• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
6

روزانه ۸ نفر بر اثر اعتیاد در کشور می‌میرند/ ۹۱ درصد مردم نگران اعتیاد جوانان هستند

  • کد خبر : 8158
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۸:۱۴

دبیر کمیته برگزاری سالروز مبارزه با مواد مخدر گفت‌: تحقیقات نشان می‌دهد که ۹۱ درصد مردم نگران وضعیت اعتیاد جوانان هستند و روزانه ۸ جوان بر اثر اعتیاد به مواد مخدر در کشور جان می‌بازند. به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، سید نجیب حسینی معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر […]

دبیر کمیته برگزاری سالروز مبارزه با مواد مخدر گفت‌: تحقیقات نشان می‌دهد که ۹۱ درصد مردم نگران وضعیت اعتیاد جوانان هستند و روزانه ۸ جوان بر اثر اعتیاد به مواد مخدر در کشور جان می‌بازند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، سید نجیب حسینی معاون اداری مالی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر صبح امروز برنامه‌های هفته مبارزه با مواد مخدر را به عنوان دبیر کمیته برگزاری سالروز مبارزه با مواد مخدر تشریح کرد.

وی گفت: روز ۵ تیرماه برنامه‌های سالروز مبارزه با مواد مخدر با امحاء ۱۰۰ تن مواد مخدر در سطح کشور آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: ۵۰ تن از این مواد مخدر در پایتخت امحاء شده و بقیه در ۲۱ استان کشور.

به گفته حسینی اکنون بحران اعتیاد به عنوان چهارمین بحران جهانی ۱۷۰ کشور را تحت تأثیر خود قرار داده و سالانه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون نفر اعتیاد را تجربه می‌کند.

وی همچنین به درآمد حاصل از تجارت مواد مخدر اشاره کرد و گفت: حدود ۱۰ میلیون قاچاقچی حرفه ای از محل مواد مخدر سود می‌برند که سود خالص سالانه آنها ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد دلار است و گردش مالی آنها به ۱۵۰۰ میلیارد دلار می‌رسد.

دبیر کمیته برگزاری سالروز مبارزه با مواد مخدر به مرگ روزانه ۸ جوان بر اثر استفاده مواد مخدر در کشور اشاره کرد و گفت: بخش اعظم زندانی‌ها و ۵۰ درصد طلاق‌های کشور به مواد مخدر مرتبط است و به همین دلیل و در راستای اجرایی کردن منویات رهبری و بخش اعظم فعالیت‌های وزیر کشور به موضوع مبارزه اجتماعی با مواد مخدر مرتبط است.

وی با تأکید بر اینکه هیچ اطلاع‌رسانی میان مسئولان و مردم در حوزه مواد مخدر وجود ندارد، گفت: امسال کمیته کاهش تقاضا با مشارکت‌های مردمی سه کمیته اجرایی، امحاء و اطلاع‌رسانی اضافه شده است که ۵۰ درصد برنامه‌های هفته مبارزه با مواد مخدر را این کمیته برگزار می‌کند.

حسینی ادامه داد: بازدید سفرا و خانواده‌هایشان از کمپ‌های ترک اعتیاد بعد از عید فطر، حضور ۵۰۰ نفر از فرهیختگان در همایش بهبودیافتگان و سخنرانی یکی از مقامات ارشد نظام در این همایش در کنار تجلیل از ۵ خانواده شهید و ۵ جانباز عرصه مبارزه با مواد مخدر از جمله این برنامه‌ها است.

دبیر کمیته برگزاری سالروز مبارزه با مواد مخدر از حضور وزیر کشور در نماز جمعه تهران و ایراد سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز خبر داد و گفت:‌تمام استانداران و فرمانداران در نماز جمعه هفته مبارزه با مواد مخدر سخنرانی خواهند کرد.

