• امروز : چهارشنبه - ۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 25 - شوال - 1446
  • برابر با : Wednesday - 23 April - 2025
کل پست ها: 73451اخبار امروز : 0
13

نقش مهم شرکت‌های دانش بنیان در مبارزه با موادمخدر

  • کد خبر : 79095
  • ۰۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۲
نقش مهم شرکت‌های دانش بنیان در مبارزه با موادمخدر
دبیر ستاد فن‌آوری‌های معاونت علمی ریاست‌ جمهوری بر نقش مهم شرکت‌های دانش بنیان در مبارزه با موادمخدر دانشگاه‌ها و محیط‌های آکادمیک در حل مشکلات حاشیه‌ شهر‌ها تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، پرویز کرمی در نشست تخصصی شرکت‌های دانش بنیان و مراکز نوآوری که صبح امروز در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان، هزار و ۶۰۰ شرکت خلاق، ۷۵ خانه خلاق نوآوری، ۹ کارخانه نوآوری و در کنار این‌ها صندوق‌های پژوهش‌های فناوری و بنیاد علمی نخبگان در حوزه مقابله موادمخدر در حال فعالیت هستند و در کنار این‌ها نیز نیروی‌های جوانی در حوزه مبارزه با اعتیاد در حال تلاش و فعالیت‌ می‌باشند.
وی بر نقش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در حل مشکلات حاشیه‌ شهر‌ها تأکید کرد و افزود: اگر دانشگا‌ه‌‌ها وارد حاشیه‌ شهرها نشوند و به موضوع آسیب‌های اجتماعی ورود نکنند، عملاً ساختار برای مقابله آسیب‌های اجتماعی نخواهیم داشت.
دبیر ستاد فن‌آوری‌های معاونت علمی ریاست‌ جمهوری ادامه داد: تا پیش از تأکید مقام معظم رهبری، دولت‌ در سال‌های قبل اهتمام چندانی به تولید دانش‌بنیان نداشت اما از زمان نام‌گذاری سال جدید به شعار «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرینی» دولت‌ توجه بیشتری نشان داده است.
همچنین سردار ناصر اصلانی، معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: طبق شعار امسال که از سوی رهبری اعلام شده است، باید تلاش خود را بر اساس تحقق آن به کار ببندیم که در این صورت توفیقاتی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ایران نه کشت می‌کند و نه تولیدکننده است اما در کنار بزرگ‌ترین تولیدکننده تریاک جهان قرار دارد، بیان کرد: نیازهای فناوری در موضوعات جرائم موادمخدر و آسیب‌های آن باید به‌درستی تبیین شود، قصد داریم نقشه راهی را ترسیم کنیم و انتظار است که در پنل های تخصصی این راهکارها بررسی شوند.
همچنین محمد جمالو معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر در این نشست گفت: احتمالاً برای بسیاری از مشکلات ما راهکارهایی وجود دارد که به دلیل برخی فرآیندها دچار سقف شیشه‌ای شده‌ایم و این می‌تواند اجازه تغییر را ندهد؛ لذا ما یک خانه خلاق نوآوری را راه‌اندازی کرده‌ایم و به دنبال این هستیم که به یک راه حل مشترک برای کمک به حوزه اعتیاد برسیم.
وی افزود: اصولاً تغییر با یک لشکر رخ نمی‌دهد بلکه می‌تواند با یک یا چند نفر این تغییر شکل بگیرد و در ستاد به دنبال آن هستیم که خروجی های مطلوبی را به دست آوریم. در این نشست نیز به دنبال ایجاد زیست‌بوم نوآوری مبارزه با موادمخدر و استفاده از تمامی ظرفیت‌های نوآوری در این حوزه هستیم.
این مقام مسئول در ستاد بیان کرد: این اتفاق از سال گذشته طی تفاهم ستاد مبارزه با موادمخدر و معاونت علمی ریاست جمهوری مرکز نوآوری یاریگران زندگی به جریان افتاد که مقرر شد طرح‌هایی که به این مرکز می‌آیند پس از بررسی و تایید تا سقف یک میلیارد تومان مورد حمایت قرار ‌گیرند.
جمالو گفت: ما به دنبال این هستیم که بسیاری از معتادان متجاهر در خانواده درمان شوند و نیازی به اردوگاه و کمپ نباشد. به همین دلیل موضوع پابندهای الکترونیکی برای ما اهمیت دارد.
وی در پایان یادآور شد: در حوزه پیشگیری به دنبال باورمندی هستیم، این مکانیسم‌های باورمندی از طریق استارتاپ‌ها و جوانان انجام می‌شوند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=79095
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 508 بازدید
  • بدون دیدگاه