• امروز : سه شنبه - ۱۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 5 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Tuesday - 8 October - 2024
کل پست ها: 71743اخبار امروز : 0
13

پیشگیری از مصرف موادمخدر راهبرد اصلی ستاد مبارزه با موادمخدر است

  • کد خبر : 77632
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۸
پیشگیری از مصرف موادمخدر راهبرد اصلی ستاد مبارزه با موادمخدر است
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، پیشگیری از مصرف موادمخدر را راهبرد اصلی ستاد مبارزه با موادمخدر خواند و گفت: مشخصه اصلی پیشگیری، کم هزینه بودن آن نسبت به درمان است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مومنی در اختتامیه نشست تبیین برنامه ها و سیاست های مبارزه با موادمخدر ، گفت: وظیفه اصلی ستاد سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، ارزیابی و نظارت بر اجرای کار است و یکی از مهمترین وظایفش ، هماهنگی بین همه دستگاه‌ها است تا سمت و سو جهت برنامه های اجرایی همه ددستگاه های متولی کنترل و کاهش آسیب اعتیاد به یک سمت باشد؛ و این مسئولیتی مهم، سنگین و تاثیرگذار است.
وی افزود: هر کدام باید وظیفه ای را که به ما محول شده است، به درستی انجام دهیم؛ در واقع برای رسیدن به موفقیت‌های بزرگ ، باید کارهای کوچک را به درستی انجام دهیم.
دبیرکل ستاد بیان داشت: می‌دانیم که کشور مشکلاتی دارد که در حال حل و فصل شدن است ، در میان این مشکلات، ما می‌بایست در ایجاد اولویت حل معضل موادمخدر و ایجاد حساسیت نسبت به پیامدهای مصرف آن ، ایفای نقش کنیم.
مومنی خطاب به مدیران ستاد و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ها افزود: باید اراده‌ها را قوی کنیم و روحیه تعاملی داشته باشیم و کارها را تعاملی و بین بخشی پیش ببریم. میدانیم که وظیفه جمع آوری، نگهداری و درمان و حتی ایجاد مراکز توانمندسازی بر عهده ستاد و شوراها نیست و قانون دستگاه متولی را مشخص کرده است اما ما نیز در این حوزه کمک میکنیم و این وظیفه را محول به یک سازمان نمی‌کنیم.
وی بیان داشت: در حوزه مبارزه با اعتیاد، همه اعلام آمادگی کرده اند ون می‌دانند یک معتاد چه آسیبی به خودش، خانواده و جامعه می‌زند.
دبیرکل ستاد بیان دشت: توجه به اقدامات کوتاه مدت و بلند مدت و جاری بسیار مهم است و این مهارت یک مدیر یا مسئول است که به همه اینها با هم توجه کند.
مومنی با اشاره به راهبردهای مبارزه با موادمخدر گفت: «پیشگیری از مصرف موادمخدر» راهبرد اصلی و دراز مدت ماست و مشخصه اصلی آن، کم هزینه بودن آن نسبت به درمان است.
وی بر جلب مشارکت عمومی در مبارزه با موادمخدر تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم جایگاه ستاد را برجسته و سهم هر دستگاه را در هر حوزه به ویژه «پیشگیری» مشخص کنیم و همچنین بر اقدامات نظارت و ارزیابی داشته باشیم.
دبیرکل ستاد اظهار داشت: ظرفیت های محلی بسیاری وجود دارد که میتوان از آن‌ها به خوبی استفاده کنیم، مثلا یک استان می‌تواند جشنواره ورزشی برای بهبودیافتگان یا نوجوانان با هدف ترویج فرهنگ پیشگیری از اعتیاد بگذارد.
مومنی، دومین راهبرد را «درمان و کاهش آسیب اعتیاد» خواند و بیان داشت: در این حوزه پیشرفت داشته ایم و داروهای جدید نیز تولید کردیم که در امر درمان موثر خواهد بود.
وی در ادامه بر توجه به موضوع جلوگیری از نشت داروهای آگونیستی به ویژه متادون تاکید کرد و گفت: در این حوزه، از چرخه تولید تا مصرف باید نظارت کافی وجود داشته باشد.
دبیرکل ستاد بر استفاده از ظرفیت خیرین در پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و گفت: مشکل مدرسه سازی با کمک خیرین حل شد، چرا که خیرین ظرفیت عظیمی دارند و برخی از این بزرگواران نیز آمادگی همکاری در این حوزه را دارند که می‌توان از آنان یاری خواست.
مومنی بیان داشت: مقام معظم رهبری طی چند سال اخیر شخصأ با اقشار عمومی و خصوصی به صورت تخصصی ارتباط دارند و به مسائل توجه میکنند و فرمایشات دقیق و به روزی دارند، در حوزه مبارزه با موادمخدر نیز توجه ویژه‌ای دارند و پیگیری می‌کنند که بسیار حائز اهمیت است و باید فرامین ایشان به هنگام و به درستی انجام شود.
وی «مقابله با عرضه» را راهبرد دیگر ستاد مبارزه با موادمخدر برشمرد و گفت: مبارزه با موادمخدر باید هدفمند باشد و به شناسایی باندها و اموال قاچاقچیان و همچنین ضربه به بنیان مالی و اقتصادی آنان توجه شود. زمان و سرعت در کار و رسیدگی به پرونده های قاچاقچیان نیز مهم است.
مومنی در‌ پایان تشکیل جلسات و کمیته های شوراها و ستاد را شاخصی مهم خواند و گفت: تشکیل منظم این جلسات برای تحقق اهداف مهم و شاخصی برای ارزیابی اقدامات است.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=77632
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر
  • 593 بازدید
  • بدون دیدگاه