• امروز : پنج شنبه - ۱۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 4 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Thursday - 5 December - 2024
کل پست ها: 72298اخبار امروز : 0
9

پیشگیری از اعتیاد راهبرد بلندمدت ستاد مبارزه با مواد مخدر است

  • کد خبر : 81160
  • ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰
پیشگیری از اعتیاد راهبرد بلندمدت ستاد مبارزه با مواد مخدر است
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، پیشگیری از اعتیاد را راهبرد بلندمدت ستاد مبارزه با مواد مخدر خواند و گفت: در برنامه هفتم توسعه، باید به موضوع پیشگیری از اعتیاد نگاه جدی‌تری داشته باشیم.

دکتر اسکندر مومنی صبح امروز در نشست تخصصی مسئولان مبارزه با موادمخدر که با عنوان «پیشگیری از اعتیاد- مشارکت‌های مردمی- اشتغال بهبودیافتگان» در مجموعه فرهنگی شقایق و به صورت ویدئو کنفرانس با استان ها در سراسر کشور برگزار شد، گفت: این نشست، فرصت مناسبی در جهت تعامل حداکثری و هم افزایی و برای کنترل و کاهش آسیب اعتیاد و مواد مخدر در کشور است.

وی افزود: در حوزه مبارزه با موادمخدر، چهار موضوع مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی را به صورت متوازن دنبال می‌کنیم.

دبیرکل ستاد بیان کرد: پیشگیری از اعتیاد راهبرد اصلی و بلندمدت ستاد مبارزه با مواد مخدر است ولی در سایه آن، موضوعات دیگر را هم دنبال می‌کنیم اما راه حل اصلی، پیشگیری است. 

دبیرکل ستاد با بیان اینکه طی ۲۰ سال گذشته با حمایت آمریکاها و دیگر کشورهای غربی، تولید مواد مخدر در افغانستان ۵۰ برابر شد، گفت: افزایش بی رویه تولید مواد مخدر صنعتی شیشه که با حمایت مستقیم آمریکا در افغانستان شکل گرفته است، خطری برای ایران و جامعه جهانی می‌باشد که در کنار تولید ۹۰ درصد تریاک جهان در آن کشور ، دنیا را با مخاطره جدی مواجه نموده است.

مومنی افزود: درمان اعتیاد و توانمندسازی بسیار سخت است، به همین منظور باید به حوزه پیشگیری از اعتیاد توجه کنیم و از همه ظرفیت‌های موجود در این حوزه استفاده کنیم.

وی یادآور شد: اولویت ما در حوزه پیشگیری، وزارت آموزش و پرورش و استفاده از گروه‌های مرجع است، در مسیر مبارزه با مواد مخدر و به ویژه پیشگیری باید از مشارک مردمی استفاده کرد.

مومنی در پایان تاکید کرد: موضوع این نشست، پیشگیری از اعتیاد، مشارکت مردمی و اشتغال بهبود یافتگان است و پیشگیری در تمام برنامه‌های ما جاری است، در آستانه برنامه هفتم توسعه هستیم و باید در جای جای این برنامه به پیشگیری ، نگاه جدی‌تری معطوف شود.

دبیرکل ستاد بیان کرد: در تهران تا سال ۹۷، ۴ هزار ظرفیت برای درمان، نگهداری و توانمندسازی معتادان متجاهر داشتیم اما با اقدامات بین بخشی، سایر دستگاه‌ها از جمله سازمان زندانها به این حوزه ورود پیدا کردند.

مومنی با بیان اینکه در حال حاضر ۸ هزار نفر در مراکز مرتبط با سازمان زندان‌ها نگهداری می شوند‌، افزود: سازمان زندانها خارج از وظیفه ذاتی خود وارد این حوزه شده و به کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر آمده و صادقانه و گمنام در این زمینه تلاش می کند و قرار است در روزهای آتی این ظرفیت به ۱۰ هزار نفر برسد.

وی افزود: در یکسال گذشته، ۴۸ درصد به طرفیت نگهداری معتادان متجاهر اضافه شد و در حال حاضر ۲۰ هزار ظرفیت در تهران داریم.

دبیرکل ستاد با اشاره به اقدامات درمان معتادان در سازمان زندانها گفت: داروی بوپرونورفین به عنوان‌ نمونه در سازمان زندانها برای درمان معتادان مورد استفاده قرار گرفته است، دارویی که نقش درمانی دارد که گزارشاتی از آن ارائه شده است.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=81160
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر
  • 456 بازدید
  • بدون دیدگاه