• امروز : جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 18 April - 2025
کل پست ها: 73412اخبار امروز : 0
9

توسعه همكاري‌هاي مشترك ايران و تاجيكستان در امر مبارزه با مواد مخدر

  • کد خبر : 817
  • ۱۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۰

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ايران و تاجيكستان در مبارزه با مواد مخدر همكاري‌هاي مشترك خود را توسعه و گسترش مي‌دهند. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مصطفي محمدنجار در گفت‌‌گو با پايگاه اطلاع‌رساني ستاد و در حاشيه ديدار با رييس آژانس ملي مبارزه با مواد مخدر […]

tajikestanوزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ايران و تاجيكستان در مبارزه با مواد مخدر همكاري‌هاي مشترك خود را توسعه و گسترش مي‌دهند.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مصطفي محمدنجار در گفت‌‌گو با پايگاه اطلاع‌رساني ستاد و در حاشيه ديدار با رييس آژانس ملي مبارزه با مواد مخدر تاجيكستان گفت: دو كشور ايران و تاجيكستان، دوست و برادر يكديگر و داراي پيوندهاي فرهنگي و همكاري‌ بسيار در زمينه‌هاي مختلف هستند و اراده مسوولان عالي‌رتبه كشورمان، بر اين است تا سطح همكاري‌ها و مناسبات دو كشور در ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر اعم از پيشگيري، درمان و مقابله گسترش يابد.

دبيركل ستاد اظهار داشت: هر دو کشور ایران و تاجیکستان در همسايگي با افغانستان به‌عنوان بزرگترين توليدكننده مواد افيوني در جهان قرار دارند و به دليل اينكه هر دو كشور در مسير ترانزيت مواد مخدر واقع شده‌اند، در معرض آسيب‌هاي ناشي از اعتياد هستند.

محمدنجار ادامه داد: كشور تاجيكستان يكي از مسيرهاي اصلي ترانزيت مواد مخدر توسط مافياي سودجو است و قاچاقچيان، مواد مخدر را از افغانستان به تاجيكستان منتقل و سپس به روسيه و كشورهاي ديگر وارد مي‌كنند.

وي يادآور شد: اين نشست فرصت خوبي بود تا دو كشور سطح همكاري‌هاي اطلاعاتي و امنيتي خود را افزايش دهند تا بتوانند از طريق رديابي باندهاي مافيايي، مبارزه موثرتري را با همكاري‌هاي منطقه‌اي انجام دهند.

دبيركل ستاد با اشاره به افزايش كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان پس از حضور نيروهاي ناتو بيان داشت: كشت مواد مخدر در افغانستان در سال ۲۰۰۱ حدود ۸۰ تن بود اما اين رقم در سال ۲۰۰۷ ميلادي، ۴۰ برابر شد، لذا بايد توجه داشت كه علی‌رغم حضور ناتو در آن كشور، نه تنها ریشه‌کنی کشت و تولید مواد مخدر کاهش نیافته بلکه در چند سال گذشته نيز افزايش داشته است.

محمدنجار گفت: تجربه نشان داده است كه نيروهاي فرامنطقه‌اي نمي‌توانند مشكل منطقه را حل كنند بلكه تنها همكاري‌هاي كشورهاي منطقه و مردمان آنها، مي‌تواند در حل اين مشكل موثر باشد.

وي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران، تجربيات خوبي را در زمينه‌هاي مختلف مبارزه با مواد مخدر همچون درمان معتادان، پيشگيري و مقابله با اعتياد دارد، افزود: ايران،‌ آمادگي خود را براي در اختيار قرار دادن اين تجربيات به دوستان تاجيكي خود اعلام مي‌دارد.

محمدنجار در پايان گفت: در اين ديدار، طرف تاجيكستاني پيشنهادي را در خصوص امضاي يادداشت تفاهم همكاري جديد ميان دو كشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر مطرح كرد كه در آينده اين پيشنهاد بررسي و نتيجه اعلام خواهد شد.

گفته مي‌شود؛ جمهوري اسلامي ايران و تاجیکستان در ارديبهشت ماه ۱۳۸۱ يادداشت تفاهم ‏همكاري در زمينه مبارزه با قاچاق موادمخدر، ‏مواد روان‌گردان و مواد شيميائي در نه ‏ماده به امضاء رساندند و تاکنون نیز چهار نشست‌‌ مشترك با حضور مقامات ذيربط ‏دو كشور برگزار ‏شده است.‏
همچنين جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و ‏ تاجیکستان در سال ۱۳۸۵ یادداشت تفاهم سه جانبه‌ای را در زمینه مبارزه ‏با موادمخدر امضاء ‏کرده‌اند و دو كشور ايران و تاجيكستان در قالب سازمان همكاري ‏اقتصادي اكو و سيكا همكاري دارند.‏

 

منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۱/۱۱/۱۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=817

برچسب ها