• امروز : دوشنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 5 May - 2025
کل پست ها: 73561اخبار امروز : 0
17

ضربه ۴۳ هزار میلیارد تومانی به بنیان‌های مالی و اقتصادی قاچاقچیان موادمخدر

  • کد خبر : 77605
  • ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۱
ضربه  ۴۳ هزار میلیارد تومانی به بنیان‌های مالی و اقتصادی قاچاقچیان موادمخدر
مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: در چهار ساله اخیر بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان ضربه جدی به بنیان‌های مالی و شریان‌های اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر وارد شد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر حمید صرامی در نشست معاونان، مدیران کل و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر که با عنوان تبیین برنامه‌ها و سیاست‌های راهبردی ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با اشاره به برنامه‌های ستاد در دوره مدیریت چهار ساله اظهار کرد: در چهار ساله اخیر بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان ضربه به بنیان‌های مالی و شریان‌های اقتصادی قاچاقچیان موادمخدر وارد شد.
وی با اشاره به کشفیات مواد مخدر، گفت: قبلا تمامی فعالیت‌ها بر این بود که گرم گرم مواد مخدر در خیابان‌ها جمع آوری شود اما آنچه در ۴ ساله اخیر به وقوع پیوست کشف ۳۹۲۵ تن انواع مواد مخدر و روان گردان با تمرکز بر اقدامات اطلاعاتی و تلاش‌ هوشمندانه در شرق و حاشیه شرق کشور بوده که سبب شد از دسترسی آسان به این حجم از  مواد مخدر و روانگردان در سطح شهرها جلوگیری شود.
وی افزود: ۸۶۰۰ باند و گروه تهیه و توزیع موادمخدر نیز در ۴ ساله اخیر منهدم شدند و آمار شهدای عرصه مبارزه به جهت اقدامات تحولی و کیفی‌، کاهش یافته است.
مشاور دبیرکل ستاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیگر اقدامات تحولی چهار ساله و با بیان اینکه برای ساماندهی معتادان متجاهر گام‌های اساسی برداشته شد، افزود: ۳۲ اردوگاه و مرکز جدید ماده ۱۶ در سطح استانها با ظرفیت حدود ۳۳ هزار نفر ایجاد شده  به گونه‌ای که وضعیت پذیرش معتادان متجاهر در سال ۱۴۰۰ به ۷۶ هزار نفر رسیده است .
صرامی افزود: در سطح استان تهران نیز در چهار ساله اخیر ظرفیت مراکز ساماندهی معتادان متجاهر از ۴۸۰۰ نفر  به ۱۶ هزار و ۸۰۰ نفر رسیده که اقدام بی‌بدیل و قابل توجه است و با برنامه ریزی صورت پذیرفته اقدامات مناسبی برای حرفه اموزی و اشتغال معتادان در حال انجام بوده تا از بازگشت مجدد آنان به چرخه اعتیاد جلوگیری شود.
وی بیان داشت: در  حوزه پیشگیری از مصرف مواد ،  ۱۲ دستگاه فرهنگی با اجرای طرح یاریگران زندگی در  کانونهای مختلف هدف اعم از خانواده، مدرسه، دانشگاه ، محیط کار و محله‌ها، اقدام نموده به طوری که در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳ میلیون و پانصد هزار نفر از والدین تحت پوشش آموزش سبک فرزند پروری و روش های پیشگیری از مصرف مواد توسط فرزندان قرار گرفتند و این در حالی بود که شرایط ناشی از کرونا  سبب ایجاد محدودیت در کارگاه‌های آموزشی رو در رو  شد، ضمن آنکه  در سطح ۴۲ هزار مدرسه کشور بالغ بر ۶  میلیون نفر از دانش آموزان زیر چتر برنامه های آموزش مهارت‌های زندگی و سبک زندگی سالم از طریق شبکه شاد وزارت آموزش و پرورش قرار گرفتند.
مشاور دبیرکل ستاد گفت: در سطح دانشگاه‌ها نیز حدود یک میلیون نفر و در سطح محیط‌های کاری بیش از یک  میلیون نفر تحت پوشش برنامه های پیشگیری از مصرف مواد قرار گرفتند.
صرامی همچنین به برنامه‌ های اجتماع محور اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۳ میلیون نفر مورد، در سطح استان‌ها تحت پوشش آموزش های محلی پیشگیری از اعتیاد قرار گرفتند.
وی با اشاره به اقدامات درمانی و کاهش آسیب برای معتادان کشور ، افزود: در چهار سال اخیر در بیش از نه هزار مرکز درمانی تعداد قابل توجهی از معتادان زیر چتر برنامه های درمان ، کاهش آسیب و صیانت اجتماعی قرار گرفته اند  و در حال حاضر، بالغ بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر از معتادان تحت پوشش انواع خدمات درمانی متنوع قرار دارند.صرامی تاکید کرد: رویکرد مردمی شدن مبارزه نرم افزاری با مواد مخدر با بهره گیری از ظرفیت ۲۸۵۹ سازمان مردم نهاد در عرصه های پیشگیری، درمان،کاهش آسیب و اشتغال و حرفه آموزیدمعتادان در سطح کشور در حال انجام است .صرامی در پایان یادآور شد از تمامی اقشارجامعه،گروههای مرجع،نخبگان،خیرین و آحاد جامعه انتظار می رود با ایفای نقش موثر در جهاد مقدس مبارزه با مواد مخدر و روان گردانها مشارکت نموده تا شاهد ضربه زدن به استراتژیهای سیستم مواد مخدر باشیم./.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=77605
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر
  • 665 بازدید
  • بدون دیدگاه