• امروز : پنج شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 26 - شوال - 1446
  • برابر با : Thursday - 24 April - 2025
کل پست ها: 73473اخبار امروز : 0
19

مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب زنان معتاد در استان البزر افتتاح شد

  • کد خبر : 75454
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۸
مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب زنان معتاد در استان البزر افتتاح شد
مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب زنان معتاد با ظرفیت ۱۲۰ نفر در استان البزر افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد، صبح امروز در سفر به استان البرز به همراه دکتر مجتبی عبدالهی استاندار البرز ، سردار عباسعلی محمدیان فرماندهی انتظامی،دکتر رحیمی مدیرکل بهزیستی و حسینی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر از مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان شهید ورمزیار استان موسوم به ماده ۱۶ بازدید کرد و و از نزدیک در جریان نگهداری، درمان و حرفه آموزان مددجویان این مرکز، قرار گرفت.
در این مرکز که در محمدشهر واقع شده ، دارای ۴۵۰ نفر ظرفیت می‌باشد و در حال حاضر ۳۹۶ نفر در آن، پذیرش شده‌ و تحت درمان می باشند

دبیرکل ستاد همچنین در ادامه این سفر، مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان استان البرز ویژه زنان را افتتاح کرد و در آیین افتتاحیه این مرکز گفت: ساماندهی معتادان، از اولویت‌های نخست مبارزه با مواد مخدر است و مقام معظم رهبری در جلسات کاهش آسیب های اجتماعی و رئیس جمهوری نیز تاکید ویژه‌ای بر حل معضل اعتیاد و ساماندهی معتادان دارند.

مومنی افزود: در حوزه ساماندهی معتادان متجاهر، دو مسئله وجود دارد؛ یکی اینکه این افراد، انسان و هم نوع ما هستند و روا نیست در پارک‌ها و خیابان ها بخوابند و اگر خانواده ای عضو خود را به دلیل اعتیادش طرد کرد وظیفه دولت است که برای درمان و بهبودی او، اقدام کند.

وی در ادامه؛ احساس امنیت را مسئله دوم خواند و گفت: مردم باید در جامعه احساس امنیت داشته باشند، مطمئنا وقتی معتادی را در پارک و در حال تزریق ببینند، احساس ناامنی می کنند؛ لذا باید با همت جمعی و کار جهادی این کار را به سرانجام برسانیم.

دبیرکل ستاد با بیان اینکه براساس قانون، متولی اصلی نگهداری و درمان معتادان، بهزیستی است، گفت: در این زمینه دستگاه های دیگر نیز باید همراه باشند و فقط این را وظیفه بهزیستی ندانند.

مومنی اظهار کرد: اعتیاد زنان آسیبی جدی بر پیکر خانواده و جامعه وارد می‌کند، زیرا زنان نقش پررنگی در خانواده دارند و با اعتیاد خود دیگر نمی‌توانند وظایف مادری خود را به خوبی انجام دهند.

وی بیان داشت: پس از پروسه درمان، دوره‌های مهارت آموزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و افرادی که در این مراکز خواهند آمد، پس از سم زدایی و مراحل اولیه و اقدامات روانشناسی، باید مهارت‌هایی را فرا بگیرند تا بتوانند محصولی را تولید و در بازار به فروش برسانند.

دبیرکل ستاد افزود: مهم‌ترین مسئله‌ای که در گرایش و یا ترک اعتیاد اهمیت دارد، خانواده است، زیرا می‌توانند با حمایت و پشتیبانی فرد را برای ترک تشویق کنند و در او انگیزه‌ای برای درمان ایجاد کنند. بنابراین خانواده ها باید پذیرای این افراد باشند تا امید به مانایی در بهبودی در آنان افزایش یابد.

مومنی همچنین بر افزایش مدت زمان نگهداری این افراد تاکید کرد و گفت: طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، معتادان تا یک سال در مراکز درمانی نگهداری شوند که البته مدت زمان مفید دو سال است، ولی این زمان برای فرایند مثبت چرخه درمان اعتیاد هم مهم است.

وی بر استفاده از ظرفیت های دولتی و خیرین تاکید کرد و گفت: خیرین نقش مهمی در پیشگیری اعتیاد دارند، زیرا دولت به تنهایی قادر به ساماندهی این موضوع نیست و رویکرد اجتماعی در این زمینه بسیار مهم است.

مومنی در پایان گفت: اعتیاد یکی از مهمترین موضوعات جامعه و نخستین دغدغه مردم در نظرسنجی ها عنوان شده است، زیرا یک معتاد چندین نفر را به موادمخدر آلوده میکند و تلاش داریم با همراهی مردم و مسئولین شاهد کاهش اعتیاد در جامعه باشیم.

همچنین استاندار البزر در این مراسم گفت: در راستای جمع اوری معتادان متجاهر، همه مسئولین استانی و فرمانداران می بایست با دبیر شورا همراه بوده و مشکلات را رفع کنند تا در مبارزه با موادمخدر در بین ۳۱ استان، برتر باشیم.

دکتر مجتبی عبدالهی افزود: شایسته حکومت اسلامی این نیست که شاهد مردان و به ویژه زنان معتاد باشیم، نباید این افراد رها شده باشند. معتادان در این کشور و شرایط جامعه معتاد شده اند لذا باید با آنان به احترام برخورد کرد و امکاناتی را که برای ترک اعتیاد انان فراهم می کنیم، به گونه ای باشد که شأن آنان رعایت شود.

وی بر نگهداری معتادان در مراکز درمانی، به مدت یک الی دو سال تاکید کرد و افزود: در کنار نگهداری و درمان آنان، نیاز به مهارت آموزی است تا آنان بعد از خروج از مراکز، به جامعه بازگردند؛ همچنین خانواده مددجویان باید پذیرای آنان باشند.

سردار حسینی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان البرز نیز گفت: طرح یاریگران زندگی باید به سمت مردم برود تا همگی در این معضل با یاری یکدیگر شاهد کاهش آسیب اعتیاد باشیم.

وی بیان کرد: با اعتبارات ستاد، همت دستگاه ها و خیرین توانستیم مراکز ماده ۱۶ را در استان راه اندازی کنیم و اگر همه دستگاه‌ها در ادامه همراه باشند ما مجموعا در این مراکز، دو هزار ظرفیت ایجاد خواهیم کرد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=75454
  • ارسال توسط :
  • منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر
  • 624 بازدید
  • بدون دیدگاه