یزد- دکتر محسن رفیعیان در آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی اختلال مصرف مواد مخدر و روان گردان ها با اشاره به نقش همایشهای علمی به عنوان بستری مناسب برای تولید محتوای پژوهشی گفت: هدف از برگزاری همایش پیشگیری از اختلال مصرف مواد مخدر و روانگردانها، ارائه جدیدترین دستاوردهای علمی دانشگاهی ذیل این موضوع و تعامل و آموزش کلیه دستاندرکاران تصمیمگیر و مؤثر در این حوزه است.
وی با بیان اینکه محورهای این همایش در دو بخش عمومی و ویژه تنظیم شده است، افزود: محورهای عمومی همایش در چهار حوزه شامل شیوعشناسی، سببشناسی، آسیبشناسی و ارائه الگوهای مطلوب و تجارب مؤثر مرتبط با مداخلات و پیشگیری از اختلال مصرف مواد مخدر و روانگردانها در محیطهای خانواده، مدارس، دانشگاهها و محیط های کاری اعم از کارگری، اداری و نظامی است که امری مهم می باشد.
وی همچنین بهرهگیری از فناوریهای واقعیت مجازی و بازیهای برخط برای آموزش مهارتهای پیشگیری از اختلال مصرف مواد مخدر و روانگردانها را از جمله محورهای ویژه این همایش برشمرد.
در ادامه محبوبه وفائیان کارشناس فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان یزد که از دیگر سخنران این مراسم بود با اشاره به آثار مخرب اختلال مصرف مواد مخدر و روانگردانها در نابودی نیروی جوان و فعال کشور، گفت: موادمخدر یکی از آسیبهایی است که جامعه را دچار مشکلات متعددی میکند که بایستی با برنامهریزیهای لازم در جهت پیشگیری آن در جامعه گام برداریم.
وی با تأکید بر اهمیت فعالیتهای تحقیقاتی در برنامهریزی های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر افزود: به منظور پوشش حداکثری جامعه از مباحث پیشگیری از اعتیاد باید از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی دانشگاه ها و سوق دادن این ظرفیت ها به این موضوع مهم , بهره برداری نماییم.
وفائیان همچنین با اشاره به نقش مهم و حساس گروه های همتا در ایمن سازی و پیشگیری از اختلال مصرف مواد مخدر خاطرنشان کرد: قابلیت های ویژه دانشگاه یزد، تعداد بالای دانشجویان و کمتر بودن نرخ مصرف مواد مخدر در استان یزد نسبت به کل کشور، باعث شده تا این دانشگاه به عنوان مناسبترین گزینه برای میزبانی این همایش با محوریت پیشگیری از شیوع مصرف مواد مخدر انتخاب شود.
در بخش پایانی این مراسم دکتر محمد مبارکی دبیر علمی همایش گزارش مبسوطی را از روند فراخوان، دریافت و داوری مقالات ارایه کرد و گفت: محورهای این دوره از همایش در دو بخش عمومی و ویژه تعریف شد که در مجموع ۱۰۲ نفر ثبت نام کردند و ۵۲ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد.
وی افزود: از مجموع آثار ارسالی به همایش، تعداد ۳۹ مقاله در محورهای عمومی و ۱۳ عنوان مقاله در محورهای تخصصی بود که این آثار از ۳۰ استان کشور دریافت شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه ابوعلی سینای همدان همچنین از چاپ کتابچه مقالات این همایش مشتمل بر چکیده های مبسوط ۳۶ مقاله پذیرفته شده خبر داد و افزود: با توجه به رایزنی های انجام گرفته با مجله اعتیاد پژوهی، مقالات برتر این همایش نیز در قالب ویژهنامه ای از سوی این مجله منتشر خواهد شد.
دکتر مبارکی در پایان با تشکر از تمامی عوامل و حامیان برگزاری همایش ابراز امیدواری کرد: یافته ها و نتایج تحقیقاتی این همایش در قالب بسته های سیاستی در اختیار مسئولان و سازمانهای ذی ربط قرار گیرد.
گفتنی است در حاشیه این همایش علاوه بر برگزاری نمایشگاه آثار هنری دانشجویان و نمایش های اجرا محور مرتبط با موضوع همایش، یک کارگاه آموزشی پیشگیری از اختلال مواد مخدر و روان گردان ها نیز پس از برگزاری مراسم اختتامیه همایش، در بوستان معرفت برگزار شد که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت.
اهمیت ارائه تجارب مؤثر مرتبط با مداخلات پیشگیری از اختلال مصرف مواد مخدر در گروه های هدف
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یزد؛ ارائه الگوهای مطلوب و تجارب مؤثر مرتبط با مداخلات و پیشگیری از اختلال مصرف مواد مخدر و روانگردانها در محیطهای خانواده، مدارس، دانشگاهها و محیط های کاری اعم از کارگری، اداری و نظامی را مهم برشمرد.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=78256
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان یزد
- 228 بازدید
- بدون دیدگاه