• امروز : جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 4 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
8

مبارزه اجتماعی با مواد مخدر با مشاركت خطبا و روحانیون

  • کد خبر : 8143
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۴:۰۰

مدیر پایگاه اطلاع رسانی بِعثه مقام معظم رهبری خواستار مبارزه اجتماعی با مواد مخدر توسط خطبا و روحانیون شد و تاکید کرد: پیشگیری اجتماعی از اعتیاد توسط خانواده‌ها، مربیان، اساتید دانشگاه، روحانيون و دست‌اندرکاران هیئت‌های مذهبی بسیار موثر است.حجت الاسلام روزبه برکت رضایی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه […]

مدیر پایگاه اطلاع رسانی بِعثه مقام معظم رهبری خواستار مبارزه اجتماعی با مواد مخدر توسط خطبا و روحانیون شد و تاکید کرد: پیشگیری اجتماعی از اعتیاد توسط خانواده‌ها، مربیان، اساتید دانشگاه، روحانيون و دست‌اندرکاران هیئت‌های مذهبی بسیار موثر است.

حجت الاسلام روزبه برکت رضایی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با اجتماعی كردن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد اظهار داشت: هزینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد نسبت به درمان آن کمتر و زودبازده است؛ لذا این موضوع باید بیش از گذشته مورد توجه خانواده ها و اجتماع قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در متون دینی و اسلامی توصیه شده که هر چه سبب ضرر روحی و جسمی به فرد شود، ممنوع است و مراجع عظام تقلید نیز استفاده از مواد مخدر را جایز نمی دانند، در رابطه با نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد افزود: افزایش نظارت خانواده ها بر فرزندان و فعالیت های مذهبی آنان با کاهش اعتیاد در جامعه ارتباط مستقیم دارد.

مدیر پایگاه اطلاع رسانی بِعثه مقام معظم رهبری ادامه داد: در صورتی که دو اصل مهم توحید و معاد برای جوانان و نوجوان شفاف باشد و فرد بداند که برای چه پا به عالم هستی گذاشته و سرانجام وی چه خواهد شد؛ تلخی های زندگی را راحتر قبول کرده و فرد سعی می کند با ارتباط با خداوند متعال و توکل به درگاه حق بر مشکلات خود فائق آید.

به گفته حجت الاسلام برکت رضایی، در جامعه ای که دستورات الهی و موضوعات معنوی همچون نماز، روزه، دعا مورد توجه باشد، گرایش به مواد مخدر کمتر خواهد شد.

وی در ادامه پیشنهاد کرد: دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با مواد در رابطه با ارتباط مسائل روحی ـ روانی و غذایی موثر با امر ابتلاء به اعتیاد به ویژه در جوانان و نوجوانان بررسی و تحقیقاتی انجام دهد. چرا که برخی از غذاها و نوشیدنی ها به صورت مداوم و مستمر برای کودکان همچون نوشین چایی ممکن است در آینده فرد را مستعد به مصرف مواد مخدر کند.

مدیر پایگاه اطلاع رسانی بِعثه مقام معظم رهبری رویکرد اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پیشگیری از اعتیاد را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: تحقق این رویکرد نتایج موفقیت آمیزی را هم در عرصه مبارزه و هم در بحث پیشگیری به همراه خواهد داشت.

حجت الاسلام برکت رضایی نقش نهادهایی همچون رسانه ملی را جهت تحقق این رویکرد مهم دانست و اظهار داشت: افزایش آموزش به خانواده ها و هشدار جهت پیشگیری از اعتیاد توسط این سازمان امری ضروری برای جامعه کنونی به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه لازم است؛ برای جلوگیری از ورود و ترانزیت مواد مخدر به جمهوری اسلام ایران دستگاه های دیپلماسی نقش پررنگ تری داشته باشند و با تدابیری بهتر از گذشته به کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر آید، تصریح کرد: با هنرنمایی دیپلماسی می توان مشکل ترانزیت و ورود مواد مخدر به کشور را به روش های مختلفی حل و به صورت دقیقتر در این حوزه عمل کرد.

مدیر پایگاه اطلاع رسانی بِعثه مقام معظم رهبری همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن توصیه به زائرانی که قصد زیارت به عتبات و عالیات و مکه مکرمه و مدینه منوره را دارند، در رابطه با حمل و مصرف اندکی مواد مخدر هر چند به مقدار ناچیز، گفت: کشورهای مقصد قوانین شدیدتری نسبت به ایران در زمینه مواد مخدر دارند لذا حتما این تعداد از زائران نسبت به ترک خود قبل از سفر اقدام کنند.

حجت الاسلام برکت رضایی با بیان اینکه از نظر فتوای شرعی علما مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی را جایز نمی‌دانند، افزود: از نظر فقها کسی که مواد مخدر مصرف می کند، معتاد است و به دلیل بیماری اعتیاد، به هیچ عنوان استطاعت حج ندارد.

وی با اشاره به سفر سالانه بیش از یک میلیون زائر ایرانی به منظور حج تمتع و مفرده به کشور عربستان و دو میلیون زائر به عتبات و عالیات، عنوان داشت: حمل و مصرف مواد مخدر حتی به منظور مصرف شخصی و مقدار اندک مجازات‌های سنگینی در کشورهایی که زائران سفر می کنند، دارد؛ لذا زائرانی که حتی مقدار اندک مواد مخدر مصرف می کنند جهت تامین امنیت خود در سفر و هم جهت حفظ شان نظام جمهوری اسلامی به هیچ عنوان قبل از ترک برای سفر اقدام نکنند.

مدیر پایگاه اطلاع رسانی بِعثه مقام معظم رهبری در پایان خاطر نشان ساخت: خوشبختانه طی چند سال اخیر هیچ زائر ایرانی در عربستان به دلیل حمل و مصرف مواد مخدر دستگیر نشده است که بخشی از موضوع به آگاهی و ارائه هشدار به زائران و بخشی به تلاش نیروی انتظامی به ویژه پلیس فرودگاه ها وابسته است.

منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۳٫۲۱ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8143

برچسب ها