کردستان- بمناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر پرسنل شورا با حضور در دفتر حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج اقا پور ذهبی با وی دیدار و گفتگو کردند.
حجت الاسلام و المسلمین حاج اقا پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان در این دیدار گفت: پیامبر اکرم (ص) به سه مورد اشاره داشتند که عبارتند از امنیت، عدالت وآسایش؛ لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر و به تبع آن شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان، در هر سه قسمت در حال انجام اقدامات موثری است که جای تقدیر دارد.
وی افزود: ما باید آمار دقیق و منسجمی از افراد بیمار معتاد داشته باشیم تا بتوانیم برنامه ریزی دقیق تری برای کاهشی شدن آن در پیش بگیریم؛ چرا که بدون آمار دقیق نمیتوان برنامه ریزی مناسب و اقدامات موثری را انجام دهیم.
وی ادامه داد: مشکلی که در کمپ ها و در زندان ها نیز وجود دارد، این است که کار روحی و معنوی متاسفانه خیلی کم می باشد؛ چرا که تجربه نشان داده است افرادی که مقید تر و متدین تر هستند کم تر به اینگونه آسیب ها باز می گردند مثلا در کمپ ها ما نتوانسته ایم آنچنان که باید و شاید در این حوزه کار شاخصی انجام دهیم؛ چرا که تمسک به حق تعالی و گوش دادن به سخنان وی و ائمه اطهار تاثیر بسزایی در جلوگیری از لغزش دوباره این افراد دارد.
وی تصریح کرد: ما باید در کمپ ها مشاوره مذهبی داشته باشیم و تدبیری برای آن داشته باشیم؛ چرا که اگر میخواهیم جامعه نجات پیدا کند، باید به این مهم نگاه ویژهای داشته باشیم؛ به عنوان مثال ما در سال گذشته به مرکز جامع بازتوانی امید کردستان رفتیم و به مسئولین آنجا اعلام کردیم که در و دیوار آن را با نوشتن شعارهای مذهبی، سخنان و احادیث گوناگون مزین کنند؛ چرا که خیلی از اوقات این کلمات تاثیرات مثبت خود را خواهد گذاشت و هستند طلبه هایی که حاضرند به این گونه مکان ها مراجعه کرده و بیماران را مورد مشاوره قرار دهند.
همچنین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان در سخنانی اظهار داشت: در آستانه ورود به به هفته مبارزه با مواد مخدر هستیم و در این هفته برنامههای متنوعی را در دست انجام داریم که از آن جمله دیدار با حضرتعالی دیدار با استاندار، دیدار با ائمه جمعه در سراسر استان، دیدار با خانواده معزز شهدا، غبار روبی مزار شهدا، پاکسازی نقاط الوده، سخنرانی در نماز جمعه، نشست خبری رسانه ها، پاکسازی نقاط آلوده و حدود ۱۶۶ عنوان برنامه از آن جمله هستند.
علی آزادی با بیان اینکه یکی از ۵ آسیب اجتماعی که در کشور وجود دارد، مواد مخدر است. تصریح کرد: اعتیاد به موادمخدر و سوء مصرف آن زمینه ساز و بستر ساز سایر آسیب های اجتماعی از جمله قتل، فرار از منزل و سایر جرائم است و در همین راستا در سطح کشور جزء ۵ آسیب اجتماعی مهم است که در سطح جهان هم جزء چهار بحران اجتماعی است که این مهم نشان از خطرناک بودن ان برای تمامی اقشار جامعه دارد.
دبیر شورا ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با مواد مخدر در حدود ۴۰۰۰ هزار شهید و ۱۳ هزار جانباز تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرده است و در هیچ کشوری اینگونه جانفشانی افراد برای در امان مردم از این معضل خانمان سوز وجود ندارد.
وی در پایان با اشاره به اقدامات مقابله ای پلیس تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ بالغ بر یک تن و ۴۲۰ کیلوگرم مواد مخدر کفیات داشته ایم که نسبت به مدت مشابه در سال۱۳۹۹ حدود۲۴ درصد رشد داشته است و در دو ماه و ۲۰ روزه ابتدایی امسال نیز بیش از ۳۶۴ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف و ضبط گردیده است که اگر این مواد به دست جوانان برسد میتوانست خیلی از افراد را آلوده کند که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳ درصد رشد داشته است تعداد دستگیری ها هم حدودا ۹۵۸ نفر دستگیر شده اند.
رسولی مدیر کل بهزیستی استان ضمن ابراز خرسندی از این دیدار در سخنانی گفت: در حوزه سازمان بهزیستی که مسئولیت کمیته فرهنگی را بر عهده دارد، بیشتر فعالیتش مربوط به اقدامات پیشگیرانه است و سازمان بهزیستی ۱۵ مرکز درمانی را تحت عنوان مراکز اقامتی میان مدت تحت مسئولیت دارد که شامل یک مرکز گذری،یک مرکز شلتر،چهار مرکز متادون درمانی و چند مرکز باشگاه مثبت زندگی که در ارتباط با موضوع درمان این افراد در سطح استان فعالیت می کنند.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰ چیزی در حدود ۱۴۰۰ نفر از افراد متجاهر را با زحمات انتظامی استان و دادستانی استان دستگیر و در این مراکز پذیرش شده و تحت درمان قرار گرفته اند و چیزی در حدود ۵۴۰۰ معتاد خود معرف نیز به مراکز درمانی میان مدت ما مراجعه کرده اند و پذیرش شده اند علاوه بر این ها نیز کمک هزینه درمان نیز برای این افراد لحاظ شده و پرداخت شده است.
رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری در پایان بیان کرد: این سازمان خدماتی نیز برای بهبود یافتگان انجام داده است که از ان جمله پرداخت تسهیلات بلاعوض مسکن به ازای هرنفر ۵۰ میلیون نفر بوده است همچنین در بحث اشتغال این افراد نیز تسهیلات ارزان قیمت که هم بصورت خویش فرمایی و هم بصورت کار فرمایی به ازای هر نفر تا سقف ۱۰۰ میلیون پرداخت شده و به اضافه حمایت های بیمه ای که به مدت ۵ سال به افرادی که بهبود یافته اند و و یا خودشان شغلی ایجاد کرده باشند بیمه انها نیز به عنوان مشوق های حمایتی پرداخت می شود.
رسولی در پایان گفت: مدیریت مورد نیز یکی دیگر از خدمات این سازمان به افرادی است که از لحاظ اقتصادی و معیشتی مشکلاتی دارند و در چرخه بهبود و درمان قرار گرفته اند لذا از خانواده هایشان بصورت موردی کمک های مالی داشته ایم و این اقدام بصورت مستمر ادامه دارد.
نقش مهم مشاوران مذهبی در درمان افراد مبتلا به اعتیاد
نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: نقش مشاوران مذهبی در کمک به درمان افراد مبتلا به اعتیاد و جلوگیری از بازگشت مجدد انان به چرخه مصرف بسیار تاثیر گذار است.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=78448
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان
- 242 بازدید
- بدون دیدگاه