواد مخدر گفت: در ۲۰ سال گذشته نيز، سالانه ۱۰ كيلوگرم ماده مخدر بنگ در تاجيكستان كشف مي‌شد كه از سال ۱۹۹۶ براي اولين بار هروئين از افغانستان به اين كشور قاچاق شد.

وي ادامه داد: سال گذشته در تاجیکستان شش تن مواد مخدر که از افغانستان به کشورمان قاچاق شده بود، كشف و ضبط شد و ۲۸ نفر نيز در اين رابطه دستگیر شدند.

نظراف با اشاره به راه‌اندازي مركز تربيت سگ موادياب در تاجيكستان، خواستار انتقال تجارب و دانش جمهوري اسلامي ايران و اعزام مربيان تعليم سگ‌هاي موادياب به كشورش شد و گفت: جمهوري اسلامي ايران تجربه عظيمي در حوزه‌هاي مختلف درمان، پيشگيري و مقابله با مواد مخدر دارد كه تاجيكستان مي‌تواند از آنها استفاده بهينه‌اي كند.

وي در پايان پيشنهاد داد كه پيش‌نويس سندي را به‌منظور بررسي و اصلاح و به روز كردن يادداشت تفاهم منعقده در سال ۱۳۸۱ كه ميان دو كشور امضاء ‌شده بود تهيه تا در سفر آتي وزير كشور و دبيركل ستاد به تاجكستان امضاء ‌شود.

گفته مي‌شود؛ جمهوري اسلامي ايران و تاجیکستان در ارديبهشت ماه ۱۳۸۱ يادداشت تفاهم ‏همكاري در زمينه مبارزه با قاچاق موادمخدر، مواد روان‌گردان و مواد شيميائي در نه ‏ماده به امضاء رساندند و تاکنون نیز چهار نشست‌‌ مشترك با حضور مقامات ذيربط ‏دو كشور برگزار شده است.‏
همچنين جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و ‏ تاجیکستان در سال ۱۳۸۵ یادداشت تفاهم سه جانبه‌ای را در زمینه مبارزه ‏با موادمخدر امضاء کرده‌اند و دو كشور ايران و تاجيكستان در قالب سازمان همكاري ‏اقتصادي اكو و سيكا همكاري دارند.

 

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۱/۱۱/۱۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=819

برچسب ها