یک آسيبشناس اجتماعی با بیان اینکه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر همت همه نهادها و دستگاه های کشور را میطلبد، گفت: رویکرد اجتماع محور؛ بزرگترین اقدام جهت ارتقاء سلامت و اقدامات پیشگیرانه از اعتیاد است.
دکتر پروانه محمدخانی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: این موضوع در بیشتر کشورهای دنیا مورد آزمون واقع شده و نتایج مثبت و موفقیت آمیزی را به همراه داشته است ولی باید به این موضوع توجه داشت که نميتوان مداخلات اجتماع محور را با مدل های فرهنگی هر جامعهای انطباق داد.
وی با اشاره به اینکه در فرهنگ های مختلف شیوه های مداخله اجتماعی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی مثلا مقوله اعتیاد متفاوت است، افزود: این موضوع به اعتماد مردم به انواع ابزارهای ارتباط جمعی همچون رسانه ها نیز بستگی دارد و باید بررسی کرد که در جوامع متفاوت از لحاظ فرهنگ چه راهکارهای متفاوت فرهنگی متناسب با آن جامعه اثر بخش تر است.
این آسيبشناس اجتماعی نهاد خانواده را یکی از اساسیترین رکن های جامعه جهت پیشگیری از اعتیاد و مبارزه اجتماعی با مواد مخدر دانست و گفت:این نهاد ناخواسته تحت تاثیر جامعه قرار دارد و ممکن است اقدامات پیشگیرانه مناسبی از جانب خانواده برای پیشگیری از اعتیاد انجام گیرد ولی به دلایل اجتماعی این نهاد گرفتار موضوع مواد مخدر شود.
دکتر پروانه محمدخانی شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی را از عوامل تاثیر گذار در اعتیاد برشمرد و گفت: وقتی در جامعه امنیت شغلی و اقتصادی بیشتر فراهم شود گرایش به مواد مخدر بسیار اندک می شود لذا شرایط ایمن فراهم کردن برای جامعه در حوزه های مختلف، کاهش گرایش به مواد مخدر را به همراه دارد.
وی ادامه داد: ضمن فرهنگ سازی و ارائه آموزش به خانواده ها و مردم جامعه جهت پیشگیری آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد باید به مساله اشتغال جوانان و ایجاد فرصت های شغلی توجه کرد.
این آسيبشناس اجتماعی عنوان داشت: عوامل دخیل در ابتلاء به اعتیاد بسیار زیاد است و تنها عدم آگاهی افراد سبب بروز آن نمی شود لذا حضور همه مردم در کنار دستگاه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و .. برای پیشگیری از اعتیاد و مبارزه اجتماعی با مواد مخدر امرری ضروری برای جامعه کنونی است.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۳٫۱۹