همه اقشار کشور نگران هستند. دولتمردان یازدهمین انتخاب مردم با اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر میخواهند این معضل بزرگ را از طریق اصولی به سرمنزل برسانند. مسوولان هم بر اين باورند كه آمارها و مسائل مربوط به موادمخدر باید از محرمانه بودن در بیاید، همه و همه به دنبال ریشهکنی این معضل خانمانسوز هستند.
دكتر سيدحسين نقوي حسيني سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياستهاي خارجي مجلس نیز با اشاره به اين كه كوتاهي در زمينه اطلاعرساني كافي باعث گرايش جوانها به موادمخدر ميشود، به روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر ميگويد: به جهت مراعات عدم طرح موضوع موادمخدر به خودي خود دچار غفلت شدهايم. براي آن كه موادمخدر را به ذهن جوانها نكشيم و در محاورات آنها ورود پيدا نكند، اطلاعات كافي را به آنها نميدهيم. لذا با توجه به غلفتي كه از سوي ما صورت گرفته، جوانانمان راه درست را نميشناسند و دچار راهنماييهاي غلط ميشوند. سوداگران مرگ دقيقا از اين عدم آگاهي جوانها سوءاستفاده كرده و كاربردهايي را از موادمخدر را به جوانها تزريق ميكنند و نشان ميدهند كه واقعيت ندارد.
وي با اشاره به تلاش وزير كشور و دبيركل ستاد براي اجتماعي كردن مبارزه با موادمخدر ادامه ميدهد: پديدهاي در جامعه ما رو به گسترش است به نام انجمنهاي NA. كساني كه در اعتياد غوطهور شدند ولي چشمانشان باز شده و با آگاهي و تلاش از دست موادمخدر رها شدهاند، در اين سمنها گردهم ميآيند و يكديگر را تقويت و حمايت ميكنند تا پاكيشان حفظ شود. اين انجمنها باعث ميشوند كه فرد مجددا به اعتياد روي نياورد و اين حركت بسيار پسنديدهاي است. اما بايد با الهام از اين حركت قبل از افتادن جوانان به ورطه اعتياد آنها را حفظ كنيم.
وي تصريح كرد: پيشگيري بهترين راه حل است اما در كنار آن بايد بتوانيم معتاداني را كه خسارتهاي مالي و معنوي ديدهاند، دور هم جمع و آگاه كنيم و به درجه ثبات برسانيم. قبل از اعتياد بايد به همه اقشار جامعه در قالب انجمنها، گروههاي فرهنگي، مجموعههاي اجتماعي و… آموزش و آگاهيهاي لازم را داد و جوانان را مطلع كرد. اگر قبل از معتاد شدن براي جوانان دختر و پسرمان برنامه داشته باشيم آنها را از اين بلاي خانمانسوز محافظت خواهيم كرد.
اين نماينده مجلس در مورد تبليغات غلطي كه براي موادمخدر ميشود، ميگويد: براي مبارزه با اين تبليغات بايد دو نوع اقدام داشته باشيم. يك اقدامات ايجابي كه بايد به وسيله ابزار فرهنگي به مقابله با اين تبليغات و موادمخدر پرداخت و دوم اقدام سلبي. برخي از افراد اقدامات مجرمانهاي در رابطه با موادمخدر دارند كه بايد با آنها برخورد شديد شود. متاسفانه در رسانههايي هم كه جوانها بيشتر به طرف آن ميروند مانند مجلات و روزنامههاي ورزشي شاهد تبليغات گسترده با عناوين لاغري، چاقي، پرورش اندام، بلند شدن قد و… هستيم، وقتي جوانان به سمت اين اقلام تبليغي ميروند، مواد ديگري در اختيارشان قرار داده ميشود كه بايد با اين نوع اقدامات، مجرمانه برخورد قاطعي صورت گيرد.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۳٫۱۰