چهارمحال و بختیاری- حمیدرضا شیخی در نشست خبری با اصحاب رسانه تاکید کرد: این معتادان با دستور مقام قضایی و از سوی نیروی انتظامی به سه مرکز زیرپوشش بهزیستی استان ارجاع داده شدند.
وی افزود: ۵۰ درصد هزینههای نگهداری این معتادان از سوی ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و بقیه از سوی استانداران، فرمانداران، شهرداران و دستگاههای اجرایی عضو این شورا تامین و پرداخت میشود.
سرپرست شورا تصریح کرد: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری امسال چهار راهبرد اصلی برای مقابله با مواد مخدر را در این استان پیگیری میکند که این راهبردها شامل پیشگیری از رشد اعتیاد، درمان، مقابله و هماهنگی است.
شیخی یادآور شد: سازمان ملل متحد شعار امسال سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر را با عنوان «پرداختن به چالشهای مواد مخدر در حوزه سلامت و بحرانهای بشری» مشخص و به کشورهای مختلف اعلام کرده است.
وی اظهار داشت: کاهش اعتیاد و آسیبهای ناشی از آن، جلوگیری از ورود افراد سالم به چرخه اعتیاد، تقویت روحیه باورمندی بین افراد با بهرهگیری از ظرفیت دستگاههای عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بهویژه آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و مبلغان مذهبی در دستور کار قرار دارد.
سرپرست بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: هماکنون ۱۸ مرکز زیرمجموعه این سازمان در استان به توانخواهان حوزه مبارزه با مواد مخدر خدمات ارایه میدهند.
علی نصیری تاکید کرد: بهزودی مجوز راهاندازی چهار مرکز جدید با هماهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری از سوی بهزیستی استان صادر میشود.
وی با اشاره به فعالیت خط تخصصی ملی اعتیادی به شماره ۰۹۶۲۸ در چهارمحال و بختیاری و سایر استانهای کشور افزود: هماینک شماره تلفن ۱۴۸۰ صدای مشاور با پاسخگویی روانشناسان خبره بهمنظور ارائه مشاوره به مردم در سراسر استان فعال است.
نصیری تصریح کرد: این سامانه در سال گذشته به ۳۵ هزار نفر و در سه ماهه نخست امسال به ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر مشاوره داده است.
وی یادآور شد: سال گذشته ۱۰ هزار و ۸۰۰ نفر و امسال تاکنون ۹۲۸ نفر در مراکز ترک اعتیاد استان پذیرفته شده است.
همچنین رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری در این نشست با اشاره به اینکه این استان بار انداز مواد مخدر نیست و بیشتر، محورهای مواصلاتی استان به دلیل ترانزیتی بودن جنوب به مرکز کشور، محل عبور مواد مخدر است، افزود: کشفیات مواد مخدر در استان در قالب اجرای طرحهای پاکسازی مناطق آلوده، ماموریتهای کنترل محورهای مواصلاتی و اجرای طرحهای امنیت اجتماعی و پاکسازی اماکن حاشیه مدارس کشف و ضبط شده است.
به گفته وی، پارسال در استان ۳.۵ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط و بیش از سه هزار نفر مجرمان بخش موادمخدر از جمله معتادان، فروشندگان و قاچاقچیان مواد مخدر شناسایی و دستگیر شدند.
رییس پلیس مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری گفت: پارسال ۵۵ مورد و امسال ۱۶ مورد اماکن تهیه و توزیع و استعمال مواد مخدر در استان شناسایی و پلمب شد.
ریاحی با بیان اینکه مبارزه با قاچاقچیان و فروشندگان و جرایم مربوط به مواد مخدر یکی از برنامهها و اولویتهای پلیس مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی است، گفت: اقدامات خوبی در این زمینه برای برخورد با جرایم مرتبط با مواد مخدر در دست اجراست.
وی بر ارائه آموزش و فرهنگسازی در بخش پیشگیری از مصرف مواد مخدر به عنوانی یکی از راههای مهم و اثرگذار در کاهش و پیشگیری از مصرف مواد مخدر تاکید کرد و اظهار داشت: امسال سه هزار و ۶۰۰ نفر از دانشآموزان، دانشجویان و کنارکان دستگاههای دولتی و خصوصی در این زمینه آموزش دیدند که این تعداد در سالجاری بیش از ۱۸ هزار نفر بود.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پاکسازی نقاط آلوده به عنوان یکی از سیاستهای بخش پیشگیری و مقابله با مواد مخدر است، گفت: اجرای طرحهای مقابلهای در برخی نقاطی که بیشترین میزان آسیب و آلودگی را دارد با همکاری دستگاه قضایی در دستور کار است.
وی بر همکاری و همراهی همه دستگاههای اجرایی، مردم و سایر نهادها در بخش پیشگیری از مواد مخدر تاکیدکرد و گفت: مقابله و پیشگیری از گسترس مواد مخدر کار یک دستگاه و ارگان خاص نیست و همه ظرفیتهای جامعه باید برای این امر فعالیت داشته باشند.
ریاحی با یادآوری شهادت یکی از ماموران انتظامی استان در یکی از ماموریتهای مقابله با مجرمان مواد مخدر در ۲ سال پیش، اظهار داشت: رسیدگی به پرونده این مامور انتظامی دردستور کار دستگاه قضایی قراردارد.
وی با اشاره به اینکه کاهش سن اعتیاد و مصرف مواد مخدر به عنوان یک تهدید و زنگ خطر محسوب میشود، گفت: همه مسوولان و اصحاب رسانه در زمینه فعالیتهای پیشگیری و اقدامات اولیه گامهای بلندی بردارند.
مدیر درمان دانشگاه علومپزشکی شهرکرد نیز گفت: پارسال ۶۹ هزار و ۹۸ آزمایش اعتیاد به مواد مخدر و مواد مخدر محرک در سطح استان انجام شد که از این تعداد جواب اعتیاد یکهزار و ۵۱۴ نفر مثبت اعلام شد که ۲.۲ درصد آزمایشهای اعتیاد مثبت بود.
علیمراد سلیمیان افزود: هماکنون پنج مرکز دارو درمانی دولتی و ۷۴ مرکز خصوصی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان فعال است که از این تعداد ۱۶ مرکز به صورت ۲ نوبتی فعال و درمان سرپایی معتادان را انجام میدهند.
وی اظهار داشت: سالانه ۲۳ تا ۲۴ هزار نفر به مراکز درمان سرپایی به صورت ماهانه و هفتگی مراجعه و از خدمات درمانی این مراکز بهرهمند میشوند.
به گفته وی، استان دارای یک مرکز مشاوره و آزمایشگاه تشخیص مواد مخدر است که پارسال ۲۳هزار و ۴۰۵ نفر به آزمایشگاه مراجعه کردند و از این تعداد ۲۳ هزار و ۵۵۰ نفر مرد و مابقی زن بودند.
یکم تا هفت تیرماه به عنوان هفته پیشگیری از مصرف و مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.
۳۰۵ معتاد متجاهر در چهارمحال و بختیاری جمعآوری شد
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: در ۶ ماه گذشته ۳۰۵ معتاد متجاهر در این استان شناسایی و جمعآوری شده است.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=79462
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان چهارمحال و بختیاری
- 255 بازدید
- بدون دیدگاه