به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ در این نشست که با همراهی مجازی مدیران کل و مدیران اجتماعی تعاون و دبیران و کارشناسان شورای مبارزه با موادمخدر استانها همراه بود، تمامی استانها نسبت به ارائه گزارش اقدامات خود در خصوص تفاهمنامه هزینهای مبادله شامل کانون یاریگران کار و تولید، برگزاری کارگاههای آموزشی پیشگیری از اعتیاد در بنگاههای تولیدی ۲۰ تا ۵۰ نفر (۸۰ درصد بنگاههای تولیدی کشور) و افزایش مهارتهای زندگی برای کارگران شاغل در مناطق ویژه اقتصادی پرداختند.
دکتر محمد چکشیان، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون در این نشست، آغاز همکاری نزدیک و همدلانه دو دستگاه را شروعی برای بروز اتفاق جدی در جامعه هدف با پیامدهای مثبت در جامعه کارگری خواند و گفت: برای افزایش اثربخشی اقدامات که یکی از سختترین کارها در حوزه فرهنگی اجتماعی است با حذف متغیرهای مداخلهگر، بهصورت مشترک و تعاملی با ستاد مبارزه با موادمخدر، همکاری خواهیم داشت که لازم است پیمایش روزآمد با روایی و پایایی بالا در جامعه کارگری برای سنجش اثر اقدامات و تصحیح احتمالی روند و طراحی برنامه تحولی مشترک در سال ۱۴۰۱ با حمایت ستاد مبارزه با موادمخدر انجام شود.
همچنین دکتر محمد جمالو؛ معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر، همکاری با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بهعنوان وزارت مردم را کمنظیر و مسیری با افتخار توصیف کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد تا از اقدامات فاقد ارزش دوری کرده و به بنگاههای تولیدی ۲۰ تا ۵۰ نفر توجه نماییم و با اجرای برنامههای آموزشی مهارتهای زندگی از مسیر آموزش به باورمندی و از آن طریق به تغییر رفتار برسیم و هر یک تکمیل کننده جورچین جامعه سالم و عاری از اعتیاد در محیط کار باشیم.
همچنین دکتر بهداد؛ مدیرکل اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر حفظ سلامت جسمی، فردی و روحی – روانی کارگران و ارائه توأمان خدمات پیشگیری به کارگران و خانوادههای آنان تأکید کرد و افزایش سطح پوشش برنامههای سلامت را از یک میلیون به ۳ میلیون نفر را بهعنوان برنامه کاری در سال جدید، برشمرد.
وی افزود: وزارت تعاون، با کمک ادارات کل اجرایی با استقرار ۴۵۰ کانون یاریگران کار و تولید به میزان دو برابر تعهد پذیرفته شده در تفاهمنامه همکاری سال ۱۴۰۰ مبادرت نموده است و این رقم را در سال ۱۴۰۱ به دو برابر دیگر ارتقا خواهد داد.
وی در پایان بر ارائه برنامههای عملیاتی سال جدید با توجه به زیست بوم هر استان و مبتنی بر پیمایش شیوع شناسی اعتیاد تأکید کرد.
میرزائی مقدم؛ رئیس اداره پیشگیری از اعتیاد در محیط کار ستاد مبارزه با موادمخدر نیز با ارائه گزارشی از برگزاری مسابقه پیامکی و مجازی افزایش مهارتهای زندگی برای کارگران سراسر کشور گفت: ۱۵۶۰۰۰ نفر از کارگران با دریافت بیش از سه و نیم میلیون پیامک تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند و با استفاده از محتوای افزایش مهارتهای زندگی تدوینی و ارسالی ستاد به مقصد بنگاههای اقتصادی سراسر کشور در این مسابقه شرکت کردند.
وی افزود: با توجه به جمعیت هر استان و نفرات شرکت کننده در مسابقه به کارگران منتخب هر استان از ۱۰ تا ۴ میلیون تومان جایزه نقدی تقدیم میشود که نتایج منتخبان ۲۰ استان هم اکنون آماده است و تا ۲۷ اردیبهشت ماه نتایج ملی منتشر خواهد شد.
میرزایی مقدم در پایان گفت: با هماهنگی انجام شده برای سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر یک روز را بهعنوان یاریگران کار و تولید، تعیین و در آن ضمن اهدای جوایز منتخبان مسابقه مهارتهای زندگی به کارگران، از ایستگاههای به گر و استانهای موفق در زمینه پیشگیری از اعتیاد در محیط کار، با حضور مقامات ارشد دو دستگاه، تقدیر و قدردانی خواهد شد.