وی همچنین از استفاده از ظرفیت جمعیت هلال احمر و برپایی چادرهای این جمعیت در مقابل مصلی‌ها به جهت مبارزه با مواد مخدر خبر داد و گفت: تمام پایگاه‌های بین راهی هلال احمر به هموطنان در مسائل مبازره با مواد مخدر مشاوره داده و آنها را راهنمایی می‌کنند.

برگزاری ۱۰۵ مسابقه ورزشی در شهرستان‌های مختلف و برگزاری ۷۵ همایش بهبودیافتگان در کنار برپایی ۱۹۵ نمایشگاه توانمندسازی بهبودیافتگان از دیگر اقداماتی است که در هفته مبارزه با مواد مخدر اجرا خواهد شد.

در ادامه دبیر کمیته برگزاری سالروز مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سؤالی در رابطه با بازگشت بهبودیافتگان در جامعه و حمایت این افراد و خانواده‌هایشان، گفت: در این خصوص اقدامات لازم صورت گرفته و بحث توانمندسازی معتادان ترک کرده از جمله این موارد بوده است که حدود ۱۵۰ حرفه مختلف به بیماران در حال ترک آموزش داده شده تا آنها بعد از ترک و بازگشت به جامعه با مشکل روبرو نشوند.

وی همچنین از اختصاص بودجه ۲۶۰ میلیارد ریالی به موضوع توانمندسازی بهبودیافتگان خبر داد و گفت: طبق توافقی که با بانک‌ها انجام شده است، تسهیلات بانکی با شرایطی که خود ستاد برای بانک تعیین کرده است، به بهبودیافتگان پرداخت می‌شود.

حسینی در ادامه از رسانه‌ها خواست تا با پافشاری و پیگیری مستمر از مسئولان وضعیت بهبودیافتگان و اقدامات آنها در جهت تأمین شرایط بازگشت این افراد به جامعه را خواستار شود.

وی در واکنش به تصویب قانون جدیدی در حوزه مبارزه با مواد مخدر و انتقادات وارده به این قانون،‌گفت: تمام قوانین لازم‌الاجرا هستند. کمیته حقوقی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز نقاط ضعف قوانین را شناسایی و از طریق مراجع ذی‌ربط به رفع آن می‌پردازد. قانون جدید نیز تا ۶ ماه دیگر که اجرایی شود، بازنگری شده و نقاط ضعف آن برطرف می شود.

حسینی در رابطه با اقدامات بین‌المللی و کمک‌های کشورهای دیگر به جمهوری اسلامی در امر مبارزه با مواد مخدر، گفت: مبارزه با مواد مخدر یک اقدام اعتقادی برای ما محسوب می‌شود و نه تشریفاتی و به همین دلیل دنبال پُز دادن و ارائه آمار به دنیا نیستیم، بلکه می‌خواهیم اقدامات خود را به گوش دنیا برسانیم. سفرای کشورهای دنیا بهترین انتقال‌دهنده این اقدامات هستند و ما از ظرفیت آنها استفاده می‌کنیم.

دبیر کمیته برگزاری سالروز مبارزه با مواد مخدر همچنین از برگزاری جشن هزار نفری بهبودیافتگان با حضور خانواده‌هایشان در روز سوم تیر خبر داد و گفت: ۶۰ تا ۶۵ درصد خانواده معتادان متجاهری که اول امسال به کمپ‌ها فرستاده شده‌اند شناسایی شده و از آنها دعوت شده تا در جشنی فرزندان خود را تحویل بگیرند.

وی ادامه داد: بعضی از این خانواده‌ها ۸ سال از فرزند خود بی‌اطلاع بودند و با اقدامات انجام شده فرزند خود را پیدا کرده‌اند، همچنین به این خانواده‌ها شماره مددکاران داده می‌شود تا در سه چهار ماه آینده هر سؤالی که دارند از مددکاران بپرسند.


منبع خبر: فارس ۹۳٫۳۲۱

منبع خبر: 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8158

برچسب ها