معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر از تحت پوشش قرار گرفتن ۶۵۷ هزار و ۷۷۳ نفر طي شش ماهه نخست سالجاري در ۳۶۲۴ مركز درماني اعتياد در سطح كشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ بابك دينپرست در گفتوگو با پايگاه اطلاعرساني ستاد در اين رابطه گفت: طبق آخرين برآوردها از سوي سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت، در شش ماهه نخست امسال، مجموعاً ۳۹۴۰ مركز درمان و كاهش آسيب در كشور وجود دارد كه در حال خدماترساني به افراد وابسته به سوء مصرف مواد هستند.
وي اظهار داشت: در شش ماهه نخست امسال، تعداد كل افراد تحت پوشش به معني ماندگاري حداقل يكماه در درمان، ۶۵۷ هزار ۷۷۳ نفر بود كه به مراكز درمان با داروهاي آگونيست، اقامتي كوتاه مدت (بستري) و اقامتي ميان مدت مراجعه كرده و تحت پوشش خدمات درماني اين مراكز قرار گرفتهاند.
معاون كاهش تقاضاي ستاد ادامه داد: طي اين مدت ۵۹۴۷۱۸ نفر در ۳۱۹۷ مركز درمان با داروهاي آگونيست، ۶۱۳۹۵ نفر در ۴۰۳ مركز اقامتي همچون TC و اقامتي ميانمدت و ۱۶۶۰ نفر در ۲۴ مركز بستري، تحت پوشش خدمات درماني اين مراكز قرار گرفتند.
دينپرست گفت: براساس آمار سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت در شش ماهه اول امسال، علاوه بر ۶۵۷۷۷۳ نفر تحت پوشش خدمات درماني در ۳۶۲۴ مركز درماني، مجموعاً ۳۱۶ مركز سمزدايي سرپايي و گذري، تيم سيار و شلتر در سطح كشور مشغول فعاليت و خدماترساني هستند و طي اين مدت نيز، ۷۹ هزار و ۷۹۸ نفر بار به ۴۶ مركز سمزدايي سرپايي و ۱۰۹ هزار و ۷۸۷ نفر بار به ۲۷۰ مركز گذري، تيم سيار و شلتر مراجعه كردند.
وي با بيان اينكه خدمات درماني مراكز سمزدايي سرپايي، گذري، تيم سيار و شلتر براي معتادان پرخطر، تزريقي و بيخانمان است، افزود: توزيع وسايل تزريق مجزا و استريل همچون سرنگ براي تزريق سالم و آموزش رفتارهای سالم جنسي و پيشگيرانه از بيماریهای عفونی مسری همچون هپاتيت و ايدز و ارائه خدمات درمان نگهدارنده با متادون از جمله فعاليتهاي اين مراكز ميباشد كه به طور حتم اينگونه فعاليتها، تاثير بهسزايي در كنترل شيوع HIV در مصرفكنندگان تزريقي دارد.
دينپرست يادآور شد: آمار فوق بدون احتساب تعداد مراجعين به مطبها كه قابل ملاحظه نيز ميباشد، محاسبه شده است.
توسعه خدمات مراكز درماني اعتياد در سطح كشور
اين مقام مسوول در ستاد در ادامه، با تاكيد بر توسعه خدمات مراكز درماني اعتياد در سطح كشور، گفت: تلاش در جهت تغيير الگوي مصرف مواد مخدر در كشور از مواد پر خطر (سنگين) به مواد كمخطر (سبك) و كاهش آسيبهاي ناشي از آن، از خطيمشيها و اولويتهاي نخست ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه درمان و بازتواني معتادان است.
دينپرست افزود: استفاده از سرنگ آلوده در معتادان تزريقي و همچنين شيوع بيماري ايدز و ديگر مشکلات اجتماعي ناشي از اعتياد، موجب شد تا ضرورت توجه به برنامههاي درمان و كاهش آسيب بيش از پيش احساس شود.
وي تصريح كرد: در سالهای اخير برنامههای کاهش آسيبهای ناشی از سوء مصرف مواد در كشور رو به گسترش بوده و ستاد نيز در تلاش است تا در حوزه درمان، آسیبهای ناشی از اعتیاد را كاهش و حمایتهای اجتماعی بهبودیافتگان را افزايش دهد.
دينپرست با بيان اينكه بخش مهمي از خدمات درماني و كاهش آسيب نيز توسط سازمان زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور به معتادان ارائه ميشود، بر لزوم توجه جدي به مراقبتهاي پس از خروج زندانيان بهبوديافته تاكيد و خاطر نشان ساخت: برنامه جديد ستاد مبارزه با مواد مخدر، تقويت و توسعه خدمات درماني براي زندانيان معتاد بعد از خروج از زندان است تا زمينه بروز آسيبهاي اجتماعي در جامعه كاهش يابد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۱/۱۱/۱۷