به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مؤمنی در سفر استانی به خراسان رضوی با آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد دیدار کرد و گفت: ساماندهی معتادان متجاهر یکی از اولویتهای کوتاه مدت ستاد است و مقام معظم رهبری نیز در جلسات آسیبهای اجتماعی بر رفع این آسیبها تأکید ویژهای دارند و ریاست جمهوری نیز نسبت به این امر، تاکید بسیاری دارد.
وی افزود: در آخرین دیدار با شما در سال ۹۸، کل ظرفیت مراکز نگهداری و درمان استان خراسان رضوی کمتر از هزار نفر بود که با اختصاص اعتبارات از سوی ستاد، امروزه ظرفیت مراکز به ۴ هزار نفر رسیده است و در حال حاضر نیز، ۳۸۰۰ نفر در این مراکز پذیرش شدهاند و در آینده نزدیک تا دو هزار نفر دیگر نیز امکان افزایش ظرفیت ، وجود دارد.
دبیرکل ستاد بیان داشت: دولت به تنهایی نمیتواند با موادمخدر مقابله کند و گریزی نداریم مگر اینکه همه دستگاهها و مردم به کمک بیایند و در کنار مقابله؛ پیشگیری، درمان و توانمندسازی نیز در اولویت قرار دارد
مؤمنی ادامه داد: به طور مثال در تبریز، معتاد متجاهر در شهر رها شده نیست یا به ندرت دیده میشود؛ در این موضوع تبریز با استفاده از ظرفیت مردمی ، ۹۵ درصد هزینه ها از محل استان و خیرین تامین می شود و خیرین محصولات افراد بهبودیافته از اعتیاد را خریداری میکنند و حتی صادرات فرش و کفش نیز در حال انجام است و در مشهد نیز این کار شروع شده و امروز یک مرکز ۳۰۰ نفری را کلنگ زدیم که بانی اش یک خیر است و قول داده که ظرف ۴۵ روز آینده، بستر افتتاح آن را فراهم نماید.
وی بیان کرد: کل ظرفیت نگهداری و درمان در تهران، ۳۶۰۰ نفر بود اما به همت بسیج ، نیروی انتظامی و سازمان زندانها ، مراکزی ایجاد و از ظرفیت مرکز موجود استفاده شد و ظرفیت تهران به ۱۴ هزار نفر رسیده است که با تأکید رئیس جمهور، میبایست ظرفیت نگهداری به ۲۵ هزار نفر برسد که موضوع در حال پیگیری است
دبیرکل ستاد با بیان اینکه نرخ شیوع اعتیاد در خراسان رضوی پایینتر از میانگین کشوری است، گفت: نرخ شیوع اعتیاد در کشور ۵٫۴ درصد است و در خراسان رضوی ۲٫۷ است که در رتبه هجدهم کشوری قرار دارد.
مؤمنی بیان داشت: شایسته نیست معتادان متجاهر بیخانمان و بیسرپناه در سطح شهر رها باشند و موجب زشتی چهره شهر شوند؛ از طرفی معتادان، انسان و هم نوع ما هستند و روا نیست که در خیابانها و پارکها بخوابند، حداقل حق آنان است که وقتی به جایی رسیدهاند که خانوادهها ترکشان کردهاند، دولت و حاکمیت آنان را ساماندهی کند.
وی با بیان اینکه قوانین باید تسهیل کننده برای دستاندرکاران و بازدارنده برای مجرمان باشند، گفت: در حوزه معتادان متجاهر قانون گفته است بین یک الی سه ماه درمان شود اما در هیچ جای دنیا در این مدت نمیتوان معتاد را درمان کرد. معتاد عادی را نمیتوان در این مدت زمان کوتاه درمان کرد چه برسد به معتاد متجاهر. لذا زمان نگهداری و بازتوانی معتادان باید به یک الی دو سال افزایش یابد.
مؤمنی در پایان بر ضربه به بنیان مالی قاچاقچیان تأکید کرد و گفت: در زمینه ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان باید گفت که هم اکنون مصادره اموال ناشی از جرم انجام می شود که برای موفقیت نیاز است تا قانون اصلاح، کل اموال قاجاقچی مصادره و قاچاقچی ثابت کند که اموال را از راهی غیر از قاچاق مواد مخدر استحصال کرده است، چرا که نیان قاچاقچی ضربه نخورد ، حتی اگر قاچاقچی اعدام شود هم دیگر وابستگان وی با اموالش، قاچاق مواد مخدر را ادامه میدهند.