معاون سیاسی امنیتی استاندار بوشهر با بيان اينكه اعتیاد مهمترین معضل اجتماعی در کشور است، گفت: طبق تحقیقات به عمل آمده، این بلای خانمانسوز مقدمه بروز ۲۵ آسیب اجتماعی در جامعه است که ميتواند مشکلات زیادی را برای مردم فراهم کند.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر بوشهر، محمدحسن پرآور در نشست تخصصی توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد شورا با بيان اين مطلب اظهار داشت: آگاهی خانوادهها اولین سد مقابله با اعتیاد در جامعه است، آگاهی خانوادهها به ویژه والدین میتواند زمینه بروز اعتیاد را در جامعه از بین برده و موجبات تعالی فرزندان را فراهم کند.
وي تصریح کرد: مبارزه با مواد مخدر یکی از دغدغههای اصلی مسوولین نظام اسلامی است و در طول ۳۴ سال گذشته حوادثی نظیر ترور شخصیتها، دفاع مقدس و تحریمهای مختلفی در کشور داشتیم، ولی مهمترین آنها اشاعه مواد مخدر به داخل بوده که آسیب آن از تمام مشکلات پیش روی کشور، بیشتر است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار بوشهر بیان کرد: متاسفانه با حضور آمریکا در افغانستان روند اشاعه مواد مخدر در دنیا تغییر پیدا کرد و با ایجاد آزمایشگاههای پیشرفته حجم مواد كم شد ولي در عوض مواد مخدر صنعتی آسیبپذیری بیشتري پيدا کردهاند.
پرآور با بیان اینکه باید نگاه ما در حوزه پیشگیری، درمان و مبارزه با مواد مخدر تغییر کند، گفت: دیدگاه امنیتی به موضوع پیشگیری، درمان مبارزه با مواد مخدر اثرگذار نیست و باید آنرا به امنیتی اجتماعی تغییر دهیم و از خود مردم در این زمینه کمک گرفته شود تا به اهدافی که مد نظرمان است، دست یابیم.
اين مقام مسوول در استان با اشاره به اینکه باید کارگاههای آموزشی برای NGO هاي فعال در امر مبارزه با مواد مخدر برگزار شود، افزود: باید اطلاعات سازمانهای مردمنهاد در بحث آشنایی با ترفندهای جدید قاچاقچیان و معتادان بروز شود و با روشهای جدید درمان و پیشگیری اعتیاد با برگزاری کلاسهای تخصصی آشنا شوند.
محمدحسن پرآور خاطرنشان کرد: وضعیت استان بوشهر در امر کشفیات و مبارزه با مواد مخدر مطلوب است و در بخش پیشگیری و درمان در بین چهار استان اول کشور قرار داریم.
وی تاکید کرد: باید سهم بیمه درمانی معتادان و بیماران HIV استان بوشهر دریافت شود و صندوق حمایت از بهبودیافتگان هم در استان فعال شود.
همچنين ارسطو ترکمان منش رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بوشهر در این نشست اظهار داشت: اعتبارات سال ۹۲ سازمانهای مردمنهاد فعال در امر فرهنگی، پیشگیری و درمان مواد مخدر استان بوشهر بصورت کامل پرداخت شده است.
وي افزود: تا پایان خرداد ماه امسال، شورای هماهنگی استان با همکاری سازمانهای مردمنهاد تعداد شش کارگاه آموزشی و تخصصی را در امر پیشگیری و درمان مواد مخدر برگزار خواهد کرد. در سال ۹۲ نيز تعداد ۱۰ نفر از بهبودیافتگان در شهرهای بوشهر و تنگستان توسط مراکز ترک اعتیاد در کارگاه های خیاطی اشتغال یافتند.
تركمانمنش همچنين در كارگاه آموزشي توانمندسازي مديران سمنهاي فرهنگي، پيشگيري و درمان استان كه در محل تالار جلسات فرمانداري شهرستان دشتستان با حضور مديران سمنها، با محوريت تسهيلگري و فعال كردن تيم اجتماعمحور در محيطهاي هدف برگزار شد، گفت: تشكلها سعي كنند جهت فراگيري و بهرهمندي از حضور اساتيد مجرب كارگاههاي آموزشي، عضو ثابتي را براي شركت در دورهها معرفي كنند تا بتوانند با حضور در تمام دورههاي آموزشي و كسب اطلاعات لازم بهعنوان مربي و تسهيلگر اعضاي سمن مربوطه را تحت آموزش قرار دهند.
وي گفت: با برگزاري دورههاي آموزشي شاهد بازخورد عملكرد موثرتر سمنها در جامعه نسبت به گذشته خواهيم بود، تشكلها براي حفظ سلامتي افراد سالم جامعه و درمان آسيبديدگان معضل مواد مخدر كمك كنند.
همچنين دهدشتي معاون سياسي امنيتي فرماندار دشتستان از پيشنهاد شورا در خصوص برگزاري كارگاه آموزشي در اين شهرستان كه پرجمعيت ترين شهرستان استان است، استقبال كرد و خواستار ارائه طرحها و پيشنهادات تشكلهاي غيردولتي در جهت كاهش آسيب و سالمسازي جامعه شد.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر بوشهر۹۳٫۳٫۱۷