یک روانپزشک با بیان اینکه امکان فعالیت نوجوانان و جوانان پس از مدرسه در محله و پر شدن اوقات فراغت آنان به صورت مناسب در محلات باعث می شود تا این قشر از جامعه، زمان خودر رادر قالب برنامه های سالم، بگذرانند، گفت: با اجرای طرح های محله محور ابتلاء به اعتیاد در جامعه کاهش می یابد.
دکتر مهرداد احترامی در گفت و گو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: اعتیاد یک معضل و مشکل اجتماعی به شمار می رود که برای رفع و کاهش ابتلاء به آن اقدام اجتماعی لازم است.
وی با بیان اینکه شرایط محیطی، افراد محله، جامعه مدنی و سیاست گذاری های مسئولین در کاهش اعتیاد در جامعه موثر است، گفت: وابستگی شخص به جامعه و نیاز به مقبولیت اجتماعی یکی از نیازهای اساسی انسان هاست. افراد نیاز دارند که جامعه از این طریق به آنان شخصیت دهد و به عنوان عضوی قابل قبول بپذیرد.
این روانپزشک ادامه داد: برای پیشگیری از اعتیاد لازم است به برنامه ریزی برای افزایش عوامل محافظ در مقابل مواد مخدر همچون دسترسی به آموزش های پیشگیری از اعتیاد و پرکردن اوغات فراغت به صورت مناسب بپردازیم.
دکتر احترامی با اشاره به اینکه تنها افزایش دانش افراد درباره مواد مخدر، برای کاهش اعتیاد در جامعه موثر نیست، افزود: علاوه بر تولید دانش، اصلاح نگرش، باورها و رفتار در محیطی که افراد معتاد در آن زندگی می کنند باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر نقش محلات در کاهش ابتلاء به اعتیاد در جامعه تصریح کرد: امکان فعالیت های پس از مدرسه در محله، پر شدن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به صورت مناسب در محلات باعث می شود تا این قشر از جامعه، زمان خودر رادر قالب برنامه های سالم، تحت نظارت والدین و ساکنان محلی بگذرانند که نتیجه این امر، کاهش خروج از محله و کمتر قرار گرفتن افراد محله در محیط های نامناسب و آلوده به مواد مخدر است.
دکتر احترامی افزود: اگر مادران و پدران به خطر وجود مواد مخدر در محله خود پی ببرند و در مورد تمایل فرزندانشان به مصرف این مواد نگرانی های مشترکی داشته باشند، می توانند از قدرتی که در جمع نهفته است برای پیشگیری از اعتیاد، مبارزه با مواد مخدر و پاکسازی محله خود استفاده کنند.
وی اظهار داشت: مشکلات ناشی از وجود مواد مخدر باید بررسی شود و افراد محله با شناسایی نقاط ضعف و اقدامات پیشگیرانه در جهت ایجاد شبکه ارتباطی و بهره گیری از موقعیت ها و فرصت ها، اوضاع مناسبی را برای محل زندگی خود ایجاد کنند.
این روانپزشک با اشاره به ضرورت آموزش به کودکان در رابطه با مهم بودن سرنوشت افراد جامعه، محل و بی تفاوت نبودن نسبت به یکدیگر گفت: این موضوع در قران، احادیث نیز توصیه شده و به طور مثال توجه به شرایط خویشاوندان و همسایگان و کمک در جهت رفع مشکلات آنها مورد توصیه ائمه اطهار بوده است.
دکتر احترامی اظهار داشت: خانواده ها باید فرزندان خود را در موضوع احساس مسئولیت در برابر مشکلات دیگران آموزش دهند. چراکه این مسئله نه تنها در پیشگاه خدا دارای اجر و منزلت است، بلکه می تواند خود عامل موثر در جلوگیری از انحراف افرادی که در نزدیکی آنها زندگی می کنند و در اثر مشکلات و فرار از آن به دنبال تمایلات کاذب هستند، باشد.
منبع خبر: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۲٫۳۰