• امروز : جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 9 - محرم - 1447
  • برابر با : Friday - 4 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
5

تکلیف مداری در ورزش راهکاری جهت جلوگیری از اعتیاد ورزشکاران

  • کد خبر : 8109
  • ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۴:۰۰

یک دکترای فیزیولوژی ورزش با اشاره به اینکه روسای فدراسیون ها، مربیان و دست اندرکاران ورزش کشور نباید فقط به نتیجه مسابقات توجه كنند و به تلاش ورزشکاران هم اهمیت بیشتری دهند، گفت: تکلیف مداری و تلاش مداری در ورزش، راهکاری جهت جلوگیری از اعتیاد ورزشکاران به شمار می‌رود.دکتر مسعود حاج رسولی در گفت و […]

یک دکترای فیزیولوژی ورزش با اشاره به اینکه روسای فدراسیون ها، مربیان و دست اندرکاران ورزش کشور نباید فقط به نتیجه مسابقات توجه كنند و به تلاش ورزشکاران هم اهمیت بیشتری دهند، گفت: تکلیف مداری و تلاش مداری در ورزش، راهکاری جهت جلوگیری از اعتیاد ورزشکاران به شمار می‌رود.

دکتر مسعود حاج رسولی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با راهکارهای پیشگیری از اعتیاد در ورزشکاران از طریق مواد مخدر نیروزا اظهار داشت: متاسفانه انگیزه سوء مصرف مواد مخدر برای ورزشکاران نسبت به گذشته بیشتر شده و این در حالیست که سوء مصرف مواد مخدر برای این افراد اثرات وحشتناک و جبران‌ناپذیری به همراه دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید دستگاه‌ها و نهادهای آموزشی توجه بیشتری به این امر داشته و برنامه‌های جامع‌تری را جهت آگاه‌سازی از اثرات مخرب داروهای مخدر نیروزا مطرح و اجرا کنند، افزود: هر چه ارائه آموزش ها در مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز ورزشی و پادگان‌های نظامی بیشتر شود شاهد کاهش اعتیاد جوانان، نوجوانان و ورزشکاران خواهیم بود.

این دکترای فیزیولوژی ورزش تصریح کرد: دوپینگ ورزشکاران آنها را برای اعتیاد به مواد مخدر مستعد می‌سازد و این افراد را به سمت اعتیاد سوق می‌دهد.

حاجي‌رسولي با اشاره به یکی از تحقیقات انجام گرفته در زمینه اعتیاد ورزشکاران گفت: در یکی از موارد بررسی شده احساس دلهره ورزشکار در مسابقات سبب گرایش وی به مصرف حشیش قبل از مسابقه و استفاده از تریاک برای کاهش درد پس از مسابقه بوده است. این درحالی اتفاق افتاده که ورزشکار آگاهی های لازم را در این رابطه فرانگرفته و به راحتی توسط پیشنهاد یکی از دوستان به تدریج گرفتار اعتیاد شده است.

دکتر حاج رسولی تاکید کرد: نباید از موضوع اعتیاد ورزشکاران و علل گرایش آنها به مواد مخدر غافل ماند، فدراسیون‌های ورزشی در حیطه آگاهی‌سازی ورزشکاران نسبت به عواقب اعتياد به مواد مخدر فعالیت بیشتری داشته باشند چراکه گرفتار شدن ورزشکاران به دام اعتیاد بسیار ساده و ناخودآگاه انجام می شود.

این دکترای فیزیولوژی ورزش ادامه داد: متاسفانه ورزش قهرمانی کشور به سمت سوء مصرف داروهای ممنوعه نیروزا توسط ورزشکاران پیش رفته است.

دکتر حاج رسولی که خود قهرمان بوکس آسیا بوده با اشاره به اینکه داروهای ممنوعه نیروزا تا دهه ۱۹۶۰ توسط کشورهایی مثل شوروی سابق و اقمار آن همچون بلغارستان و در کشور سوئد مورد سوء مصرف ورزشکاران و مربیان تحت عنوان برتری علمی مورد استفاده قرار گرفت، گفت: داروهای ممنوعه با افتخار توسط ورزشکاران استفاده می شد ولی در المپیک ۶۰ و ۶۱ این عمل به عنوان یک رفتار ناجوانمردانه که رقابت شرافتمندانه را خدشه دار می کند مورد سرزنش و نکوهش قرار گرفت.

وی افزود: در المپیک مونیخ این رفتار یک ممنوعیت شده و ۱۹۷۳ یک مجمع جهانی ضد دوپینگ راه اندازی شد که در حال حاضر در همه کشورها شعبه دارد و هرساله لیست داروهای ممنوعه را اعلام می کند. ایران هم عضو این کمیته به نام سازمان ملی مبارزه با دوپینگ است.

این دکترای فیزیولوژی ورزش با اشاره به اینکه داروهای ممنوعه گاهی داروهایی در دسترس داروخانه ها است، گفت: نمی توان همه داروهای ممنوعه را نامناسب و بد دانست چرا که برای درمان برخی بیماری ها، این داروهای ممنوعه جوابگوست و بیمار را درمان می‌کند.

دکتر حاج رسولی یکی از علل شیوع دوپینگ در کشور را نتیجه مدار بودن ورزش دانست و عنوان داشت: با این رویکرد تفکر اصلی ورزشکار به سمت شعار پیروزی به هر قیمت پیش رفته و سبب اعتیاد ورزشکار با استفاده از مواد مخدر نیروزا می شود.

وی در پایان ضمن تاکید بر ضرورت افزایش آموزش ها و آگاه سازی بیشتر مردم در مقوله مواد مخدر؛ خواستار توجه بیشتر مسئولین نسبت به تقويت و اجراي برنامه‌هاي پیشگیری از اعتیاد به ویژه میان ورزشکاران شد.

منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۳٫۲۰ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=8109

برچسب ها