• امروز : پنج شنبه - ۱۹ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 7 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Thursday - 10 October - 2024
کل پست ها: 71758اخبار امروز : 0
15

۱۰۸ میلیارد ریال تسهیلات به اشتغال معتادان بهبود یافته اختصاص داده شد

  • کد خبر : 75871
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۹:۰۶
۱۰۸ میلیارد ریال تسهیلات به اشتغال معتادان بهبود یافته اختصاص داده شد
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری از اختصاص ۱۰۸ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی برای اشتغال معتادان بهبود یافته در سالجاری خبر داد و گفت: ایجاد اشتغال و حرفه‌آموزی برای معتادان بهبود یافته یک راهکار برای جلوگیری از لغزش و بازگشت دوباره به مصرف است.

چهارمحال و بختیاری- نرگس عسگری در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان افزود: بهزیستی در حوزه پیشگیری از اعتیاد برنامه‌های آموزشی برای تمام مردم، در قالب طرحهای مختلف و توسط گروه‌های اجتماعی محور و سلامت روانی اجتماعی بهزیستی را در دستور کار دارد و در این راستا امسال طرح‌های کارزار رسانه‌ای شیشه و گل را در استان و طرح کیان را برای کارمندان و کارکنان دولت در شهرستانهای کوهرنگ وکیار اجرا شده است.
وی اظهار داشت: اجرای طرح پارک برای زنان و کودکان در مناطق پرخطر نیز امسال در ۴۶ محله استان با همکاری ادارات اجرا شده است.
به گفته وی، هم اکنون در راستای پیشگیری و مشاوره در حوزه اعتیاد ۲ خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ و خط ملی اعتیاد۰۹۶۲۸ در استان فعال است و مشاره اعتیاد به افراد ارائه می‌شود.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری به اجرای برنامه‌های خاص آموزشی برای گروههای هدف خاص از جمله خانواده‌های بهبود یافتگان که درمعرض خطر بیشترقرار دارند اشاره کرد و گفت: برای آموزش از ظرفیت فضای مجازی استفاده شده است.
عسگری به فعالیت ۱۹ مرکز ترک اعتیاد زیرپوشش بهزیستی استان اشاره کرد و گفت: امسال ۲ هزار و ۸۷۰ نفر برای درمان به این مراکز مراجعه کردند.
وی به پیگیری در خصوص راه‌اندازی مجدد مرکز ماده ۱۶به عنوان مرکز نگهداری معتاداتن متجاهر اشاره کرد و گفت: هم اکنون یکی از مراکز ترک اعتیاد استان با هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر برای نگهداری این معتادان اختصاص داده شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اعتیاد یک معضل و آسیب است که سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد و برای حفظ سلامت جامعه باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد.
ارسلان خالدی‌فر با تاکید بر اینکه پیشگیری از اعتیاد از درمان یک فرد معتاد مهمتر است، گفت: هم اکنون ۶۶ مرکز ترک اعتیاد زیر نظر دانشگاه در استان فعالیت دارند که از این تعداد ۵۹ مرکز خصوصی و مابقی دولتی هستند.
وی به فعالیت ۲ نفر از متخصصان و فوق تخصصان حوزه روانپزشکی برای ترک اعتیاد اشاره کرد و افزود: افراد معتاد برای دریافت خدمات مشاوره به این مراکز ارجاع داده می‌شوند.
خالدی‌فر افزود: هم‌اکنون یک مرکز مشاوره بیماری رفتاری و ۱۶ مرکز اقامتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی در حوزه درمان اعتیاد فعالیت دارند که در سالجاری بیش از ۷۹ مورد بازدید توسط تیم‌های نظارتی از این مراکز انجام شده است.
وی به فعال شدن مرکز خدمت سیار موبایل سنتر در استان اشاره کرد و گفت: با فعال شدن این مرکز پاتوق‌های مصرف مواد مخدر شناسایی شده و توسط کارشناسان بازدید دوره‌ای و روزانه از این پاتوق‌ها انجام و وسایل یکبار مصرف در اختیار معتادان قرار داده می‌شود تا از بروز آلودگی جلوگیری شود.
رییس اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اهمیت پیشگیری از اعتیاد و فرهنگ‌سازی در حوزه پیشگیری از این معضل گفت: آموزش در حوزه پیشگیری از اعتیاد برای دانش‌آموزان با اولویت ۱۰ مدرسه در مناطق محروم و مناطق پرخطر در سال تحصیلی جاری برگزار می‌شود.
احمد طاهری‌فرد با بیان اینکه گرایش به مصرف مواد مخدر و سیگار و گرایش به اعتیاد از سنین نوجوانی آغاز می‌شود، افزود: اجرای این طرح در سطح مدارس استان در مقطع متوسطه اول برگزار می‌شود.
وی بر بهبود فضای تربیتی و استفاده از ظرفیت اولیاء و دانش‌آموزان در راستای پیشگیری از اعتیاد و فرهنگسازی در این حوزه تاکید کرد.
همچنین معاون پیشگیری بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: تشکیل مجمع خیران سلامت اجتماعی و روانی در استان یک ضرورت است و باید از ظرفیت تمام موسسات و انجمن‌های خیری در این زمینه استفاده کرد.
مهشید سلیمانی افزود: هم‌اکنون ۶۰ موسسه خیریه در بهزیستی استان فعال است که این موسسات در حوزه اعتیاد و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فعالیت خاص ندارند.
وی بر سوق دادن فعالیت این موسسات به حوزه درمان و پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت خیران در این حوزه مغفول مانده است.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت روان پزشکان برای درمان معتادان بهبود یافته از مصرف موادمخدر صنعتی تاکید کرد و گفت: با ارائه مشاوره روانشناسی و روان‌شناختی می‌توان از گرایش دوباره معتادان بهبود یافته به مصرف مواد مخدر صنعتی و یا سنتی و بازگشت مجدد آنها به مراکز ترک اعتیاد جلوگیری کرد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=75871
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان چهارمحال و بختیاری
  • 429 بازدید
  • بدون دیدگاه