کردستان- اسماعیل زارعیکوشا در چهارمین جلسه شورای هماهنگی استان با تقدیر از اقدامات انجام شده در حوزه ایجاد مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ اظهار کرد: اقدامات شهرداری سنندج در خصوص آمادهسازی مرکز معتادان متجاهر قابل تقدیر است و امیدواریم با همراهی و همکاری سایر دستگاهها و بخشها هرچه زودتر شاهد راهاندازی این مرکز باشیم.
وی خاطرنشان کرد: البته معتقدیم موضوع معتادین متجاهر قبل از پایان شهریور و بازگشایی مدارس باید انجام شود و منتظر راهاندازی این مرکز نباشیم، باید معتادان متجاهر باید هرچه زودتر از سطح شهر پاک شوند.
استاندار با تاکید بر اینکه باید از همه ظرفیتها برای اجرای طرح و نگهداری معتادین متجاهر در مرکز ماده ۱۶ استفاده شود، خاطرنشان کرد: بهزیستی متولی انجام این کار و شهرداران استان با الگوگیری از شهرداری سنندج پای کار بیایند.
زارعی کوشا گفت: باید با کار و تلاش جهادی استان کردستان را به الگوی کشوری در اجرای طرح پاکسازی و جمعآوری معتادان متجاهر تبدیل کنیم.
وی افزود: مقابله و مبارزه همه جانبه با موضوع خانمانسوز اعتیاد نیاز به کار جهادی دارد، فرمانداران شهرستانها موظف هستند که ماهیانه حداقل یکبار جلسات این حوزه را برگزار کنند و راهکار عملی متناسب با وضعیت شهرستانها ارائه دهند.
علی آزادی،دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر افتتاح سامانه سرای بهبودیافتگان مواد مخدر و فاقد سرپناه و پیگیری مصوبات تفاهمنامههای ستاد مواد مخدر در سال جاری را از مصوبات جلسه قبل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خواند و بیان کرد: کمیته فرهنگی و پیشگیری، کمیته درمان و کمیته مقابله با عرضه در استان فعال و جلساتی را در راستای مبارزه با مواد مخدر در کردستان برگزار کردهاند.
سلیم کریمی کارشناس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان نیز اضافه کرد: فراخوان دعوت به همکاری اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی برای مرکز موضوع «ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سوم آبانماه سال ۱۳۶۷ و اصلاحات بعدی آن» اعلام شده و از موسسات تحت نظارت سازمان بهزیستی استان دعوت به همکاری شده است.
وی تصریح کرد: با راهاندازی مرکز یاد شده ۴۰۰ نفر به ظرفیت مراکز کمپ ترک اعتیاد استان کردستان اضافه خواهد شد.
کارشناس شورا با بیان اینکه ۳۶۸ نفر معتاد متجاهر در مراکز کمپهای استان هستند، افزود: ۱۲ نفر کارتن خواب متجاهر خانم در استان کردستان داریم که نیاز است مکانی برای ترک اعتیاد این افراد نیز با همکاری امور اجتماعی و امور بانوان و خانواده استانداری فراهم شود.
کریمی بیان کرد: ورزشکاران و هنرمندان میتوانند بعنوان سفیران پیشگیری از اعتیاد در استان فعالیت کنند.
انور رشیدی شهردار سنندج نیز اصلاح ریشهای جمعآوری خردهفروشان مواد مخدر در مکانهای مختلف سطح شهر را خواستار شد و گفت: نیاز است علاوه بر جمعآوری معتادین متجاهر قبرستانهای متروکه سطح شهر که فضایی برای معتادین شده در اختیار شهرداری قرار گیرد تا به محیطهایی فرهنگی تبدیل شود.
وی افزود: باید با آموزش مهارتهای فنی حرفهای معتادان متجاهر را به چرخه اشتغال و بازار وارد کرد تا بعد از ترک اعتیاد بتوانند به اشتغال مشغول و به چرخه اعتیاد برنگردند.
شهردار سنندج اضافه کرد: اوقاف فضاهایی را در اختیار شهرداری قرار دهد تا با جمعاوری معتادین متجاهر و زبالهگردها فضایی کاری ایجاد کنیم و با تفکیک مبدا زباله، زبالهگردی را حل کنیم و آسیبهای اجتماعی را کاهش دهیم.
رشیدی اعلام کرد: پارک شهدا به منظور عرضه تولیدات زندانیان و معتادان به نمایشگاهی در سنندج تبدیل خواهد شد.
جعفر عبدالملکی مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان نیز اظهار داشت: از آسیبهای پیچیده بین آسیبهای اجتماعی، اعتیاد است که بعد فردی، خانوادگی و اجتماعی دارد و زمینههای بروز متفاوتی را شامل میشود.
وی بیان کرد: اعتیاد به مواد مخدر هر روز ابعاد جدید پیدا میکند و نیاز به تقسیم کار بین دستگاهی برای رفع این معضل در استان است.
عبدالملکی جلب مشارکت عمومی، آموزش مهارتها به افراد معتاد در امر خود درمانی، آگاهسازی خانوادهها را مهم خواند و بر توجه به این موارد تاکید کرد.
فعالیت ورزشکاران و هنرمندان کردستان بعنوان سفیران پیشگیری از اعتیاد
استاندار کردستان گفت: تا پایان شهریور هیچ معتاد متجاهری نباید در سطح شهر های استان حضور داشته باشد.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=80773
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان
- 274 بازدید
- بدون دیدگاه