اگر اعطای تسهیلات قرض الحسنه ۴ درصد به میزان بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان را هم به جمع این اعتبارات اضافه کنیم در کنار سایر اقداماتی که رقم بالایی را در بر گرفته است میتوان دریافت که در حوزه اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر کارهای بزرگی در دولت ابراهیم رئیسی انجام شده و یا در حال انجام است.
نشریه همدان پیام با توجه به اهمیت موضوع مواد مخدر در استان همدان در هفته دولت بر آن شد که عملکرد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را در یکسال فعالیت دولت رئیسی بازگو کند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان در گفتگو با این نشریه اظهار داشت: این شورا تحت ریاست و هدایت استاندار بهعنوان برنامهریز و ناظر اجرای سیاستهای مبارزه با مواد مخدر است، با شکلگیری دولت مردمی، رویکردها، رویکرد مردمی و تلاش در راستای رفع مسائل جامعه و پیشبرد امور بوده و با هدایت استاندار و تلاش و همگرایی دستگاههای عضو بحمدالله این شورا براساس ارزیابیهای کشوری، از شوراهای موفق و برتر در انجام اهداف و مأموریتها بوده است.
حمزه عبدکوند اظهار کرد: ما در این بخش کلیت فعالیتها را در ۲ حوزه مقابله با مواد مخدر و قاچاقچیان و حوزه اعتیاد و درمان معتادان دنبال میکنیم که در حوزه مقابله، تشدید برخورد و در حوزه درمان، حمایت و درمان معتادان را دستور کار داریم و معتقدیم معتاد قربانی مواد مخدر است؛ لذا در سالجاری راهبرد و اولویت اصلی ستاد، بحث پیشگیری بوده که راحتتر و گستردهترمیتوان پیشگیری را باکار فرهنگی دنبال کرد. برای انجام این هدف، کار پیشگیری را بهصورت همهجانبه در محیطهای دانشآموزی، دانشجویی، اداری،کارخانهها و محلات دنبال میشود و با تدوین و تهیه نقشه راه فرهنگی پیشگیری از اعتیاد مسئولیت هر دستگاه برای اجراء مشخص شده است.
وی بیان کرد: در راستای مقابله و مبارزه همواره سه اولویت جمعآوری و ساماندهی معتادان متجاهر را داریم که در طول یکسال فعالیت دولت با مشارکت دستگاهها دو هزار معتاد متجاهر جمعآوری و پس از غربالگری در مراکز ماده ۱۶ تحت درمان، صیانت و بازتوانی قرار گرفته اند. در همین ارتباط با ضربه زدن به باندهای مواد مخدر وتوزیعکنندگان بیش از ۲هزار کیلوگرم در یکسال گذشته کشف انواع مواد مخدر انجام شده است
دبیر شورا بیان داشت: در حوزه تشدید برخورد با خردهفروشان و پاکسازی نقاط آلوده، نظارت بر اماکن وپاتوقها توسط پلیس مواد مخدر همواره و مستمر در دستور کار بوده که در قالب طرحهای ارتقا امنیت اجتماعی اقدام و اجرا میشودو مردم میتوانند حسب موردگزارش خود را در این خصوص به ستاد ارائه دهند.
عبدکوند با اشاره به حوزه درمان و معتادان گفت: با توجه به اینکه معتاد را یک بیمار میدانیم در این راستا در طول یکسال دولت با همکاری دستگاهها و در راستای کاهش آسیب، برای نگهداری معتادان ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه شده است و بهنوعی در راستای توانمند سازی و پایداری بهبودیافتگان ماده ۱۶ بحث آموزش و فراگیری مهارت فنی حرفهای بهصورت رایگان صورت می گیرد.
وی در حوزه فرهنگی برای پیشگیری اجرای طرح یاریگران زندگی را داریم که در سالهای گذشته با محوریت اداره کل آموزشوپرورش اجرا میشد اما در سال جاری این کار را بهکلیه دستگاهها تعمیم داده شده تا همه دستگاهها در این راستا تلاش کنند اما همچنان محور کار مناطق ۱۹ گانه آموزش و پرورش با پوشش ۱۵۰۰ مدرسه است دراینارتباط خانواده، انجمن اولیا و دانشآموزان ضمن آگاهی در جریان خطرات و مضرات و آسیب های مواد مخدر قرار میگیرند. اجرای طرح سرباز مشاور و سرباز یاریگر در مراکز نظامی را هم داریم که در راستای پیشگیری کار میکنند علاوه بر آن برگزاری جشنواره نوجوان سالم را داشتیم که با دریافت ۷ هزار و ۵۰۰ اثر فرهنگی در زمینههای مختلف مهارتی، دانشآموزان با رویکرد خلاقیت، مهارت و دوری از آسیبهای مواد مخدر بوده است.
