دکتر یوسف نوری صبح امروز در دومین روز نشست تخصصی مسئولان مبارزه با موادمخدر که با عنوان «پیشگیری از اعتیاد- مشارکتهای مردمی- اشتغال بهبودیافتگان» در مجموعه فرهنگی شقایق و به صورت ویدئو کنفرانس در سراسر کشور برگزار شد، گفت: اعتیاد به مواد مخدر نظام آموزشی را هدف قرار میدهد و نسل آینده را از بین میبرد.
وی بیان داشت: شیوع ویروس کرونا ما را به فضای مجازی پرتاب کرد، درست است که معلمان و دانش آموزان با فضای مجازی آشنا بودند؛ اما این مهارت را نداشتند که در فضای مجازی، زیست بوم تحصیلی خود را داشته باشند، در موضوع موادمخدر نیز همچنان پیشینه موادمخدر در ذهن برخی افراد منفور نیست و ما باید به خوبی تصویرسازی منفی و درستی را از موادمخدر، نشان دهیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: تنها ۷ درصد دانش آموزان ورزش میکنند، گرایش پایین به ورزش در کنار نزدیکی و همسایگی ایران با کشور تولیدکننده مواد مخدر ، از عواملی که دانش آموزان را تهدید میکند.
نوری افزود: حدود ۱۶ میلیون دانشآموز واجب التعلیم اول مهر به مدرسه میآیند و نیز تعداد کودکان پیش از دبستان ما نیز ۸ میلیون است که از ۹۰۸ هزار بازمانده از تحصیل با طرح یاریگران توانستیم ۱۶۴ هزار نفر را به تحصیل بازگردانیم.
وی بیانکرد: دانشگاه فرهنگیان ۱۰۵ هزار دانشجو و دانشگاه شهید رجایی ۱۰ هزار دانشجو دارد و در سال جاری ۴۰ هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شدند که احتمالا برای خدمت به ۳۰ هزار مدرسه اعزام شوند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: با امکانات موجود ، ایجاد تصویری منفی از مواد مخدر برای همه دانش آموزان وجود دارد و این موضوع در دستور کار قراردارد.
نوری با اشاره به طرح ستاد مبارزه با موادمخدر در حوزه پیشگیری از اعتیاد با عنوان یاریگران زندگی گفت: معلمان میتوانند نقش بیبدیلی در راهنمایی دانش آموزان داشته باشند و یاریگران زندگی طرح بسیار موفقی بوده و خواهد بود.
وی در پایان گفت: وزارت آموزش و پرورش در شبکه شاد یک موتور جستجوی سالم و کامل به نام شادبین را در اختیار دانش آموزان قرار داده است که از طریق هوش مصنوعی موارد مناسب را در اختیار دانش آموزان، قرار میدهد.