معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد با راهاندازی سامانه اطلاعات معتادین تلاش کند این حوزه را ساماندهی كند، این سامانه کمک خواهد کرد کیفیت درمان افزایش یابد.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان غربي؛ بابك دينپرست در جلسه کمیته کاهش تقاضای اين شورا ، توجه به رويكرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر را مهم توصيف كرد و گفت: مبارزه با مواد مخدر بدون حضور مردم امکان پذیر نیست و زمانی، اين مبارزه واقعی اتفاق میافتد که مردم در مبارزه حضور جدی داشته باشند.
وی گفت: تنها اعتقاد داشتن به مبارزه کافی نیست باید به مبارزه اهتمام داشت و داشتن اهتمام در مبارزه روند این مهم را افزایش خواهد داد.
دینپرست شاخصه اصلی پیشگیری از اعتیاد را داشتن نظم در اجرای راهبردهای پیشگیری دانست و گفت: متولیان پیشگیری باید تحلیل کافی از وضعیت گروههای هدف را داشته باشند تا بتوانند به خوبی نسبت به برنامه ریزی در این حوزه اقدام كنند.
وي افزود: قبل از اینکه کمبود اعتبارات فرهنگی این حوزه را رنج دهد، بی برنامگی سبب کندی روند اجرای راهبردهای پیشگیری است و لازم است تمام دستگاههای فرهنگی در یک راستا با هم افزایی نسبت به اجرای سند پیشگیری از اعتیاد اقدام کنند.
معاون كاهش تقاضاي ستاد در ادامه، سند جامع پیشگیری از اعتیاد را جامع ترین سند عرصه فرهنگی و پیشگیری در کشور عنوان و گفت: برنامههای سند جامع میکوشد تا نسبت به مصونسازی گروههای هدف از اعتیاد اقدام كند همچنین از دیگر اهداف این سند جلوگیری از شتاب روز افزون تغییر الگوی مصرف از مواد مخدر سنتی به صنعتی میباشد.
دينپرست گفت: سند جامع نگاهی به شیوع اعتیاد در زنان که مهمترین رکن نظام خانواده بشمار می روند دارد و می کوشد از ورود زنان به چرخه اعتیاد جلوگیری نماید هر چند که ورود مواد مخدر صنعتی باعث بروز اعتیاد در حوزه زنان شده ولی اجرای دقیق مفاد سند میتواند این روند را اصلاح كند.
وي بيان داشت: کمیتههای فرهنگی و پیشگیری وظیفه دارند با نظارت و پایش برنامههای فرهنگی و پیشگیری میزان اثربخشی فعالیتها را استخراج تا نتایج را در برنامهریزیهای آتی ملاک عمل قرار دهند این مهم است که ما بدانیم آیا برنامههای اجرا شده ارزش تکرار و استمرار را دارند تا از اتلاف سرمایههای مادی و معنوی جلوگیری شود.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای ستاد خطاب به اعضای کمیته گفت: شما در اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر وظیفه سنگینی دارید باید از تمام ظرفیتهای جامعه همچون خیرین، هنرمندان، نخبگان، نویسندگان، روحانیون در این امر استفاده کنید. از مهمترین وظایف دیگر کمیته سازمانهای مردم نهاد و مشارکت های مردمی توسعه سمن ها در حوزه های مختلف مبارزه با مواد مخدر می باشد و این توسعه باید در سراسر استان مدنظر قرار گیرد و گسترش داشته باشد.
دينپرست مراقبت پس از خروج بهبودیافتگان را کلید موفقيت در درمان اعتياد دانست و گفت: وقتی معتاد بداند رصد میشود تلاش بیشتری را درماندگاری در درمان خواهد كرد.
وي همچنین تشکیل کمیته اشتغال بهبودیافتگان را از دیگر برنامههاي مورد اولويت ستاد عنوان و گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استانها باید این کمیته را راهاندازی و فعال کند تا مشکل اشتغال بهبودیافتگان ساماندهی شود.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان غربي۹۳٫۳٫۱۱