اسدالله عباسی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان، بر لزوم همکاری همه دستگاههای اجرایی و خدمات رسان برای رفع معضل معتادان متجاهر و تقویت نظارت بر عملکرد نهادهای مختلف توسط دبیرخانه شورا تاکید کرد.
وی به وجود معتادان متجاهر در سطح استان اشاره کرد و افزود: فرمانداران مکلف هستند با استفاده از همه ظرفیتها نسبت به جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر اقدام و هزینههای مربوطه نیز بر اساس قانون بر عهده شهرداریها و بخشداریها خواهد بود.
استاندار گیلان تصریح کرد: تمامی دستگاههای متولی اجرایی و خدماترسان تا پایان شهریورماه فرصت دارند تا نسبت به پاکسازی و ساماندهی شهرها و روستاهای گیلان از معتادان متجاهر اقدام کنند.
عباسی استفاده از ظرفیت خیران برای تامین برخی از هزینههای ناشی از این معضل اجتماعی را امری مهم و نیازمند توجه خواند و گفت: بعد از پایان مهلت اعلام شده نباید حتی یک معتاد متجاهر در سطح شهرها و روستاهای گیلان مشاهده شود.
وی ابراز کرد: دستگاههای متولی پاکسازی را از رشت آغاز کنند و در هر مکانی که اسکان داده شدند هزینه نگهداری و بازپروری آنها بر عهده شهرداریها است.
استاندار گیلان با بیان اینکه نمیتوان منتظر ساخت مکانهایی برای نگهداری از این افراد ماند، افزود: مردم گیلان از یک سو با معضل سگهای ولگرد مواجه هستند و از سوی دیگر حضور معتادان متجاهر در پارکها و اماکن عمومی برای مردم ناامنی ایجاد کرده که در صورت کوتاهی در خصوص جمع آوری معتادان، آمار آنها به دو برابر نیز افزایش پیدا میکند.
عباسی تاکید کرد: میتوان از فضای مدارس و دانشگاهها و اردوگاههای در اختیار برخی از نهادها تا احداث و تکمیل مکانهای مناسب، برای بازپروری معتادان متجاهر به صورت موقت استفاده کرد.
وی اظهار کرد: متولیان امر باید با انجام درست وظایف محوله و تعیین سرانه و تقسیم وظایف در کنار نیروی انتظامی، گیلان را از وجود معتادان متجاهر پاکسازی کنند.
استاندار گیلان بر ضرورت آموزش معتادان متجاهر در دوران بازپروری و فراهم سازی زمینههای اشتغال و توانمندسازی پس از بهبودی کامل تاکید و اضافه کرد: کمیته امداد باید خانوادههای این افراد را تحت پوشش قرار دهد.