آذربایجان غربی- ابراهیمی در جلسه کمیته تخصصی توسعه مشارکتهای مردمی استان به نقش و جایگاه سازمانهای مردم نهاد در حل مشکلات و معضلات اجتماعی اشاره و بر تقویت و توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد تاکید کرد.
وی یکی از مشکلات اساسی در حوزه سازمانهای مردم نهاد را عدم آشنایی کامل اعضای این موسسات با شرح وظایفشان در راستای هم اندیشی و هم افزایی برای حل مشکلات و معضلات اجتماعی بیان کرد و اظهار داشت: این عدم آشنایی در بعضی از مواقع باعث شده است نگرش سایر ارگانهای دولتی به آنها بعنوان یک رقیب باشد.
معاون استاندار بیان کرد: تعدد مراجع صادر کننده مجوز برای فعالیت مشارالیهم باعث شده است نظارت دقیق تری نسبت به فعالیت آنها صورت نگیرد؛ چه بسا تعدادی از سمن ها یا فعال نیستند و یا اینکه از ظرفیت بالفعل سمن، برای فعالیت در سایر حوزه ها و گاهاً بعنوان بنگاه اقتصادی به غیر از اهداف تعریف شده بهره برداری می شود.
ابراهیمی ضمن تاکید بر آموزش کاربردی، عملیاتی و توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد، در رابطه با راه اندازی خانه سازمانهای مردم نهاد، این امر را در راستای هم افزایی سازمانهای مردم نهاد و برنامه ریزی برای اهداف از پیش تعریف شده بسیار موثر و حائز اهمیت دانست و تاکید داشت: می بایست انتخابات ما بین سمن ها جهت انتخاب اعضاء برگزار و بعد از مشخص شدن اعضاء و همچنین استعلام از مبادی مربوطه برای اخذ مجوزهای لازم ، هیات مدیره و مدیر عامل و متعاقبا اقدامات بعدی نسبت به راه اندازی و تأسیس خانه سمن ها معمول شود.
همچنین دکتر رامین موحدی دبیر شورای هماهنگی مبارز ه با مواد مخدر استان به نقش و جایگاه مهم سازمانهای مردم نهاد پرداخت و گفت: سازمانهای مردم نهاد در جامعه از جایگاه مطلوبی برخوردار هستند و در اسناد بالا دستی و قانون اساسی و سایر قوانین برابر با ماده و تبصره های موضوعه به صراحت به نقش و جایگاه حقوقی سمن ها اشاره و تاکید شده است .
وی سیر رشد سازمانهای مردم نهاد را در سطح کشور بسیار قابل قبول دانست و سازمانهای مردم نهاد را به عنوان پل ارتباطی بین مردم و دولت و بازوان توانمند دولت دراجرای طرح ها ، واکنش به معضلات و آسیب های اجتماعی عنوان کرد و افزود: برابر با تحقیقات انجام شده سمنهای که از کمک مالی دولتی برخوردار بودند، استقلال خودشان را از دست داده اند، لذا بر استقلال مالی آنها تأکید کردند.
دبیر شورا افزود: بررسی و ارائه پیشنهاد سیاست های مربوط به ظرفیت سازی و توسعه مشارکت های مردمی با رویکرد و نگاه اعتقادی، جهادی و علمی در قالب تشکلها و سازمانهای مردم نهاد در امر مبارزه همه جانبه با اعتیاد به مواد مخدر و روانگردانها، شناسایی حوزه های آسیب پذیر در جهت توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد از جمله این بایسته ها میباشد.
موحدی ادامه داد: از آنجایی که سازمانهای مردم نهاد در حوزه مبارزه با اعتیاد به عنوان افسران جنگ نرم، شناخته میشوند، براین اساس با نظارت دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، میتوان از پتانسیل و ظرفیت موجود در این سازمانها در برگزاری همایش ها، نشست های تخصصی، حمایت و تقویت شبکه های تخصصی، تولید دانش کاربردی، افزایش دسترسی به منابع اطلاعاتی مکتوب (مجازی به ویژه در شرایط کنونی جامعه که با شیوع مجددکوید ۱۹ مواجه است) در تربیت نیروهای متخصص و تولید محتوای فرهنگی و ایجاد زمینه مناسب برای تبادل تجربیات و همکاری متقابل بهره مند شد.
وی بیان کرد: توسعه و پیشرفت کشور مستلزم فراهم کردن زمینه مشارکت خلاق و واقعی و سازمان یافته مردم است و مردم بعنوان سرمایه اصلی توسعه، برای مشارکت در دستیابی کشور به این مهم باید از نظر روحی و جسمی سلامت بوده باشند، سازمانهای مردم نهاد و فعال قابلیت این را دارند که در امر اجرای برنامه های ستاد به طور قابل توجهی نقش آفرینی کنند.
دبیر شورا گفت: با توجه به گستردگی معضل اعتیاد و عواقب وخیمی که به لحاظ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی برجامعه داشته و دارد و علم به اینکه دولت به تنهایی قادر با مقابله با این معضل نیست، حضور و نقش سازمانهای مردم نهاد در این عرصه بیش از پیش احساس میشود.