• امروز : سه شنبه - ۱۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 5 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Tuesday - 8 October - 2024
کل پست ها: 71743اخبار امروز : 0
11

اثربخشی اقدامات ملی و استانی در مبارزه با مواد مخدر+عکس

  • کد خبر : 75570
  • ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۳
اثربخشی اقدامات ملی و استانی در مبارزه با مواد مخدر+عکس
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه طبق شواهد عینی، اقدامات ملی و استانی در امر مبارزه با موادمخدر موثر بوده اند؛ گفت: امید است با اهتمام جدی که از سوی مسئولان وجود دارد با این اقدامات به نتایج مطلوب برسیم.

دکتر اسکندر مومنی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی با بیان این مطلب گفت: برنامه‌های کلان حوزه مبارزه با موادمخدر در ۴ بخش مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی خلاصه می‌شود؛ طی ۴۰ سال گذشته دستاوردهای خوبی در امر مقابله با ورود، عرضه، توزیع و ترانزیت موادمخدر انجام شده است و هیچ کشوری نیست که با مواد مخدر مقابله نکند و فقط به پیشگیری و درمان توجه کند؛ در واقع توجه به این ۴ حوزه در کنار هم معنا دارند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های زیادی را در عرصه مبارزه با مواد مخدر انجام داده است که اگر این اقدامات نبود، وضعیت کنونی را شاهد نبودیم.

دبیرکل ستاد بیان داشت: با وجود تمام این اقدامات، طی ۴ دهه گذشته، فقط در دهه ۶۰ به دلیل فضای ایثار گذشت و قوانین سختگیرانه، با کاهش شیوع اعتیاد در کشور مواجه بوده‌ایم.

مومنی با بیان اینکه باید برای خانواده‌ها نسبت به اعتیاد حساسیت ایجاد شود، گفت: مردم می‌خواهند مواد مخدر در دسترس نباشد تا کسی آن را مصرف نکند، این مهم، حق مردم است پس باید همه برای این هدفگذاری عمومی و ایجاد حساسیت، تلاش کنند.

وی با اشاره به اهمیت آموزش مهارت نه گفتن به فرزندان گفت: این مهم باید از سوی والدین به فرزند آموزش داده شود؛ چرا که ۳۳ درصد دانش آموزان و نوجوانانی که به اعتیاد مبتلا شدند، اعلام کردند که در مقابل همسالانشان نه نتوانستند نه بگویند و همچنین ۳۰ درصد افراد معتاد اعلام کردند که نمیدانستیم با یک بار مصرف موادمخدر، معتاد می شویم.

دبیرکل ستاد با تاکید بر اینکه در حوزه پیشگیری از اعتیاد، باید از همه ظرفیت‌های کشور استفاده کرد؛ بیان کرد: همزمان با انجام اقدامات مقابله‌ای باید اقدامات درمانی و کاهش آسیب و پیشگیری از اعتیاد نیز انجام شود.

مومنی تصریح کرد: تمرکز اصلی ستاد بر اقدامات پیشگیری از اعتیاد با تمرکز بر طرح یاریگران زندگی است؛ اگر بخواهیم جمعیت معتادان را کم کنیم؛ راه گریزی نداریم که در کنار اقدامات مقابله‌ای، بازدارندگی درونی ایجاد کنیم؛ لذا ستاد مبارزه با مواد مخدر از هر طرح و ایده‎ای در حوزه پیشگیری از اعتیاد استقبال می‌کند. طرح ها نیز باید قابل اجرا، دارای شاخص و قابلیت اندازه گیری و سنجش باشند.

وی بیان داشت: در حوزه درمان اعتیاد، درمان بر پایه موادنگهدارنده یعنی متادون بود که تقریبا ۱۰۰ درصد مواد مخدر آگونیستی است و به عبارتی داروی درمان کننده نیست بلکه نگهدارنده است اما داروهای دیگر همچون بوپرنورفین حدود ۲۰ درصد آگونیستی و بقیه آن ترکیباتی هستند که اشتیاق و جذابیت مصرف را کم میکند و به عبارتی نقش درمان کننده دارد

دبیرکل ستاد ادامه داد: در مراکز نگهداری، علاوه بر درمان و مهارت آموزی باید ارتباط این افراد با خانواده هایشان شکل بگیرد تا بعد از پذیرش خانواده ها بتوانند به جامعه بازگردند.
مومنی ادامه داد:
در گذشته جمع آوری معتادان به صورت طرح اجرا می شد زیرا ظرفیت نگهداری نبود، اما اکنون با ورود سپاه و بسیج، نیروی انتظامی، سازمان زندانها موضوع ظرفیت برای نگهداری معتادان متجاهر با راه اندازی اردوگاه ها در تهران و سایر نقاط کشور ، حل شد و ظرفیت نگهداری معتادان در تهران چندین برابر افزایش یافت.

دبیرکل ستاد گفت: شایسته نیست که معتادان در خیابان ها و پارک ها بخواند و ما به عنوان متولیان امر در قبال ساماندهی و درمان آنان وظیفه داریم. همچنین در حوزه کاهش آسیب ، بدون کمک خیرین و مشارکت های مردمی کاری از پیش نخواهیم برد.

مومنی یادآور شد که قانون در حوزه مبارزه با مواد مخدر ، مدت زمان نگهداری معتادان در مراکز ماده ۱۶ را یک الی سه ماه قید نموده، اما در این مدت زمان کوتاه نمی توان یک معتاد عادی را درمان کرد و به افزایش مدت زمان از یک الی سه سال نیاز می باشد

وی در پایان بر ضربه به بنیان مالی قاچاقچیان تاکید کرد و گفت: برای موفقیت نیاز است که قانون اصلاح و بر اساس آن، کل اموال قاچاقچی مصادره شود و این موضوع در لایحه لحاظ شده است .

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=75570
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستد مبارزه با مواد مخدر
  • 603 بازدید
  • بدون دیدگاه