گیلان- محمدعلی اباذری در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان لاهیجان که به ریاست براتی فرماندار لاهیجان برگزار شد، ضمن ابراز رضایت از عملکرد شورای هماهنگی آن شهرستان و فرماندار لاهیجان گفت: فرمانداران بعنوان رئیس شورای های هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان ها وظیفه مدیریت و نظارت کلیه برنامه ها و اقدامات حوزه های مختلف مبارزه را در سطح شهرستانها بر عهده دارند و احکام انتصاب ایشان توسط دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری صادر میشود و این امر بیانگر اهمیت موضوع موادمخدر و اعتیاد در سطح کشور است و بدیهی است مجموعه شورای هماهنگی شهرستانها نیز می بایست فعالیتهای خود را با همکاری و هماهنگی شورا پیش ببرند.
وی افزود: خوشبختانه وضعیت برگزاری جلسات و عملکرد شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر شهرستان لاهیجان با همت فرماندار و دستگاه های عضو بسیار خوب است و امیدواریم با پیگیری و حساسیت اعضاء و فرماندار لاهیجان این روند تداوم یافته و تقویت شود.
دبیر شورا به نقش مراکز اقامتی میان مدت (کمپ ها) در درمان اعتیاد اشاره کرد و افزود: هر چند توسعه این مراکز و فراهم آوردن شرایط و امکانات درمانی قابل دسترس در نقاط مختلف شهرستان مورد تأکید است اما نباید فراموش کرد عملکرد و چگونگی فعالیت این مراکز هم از اهمیت بالایی برخوردار است، بعضاً گزارشاتی از تخلفات و اقدامات خارج از پروتکل های مربوطه در این مراکز واصل شده است؛ لذا می بایست اداره بهزیستی بعنوان متولی اصلی این مراکز به همراه نیروی انتظامی و نمایندگان دستگاه قضائی نسبت به بازدید های سرزده از کمپ ها اقدام کنند تا کیفیت کار این مراکز ارتقاء یابد.
اباذری؛ راه اندازی مرکز ماده ۱۶ با ظرفیت ۲۵۰ نفر را از مهمترین و ضروری ترین نیازهای استان دانست و افزود: با توجه به اینکه مطابق دستور ریاست جمهوری طرح ساماندهی معتادین متجاهر در سطح کشور در حال اجراست پیگیری ها جهت تجهیز ساختمان و اخذ مجوز ارتقاء ظرفیت مرکز مذکور نیز در حال انجام است.
وی از پیگیری ها و حساسیت فلاح میری دادستان مرکز استان و دکتر عباسی استاندار و ریاست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان نسبت به ارتقاء ظرفیت مرکز ماده ۱۶ تقدیر کرد و افزود: خوشبختانه مسئولین ارشد استان به ضرورت ایجاد یک مرکز ماده ۱۶ که قابلیت رفع نیازهای استان را دارا باشد، واقفند و همین موضوع موجب شده فرآیند ایجاد و راه اندازی مرکز با سرعت بیشتری انجام گیرد.
دبیر شورا همچنین به وظایف شهرداری ها در خصوص تأمین هزینه های تجهیز و ساخت این مرکز اشاره کرد و از شهرداری رشت به جهت انجام حمایت های مالی صورت گرفته تقدیر کرد و افزود: جمع آوری معتادین متجاهر ضمن ارتقاء امنیت اجتماعی موجب پاکسازی چهره شهرها می شود از این رو شهرداری ها می بایست در همکاری بهزیستی استان بعنوان متولی اصلی مرکز ماده ۱۶ فعال تر باشند.
اباذری بازدیدهای سرزده از عطاری ها، باشگاه های ورزشی، سفره خانه ها و… را از دیگر اقداماتی دانست که می تواند در کاهش تخلفات مؤثر باشد و از دستگاه های ذیربط خواست در این زمینه فعال تر باشند و گزارشات دوره ای را به شورای هماهنگی استان ارائه کنند.
وی با اشاره به فرا رسیدن هفته جهانی مبارزه با موادمخدر گفت: همانطور که مطلعید ۵ تیر از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد بعنوان سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر نامگذاری شده و برنامه های مختلفی در حوزه های گوناگون عرصه مبارزه از یکم تا هشتم تیر ماه در سطح کشور برگزار می گردد.
دبیر شورا افزود: برنامه های گرامیداشت هفته مبارزه با موادمخدر به فرمانداری ها ابلاغ شده و امیدواریم دستگاه های مختلف علی الخصوص دستگاه های فرهنگی و پیشگیری حداکثر بهره برداری را از این مناسبت در جهت آگاه سازی و ارتقاء سطح دانش شهروندان لاهیجانی در زمینه های مختلف اعم از پیشگیری، جلب مشارکت های مردمی و خیرین و… بعمل بیاورند.
همچنین براتی فرماندار این شهرستان نیز با اشاره به اهمیت پیشگیری و آگاه سازی اقشار مختلف جامعه بالاخص قشر جوان و نوجوان از آموزش و پرورش شهرستان به لحاظ فعالیت در حوزه اجتماعی و جدیت در اجرای مصوبات شورا تقدیر و تشکر کرد و افزود: افزایش آگاهی دانش آموزان در خصوص اعتیاد و عوارض سوءمصرف موادمخدر می تواند تأثیر بسزایی در کاهش گرایش آنها به اعتیاد شود.
وی بر ضرورت جلب مشارکت تشکل ها و سازمان های مردم نهاد و همچنین خیرین به مباحث فرهنگی، پیشگیری، درمان و اشتغال بهبودیافتگان و… تأکید کرد و افزود: اگر قصد داریم در عرصه مبارزه با موادمخدر مخصوصاً حوزه های فرهنگی و پیشگیری و حمایت های اجتماعی شاهد پیشرفت های اساسی باشیم می بایست نسبت به توسعه مشارکتهای اجتماعی و جلب تشکل ها و خیرین به این حوزه ها اقدامات جدی و مؤثری را انجام دهیم.
در این نشست اعضاء شورای هماهنگی شهرستان با ارائه گزارشی از وضعیت لاهیجان و اقدامات صورت گرفته در حوزههای گوناگون عرصه مبارزه با موادمخدر اعم از مقابله با عرضه، فرهنگی و پیشگیری، درمان و حمایت های اجتماعی و… پرداختند.
ضرورت راه اندازی مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب اعتیاد در استان گیلان
دبیر شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان گيلان، راه اندازی مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب اعتیاد با ظرفیت 250 نفر در استان را امری ضروری خواند.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=78493
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گیلان
- 227 بازدید
- بدون دیدگاه