يك كارشناس حوزه اعتياد و زنان گفت: خانواده ميتواند با ارتقا دانش و در نتيجه پيشگيري از اعتياد نقش بسزايي در امر مبارزه با مواد مخدر داشته باشد.
گلناز فيض زاده در گفتگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نقش بي بديل و مهم خانواده در پيشگيري از اعتياد گفت: خانواده بايد با احساس مسووليت در قبال فرزندان خود مهمترين اقدام يعني پيشگيري از اعتياد را سرلوحه كار خود قرار دهد چرا كه اگر خانواده نتواند اين نقش را ايفا كند جامعه نيز نميتواند در برابر اين معضل اقدامي انجام دهد.
وي با اشاره به رويكرد جديد در خصوص اجتماعي كردن موضوع مبارزه با مواد مخدر اظهار كرد: اين سياست يك نگاه كاملا درست و اجتماعي به موضوع اعتياد است و چنانچه در اجرا نيز در مسير درست قرار بگيرد و به شعار و تبليغ تبديل نشود مي تواند به حل معضل اعتياد در جامعه كمك كند.
اين كارشناس اعتياد در ادامه گفت: استفاده از ظرفيت كارشناسان حوزه اعتياد ، توجه به عواملي كه فرد را به سمت اعتياد سوق داده ، حذف علل اعتياد، درگير كردن خانواده ها با اين موضوع و ارتقا دانش و اگاهي آنها از تبعات بسيار منفي اعتياد بايد در دستور كار مسسولين قرار گيرد.
فيض زاده با بيان اينكه اعتياد يك موضوع اجتماعي بسيار پيچيده اي است تصريح كرد: اصلاح زيربناي اقتصادي و فرهنگي و از ميان برداشتن برخي عوامل كه به طور مستقيم منجر به اعتياد افراد مي شود از مواردي است كه بايد به آن توجه شود اما مهمترين نگاه بايد با محور خانواده باشد.
به گفته اين كارشناس، سودآوري بالاي قاچاق مواد مخدر همواره باعث تبليغ گسترده آن مي شود اما خانواده ها بايد با آگاهي و افزايش دانش به اينگونه تبليغات توجه نكنند و مسوولين نيز بايد راهكارهايي را اتخاذ كنند كه بتوانند با همكاري جامعه و خانوادهها به مبارزه با اعتياد بپردازند.
وي با تاكيد بر نقش خانواده به ويژه زنان در امر پيشگيري از اعتياد گفت: زن بهعنوان تاثيرگذارترين عضو خانواده نه تنها بايد خود را از آسيبهاي اعتياد حفظ كند بلكه بايد از فرزندان و خانواده خود نيز با افزايش سطح دانش خود در برابر اعتياد محافظت كند چرا كه امروز هيچ فردي از اين عارضه مصونيت ندارد و اعتياد همچون گذشته به طبقه، قشر، سن و جنسيت افراد تعلق ندارد .
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۳٫۳٫۴