دبیر شورا گفت: تولید بیش از ۶۵۰۰ دقیقه انواع برنامههای مختلف از طریق صداوسیما با هدف پیشگیری از اعتیاد، توزیع ۵۰ هزار بسته آموزشی در راستای اطلاعرسانی و ارائه آموزشهای لازم، برگزاری همایش پیشگیری از اعتیاد با موضوع دانشگاه عاری از دخانیات در دانشگاههای ملایر، بوعلی و سیدجمال از دیگر برنامهها بوده است.
عبدکوند بیان کرد: در حوزه درمان علاوه بر افزایش دو مرکز ماده ۱۶ استفاده از خدمات بیمهای رایگان برای معتادان بیبضاعت، راهاندازی مرکز جامع اعتیاد با کمک بهزیستی، اخذ مجوز فعالیت ۱۰ مرکز درمانی اعتیاد دولتی بهمنظور دسترسی آسان معتادین به این مراکز و استفاده از خدمات رایگان از اقدامات این بخش بوده است. همچنین در حوزه مشارکت برگزاری همایش ویژه خیرین، فعالین، گروههای جهادی و ذینفوذان برای مردمی کردن امر مبارزه با مواد مخدر انجام شد.
وی از فعالیت سمنها و مجموعههای مردمی در امر مبارزه با مواد مخدر نیز سخن گفت و اظهار کرد: در سالجاری درصدد هستیم خیرین حوزه اعتیاد و درمان را منسجم تر و فعال کنیم هرچندخیران بهصورت غیرمستقیم همکاری دارند.
دبیر شورا گفت: بیش از ۶۰ سمن بهصورت مشترک با سایر مجموعهها در راستای آسیبهای اجتماعی و اعتیاد تلاش میکنند که ما حمایت مادی و معنوی لازم را از متولیان آنها انجام میدهیم.
عبدکوند بیان کرد: بصورت مستمر و در طول سال نشست با ائمه جمعه استان، روحانیون هنرمندان و گروههای تأثیرگذار در راستای همافزایی و هماهنگی در بحث مردمی کردن مبارزه با اعتیاد انجامشدهاست.
وی ادامه داد: آموزش فنی و حرفهای و مهارتی برای بهبودیافتگان به تعداد هزار نفر مددجو متناسب با درخواست بهبودیافتگان است.
عبدکوند خاطرنشان کرد: ترغیب و تشویق کارآفرینان در جذب و بهکارگیری معتادان بهبودیافته نیز از دیگر اقدامات ستاد بوده و در حال حاضر کارفرمایانی داریم که هر کدام ۶۰ نفر،۲۲ نفر و ۱۶ نفر و کمتر و بیشتر از بهبود یافتگان مشغول به کار نموده اند.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر استان تریاک و ۳۰ درصد سایر مواد است گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ میزان ۲ درصد اعتبارات دستگاههامیتواند در راستای فعالیت فرهنگی و کاهش آسیب اجتماعی هزینه شود که در این ارتباط انتظار داریم مدیران دستگاهها با جدیت وارد شوند.
کمک ۶۰ میلیارد تومانی رهآورد سفر رئیس جمهوری به استان همدان در حوزه مبارزه با موادمخدر
برای نخستین بار اختصاص بیش از 60 میلیارد تومان رهآورد سفر رئیسجمهوری به دستگاههای اجرایی استان در حوزه های مرتبط با اعتیاد و مبارزه با موادمخدر و کمک به ایجاد زیر ساخت ها و تجهیزات، حمایت های اجتماعی، درمان ، اشتغال و پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی داشته ایم و علاوه بر آن در طول یکسال بیش از 5 میلیارد و 400 میلیون تومان با همکاری دستگاهها در راستای کاهش آسیب ودرمان معتادان هزینه شده است.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=81328
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان همدان
- 183 بازدید
- بدون دیدگاه