• امروز : دوشنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 1 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 28 April - 2025
کل پست ها: 73486اخبار امروز : 0
17

نقش مهم فراگیری مهارت‌های زندگی در دور ماندن دانشجویان از آسیب‌های اجتماعی

  • کد خبر : 78303
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۲
نقش مهم فراگیری مهارت‌های زندگی در دور ماندن دانشجویان از آسیب‌های اجتماعی
رئیس اداره پیشگیری در محیط کار ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: آموزش مهارت‌های زندگی به خصوص سبک زندگی سالم دانشجویی، نقش مهمی در دور ماندن این عزیزان از آسیب های روانی و اجتماعی دارد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ داود میرزائی مقدم در کارگاه آموزشی سبک زندگی سالم که در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با حضور دانشجویان دختر و پسر برگزار شد، گفت: خوابگاه‌های دانشجویی یکی از محیط‌های ویژه و با اهمیت در زمینه مراقبت به منظور دور ماندن از آسیب‌های اجتماعی مختلف و به ویژه اعتیاد است. پسران و دختران نوجوان دانشجو با جدایی از خانواده های خود زندگی جدید و گاه پر استرسی را در محیط‌های خوابگاهی و در شهری دور از زادگاه خود، تجربه می‌کنند و در این میان آموزش مهارت‌های زندگی به خصوص سبک زندگی سالم دانشجویی، نقش مهمی در دور ماندن این عزیزان از آسیب های روانی و اجتماعی دارد.
وی افزود: همواره تفکرات قالبی (Stereotypes) مانع از پذیرش واقعیت های پیرامون ما شده و تصور می‌کنیم همراهی با جمع باعث موفقیت ما بوده و می‌تواند ما را محافظت کند، غافل از اینکه باید با ذهن انتقادی به اوضاع پیرامون خود بنگریم. هرگز نباید خود را در حالت هدایت خودکار (Automatic pilot) گذاشته و در موقعیتهای سخت، دست به انتخابهای غیرعقلانی بزنیم و با تصمیم برآمده از ناخودآگاه با سیستم خودکار در موقعیتهای مختلف عمل کنیم که نتایج زیانباری را در پی خواهد داشت.
وی افزود: یک قانون تجربی خوب به ما می گوید «همه چیز مهم است» و باید به بسیاری از جزئیات بینشی و رفتاری پیرامون خود توجه کنیم و با زدن سقلمه (Nudge) به خود و نزدیکان همواره در مسیر رفتارهای صحیح و انتخابهای هدایت شده مراقب و یاریگر یکدیگر باشیم. اینجا داشتن یک داشبورد از انتخاب های درست و تعریف شده در مسیر سبک زندگی سالم، کمک بزرگی به ما می کند که در بزنگاه های حساس زندگی دچار اختلال انتخاب نشویم و بتوانیم بلادرنگ، راه درست را تشخیص داده و عمل کنیم و صد البته باید سیستم آموزشی و حاکمیت، عناصر موثر در اتخاذ یک سبک زندگی سالم را در اختیار آحاد مردم جامعه و به خصوص دانشجویان قرار دهد.
رئیس اداره پیشگیری در محیط کار ستاد با اشاره به تطابق موثر، آموزش و یادگیری مادام العمر، رعایت ایمنی فردی، فعالیت‌های داوطلبانه، داشتن حس هدفمندی و معنادار بودن زندگی در کنار معنویت و امید، درک درست از مراحل زندگی و خطرهای پیرامون آن تأکید کرد: باید با کسب مهارت ها و صلاحیت های لازم نسبت به کنترل رفتار و عادت‌های خود، رعایت چهار پایه اصلی سلامت توصیه شده از سوی WHO؛ شامل تغذیه صحیح، شیوه صحیح زندگی، آرامش روانی و عصبی و فعالیت‌های بدنی مناسب، به صورت عالمانه و اندیشمندانه عمل کرده و در مجاورت با عوامل خطر بتوانیم، خودمراقبتی را به احسن وجه، انجام دهیم.
در پایان مراسم، با حضور نماینده اعزامی ستاد از دانشجویان برتر در زمینه های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی توسط معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه خواجه نصیر با تقدیم هدایا و لوح تقدیر، قدردانی و لوح یادبودی نیز به نماینده ستاد اهداء شد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=78303
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخد
  • 449 بازدید
  • بدون دیدگاه