به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ فدولوف در مراسم سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر با اشاره به همکاریهای سازندۀ فیمابین دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران گفت: دفتر UNODC فعالیتهای خود را در سال ۱۹۹۹ در جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد و از آن زمان دفتر UNODC چهار برنامۀ کشوری را در رابطه با مواد مخدر و جرم با همکاری ذینفعان کشوری و کمکهای بینالمللی به انجام رسانیده است.
وی افزود: برنامۀ کنونی مشارکت کشوری UNODC ذیل مبارزه با مواد مخدر شامل «مدیریت مرزی و قاچاق»، «پیشگیری، درمان، بازپروری مواد مخدر و مراقبتهای اچآیوی» و «توسعۀ جایگزین و معیشت پایدار» میباشد.
فدولوف بیان داشت: دفتر UNODC اهمیت ویژهای به نقش منطقهای و جهانی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر قائل است و کشفیات مواد مخدر توسط نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران نشانگر تلاشهای کشوری با سازمان ملل در این زمینه فراتر از سطح منطقهای بوده است.
وی افزود: دفتر UNODC و دیگر آژانسهای سازمان ملل متحد متعهد به ادامۀ ارائه حمایت به مردم ایران هستند.
نماینده دفتر UNODC بیان داشت: در زمینۀ مبارزه با قاچاق مواد مخدر، رویکرد برنامهمحور برای بالابردن مهارتها بوده است و بیش از ۳۰۰ نفر از پرسنل پلیس مبارزه با مواد مخدر، گمرک، و ادارۀ اطلاعات مالی، و پلیس فرودگاهها در کارگاهها به صورت حضوری و یا اینترنتی شرکت کردهاند و این کارگاهها شامل موضوعاتی از جمله ارتقاء تحلیل اطلاعات؛ پایش معکوس؛ امنیت محمولههای هوایی؛جستجو و پایش شهری؛ گردشهای مالی غیرقانونی؛ حمل تحت کنترل؛ گروهای جنایتکار سازمانیافته؛ روشهای نوین برای پیداکردن پیشسازها و انحراف آنها؛ و همچنین دانش مرتبط با مواد روانگردان جدید بودهاند.
فدولوف افزود: علاوه بر این، UNODC از همکاریهای منطقهای و بینالمللی شامل کمیسیون مواد مخدر، جلسۀ سران آژانسهای مواد مخدر در آسیای نزدیک و خاورمیانه، و میثاق پاریس حمایت کرده است و یکی از موضوعات مورد حمایت ما خرید ۳۰ قلاده سگ موادیاب و اقلام مرتبط برای مراکز خدمات سگ موادیاب و آموزش تخصصی مربیان سگهای موادیاب میباشد.
وی ادامه داد: UNODC همچنین اقلامی شامل بادیاسکنر تهیه کرده است که در فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) نصب شده و کمک شایانی به کشف مواد مخدر کرده است. همچنین یک دستگاه اکسری نصب شده در گمرک بازرگان کمک به کشف مقادیر زیادی مواد مخدر داشته است. علاوه بر این، دهها قلم شامل کیتهای جستجو و دستگاههای موادیاب، و کیتهای آزمایش مواد مخدر تهیه و به پلیس مبارزه با مواد مخدر و گمرک جمهوری اسلامی ایران تحویل شده است.
نماینده دفتر UNODC اظهار داشت: دومین زمینۀ همکاری ما کاهش تقاضای مصرف موادمخدر است. باید اشاره کنم که زمینههای همکاری موضوعی شامل: بالابردن ظرفیتهای ارائهدهندگان خدمات؛ اجرای آزمایشی برنامۀ خانوادۀ توانا؛ انجام برنامۀ پیشگیری طرح زیستی – پویا؛ و تأسیس مرکز منطقهای درمان وابستگی به مواد مخدر و تجهیز نمودن مرکز (درداخل مرکز مطالعات اعتیاد ایران) بوده است.
فدولوف سومین زمینۀ همکاری را شامل توسعۀ جایگزین و معیشت پایدار خواند و گفت: در این زمینه این دفتر ۲۰ جلسۀ اینترنتی برای ۶۰۰ نفر از کارآموزان جوان ایرانی و افغانستانی و اعضا و مدیران ۸۵ سازمان مردمنهاد (سمن) در زمینههای ایجاد اشتغال و استارتآپها برگزار کرده است. همچنین همکاری نزدیک ما با ستاد مبارزه با مواد مخدر شامل برگزاری ۲۰ جلسۀ اینترنتی دیگر در رابطه با آموزش مربوط به مشاوره، و آموزش مهارتهای اساسی به نوجوانان و جوانان و زنان سرپرست خانواده بوده است. این آموزشها به ۶۲۵ نفر و اعضای ۱۷۵ سمن ارائه شده است. هدف اصلی از این آموزشها اشتراک بهترین تجربیات و سیاستاهی پیشگیرانه در رابطه با جایگزینهای سوءمصرف مواد و دوریگزینی از فعالیتهای مجرمانه بوده است.
وی گفت: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به عنوان آژانس پیشرو سازمان ملل متحد در زمینۀ کنترل مواد مخدر با دیگر آژانسها شامل دفتر کودکان سازمان ملل (UNICEF)، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، و دیگر آژانسهای سازمان ملل متحد مایل به ارائۀ کمکهای کاربردی به دولت جمهوری اسلامی ایران میباشد و کارهای موفق ما با حمایت ارائهکنندگان کمکهای بینالمللی مقدور شده است.
وی در پایان قدردانی خالصانۀ خویش را به دولت جمهوری اسلامی ایران و ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران در رابطه با همکاری با دفتر UNODC ابراز کرد.