• امروز : پنج شنبه - ۱۲ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - محرم - 1447
  • برابر با : Thursday - 3 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
10

۸۹ درصد معتادین زیرپوشش مراکز درمانی غیردولتی هستند

  • کد خبر : 7636
  • ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۸:۰۸

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۸۹ درصد معتادین زیرپوشش مراکز درمانی غیردولتی و سمن‌ها هستند. به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بابک دین‌پرست صبح امروز در جلسه معاونین ستاد مبارزه با مواد مخدر کمیته‌های تخصصی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در سنندج اظهار کرد: سمن‌ها به عنوان نهادهای […]

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۸۹ درصد معتادین زیرپوشش مراکز درمانی غیردولتی و سمن‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بابک دین‌پرست صبح امروز در جلسه معاونین ستاد مبارزه با مواد مخدر کمیته‌های تخصصی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در سنندج اظهار کرد: سمن‌ها به عنوان نهادهای مردمی تاثیرگذار نقش بسزایی در پیشگیری و مقابله با مواد مخدر و اعتیاد دارد و تلاش در راستای ارتقاء آنها امری ضروری است.

وی تصریح کرد: به منظور ارتقا عملکرد سمن‌ها از لحاظ کمی و کیفی توجه به تامین اعتبارات از اولویت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر است و در این راستا حاضر به هرگونه حمایتی هستیم.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور با بیان اینکه کل درآمدهای حوزه پیشگیری مبارزه با مواد مخدر ستاد مبارزه با مواد مخدر کمتر از اعتبارات جانبی یکی از ادارات است، افزود: طرح مسئله حذف سمن‌ها از دیدگاه ستاد مبارزه با مواد مخدر گزینه خوبی نیست.

دین‌پرست تصریح کرد: محدود کردن سمن‌ها در استان کردستان با توجه به گزارشاتی که از عملکرد مثبت آنها ارائه شده است، جایز نیست.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۲ درصد از مراکز درمانی اعتیاد در سطح کشور غیردولتی و مردم نهاد است که ۸۹ درصد از معتادان زیرپوشش آنها قرار دارند.

اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر اولویت ستاد است

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اجتماعی کردن بحث مبارزه و پیشگیری از اعتیاد یکی از مهم‌ترین سیاست‌های وزیر کشور است، خاطرنشان کرد: با توجه به این سیاست حفظ و ارتقا سمن‌های فعال در این حوزه نیازی ضروری است.

دین‌پرست از ۲ برابر شدن اختصاص اعتبارات به سمن‌ها را ضروری دانست و اظهار کرد: اختصاص این اعتبارات مشروط بر ارائه طرح‌های مصوب ستاد است.

۱۸۵۱ سمن در حوزه پیشگیری اعتیاد فعالیت می‌کنند

وی با اشاره به فعالیت بیش از یک‌هزار و ۸۵۱ سمن در حوزه درمان و پیشگیری از مواد مخدر در سطح کشور گفت: طی سال گذشته شاهد رشد ۵۳ درصد افزایش سمن‌ها در حوزه اعتیاد در سطح کشور بودیم، اما چند مشکل در این حوزه وجود دارد که مربوط به سازمان‌های است که در زمینه صدور مجوزها فعالیت می‌کنند.

به گفته معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر، متاسفانه در حال حاضر قانون مدون و یکپارچه‌ای در زمینه فعالیت سمن‌ها نداریم و هر ارگان و دستگاهی در این حوزه بنا به دیدگاه خود عمل می‌کند.

دین‌پرست نبود بانک اطلاعاتی از سمن‌ها را از دیگر مشکلات در این حوزه عنوان کرد و بیان داشت: تلاش در راستای رفع این معضل با ارائه راهکارهای مناسب در سطح کشور در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: معتقدیم در حوزه مقابله با مواد مخدر اگر بحث مشارکت‌های مردمی و اقشار تاثیرگذار را در راس کار قرار ندهیم در راستای تحقق اهداف توفیقی چندانی نخواهیم داشت.

معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه وزیر به همین منظور جلسات متعددی در سطح کشور با افراد و اقشار تاثیرگذار برگزار کرده است، اضافه کرد: همه مسئولان کشوری بر اجتماعی کردن بحث ساماندهی و مقابله هدفمند با اعتیاد دارند.

برنامه‌ای برای ایجاد مراکز ماده ۱۶ نداریم

دین‌پرست ایجاد مراکز درمانی اعتیاد ماده ۱۵ را از مهم‌ترین اولویت‌های ستاد عنوان کرد و بیان داشت: اجرای موضوع ماده ۱۶ از تبصره غیرماده ۱۶ را از دیگر اولویت‌های ستاد در سال‌جاری است.

وی در پایان افزود: در حال حاضر مراکز ماده ۱۶ در ۱۷ استان کشور راه‌اندازی شده ولی هیچ برنامه‌ای در زمینه ایجاد این مراکز در سایر استان‌ها نداریم.

منبع خبر: فارس ۹۳٫۳٫۳

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=7636

برچسب ها