• امروز : سه شنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل پست ها: 73499اخبار امروز : 0
16

دولت به تنهایی نمی‌تواند با مواد مخدر مقابله کند

  • کد خبر : 75033
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۴
دولت به تنهایی نمی‌تواند با مواد مخدر مقابله کند
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اینکه دولت به تنهایی با مواد مخدر مقابله کند، رویکرد هیچ کشوری نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسکندر مومنی در نشست تخصصی معاونان، مشاوران، مدیران کل، ستاد و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌های سراسر کشور با عنوان ایفای نقش موثر دستگاه‌ها و سازمان‌ها در امور مبارزه با مواد مخدر افزود: امروزه اهمیت پیشگیری در امر مبارزه با مواد مخدر دو چندان شده است و در واقع رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز این است که در کنار درمان و مقابله با مواد مخدر به امر پیشگیری با کمک دستگاه و نهاد‌های فرهنگ ساز گروه‌های مرجع بپردازد.
وی گفت: طرحی به نام یاریگران زندگی داریم که پیش از این تصویب شده و مورد تایید قرار گرفته است و در این طرح تمرکز اصلی بر خانواده‌ها و گروه‌های مرجع و نهاد‌های تربیتی و اولویت اصلی نیز وزارت آموزش و پرورش و وزارت ورزش و جوانان است.
مومنی ادامه داد: با آموزش و پرورش در این حوزه تفاهم نامه‌ای امضا کردیم که در واقع ۴ هزار مدرسه در این طرح جای گرفته است و خدمات مشاوره‌ای بسیاری تولید شده و اکنون نیز روز خوبی است که این طرح با رویکرد وزارت ورزش توسعه پیدا کند.
وی گفت: اواخر سال ۹۷ یاریگران ورزش نیز راه اندازی شد که بانیان در این طرح حضور پیدا کردند و یکی از بانیان خود دکتر سجادی بود که در نخستین جلسه تاسیس یاری گران ورزش و سفیران زندگی حضور پیدا کرد.
مومنی افزود: نباید انتظار داشته باشیم که دولت به تنهایی با مواد مخدر مقابله کند که این رویکرد هیچ کشوری نیست و یک ضرورت اجتناب ناپذیر حضور نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف در کنار مقابله و مبارزه با مواد مخدر است و باید پیشگیری و درمان نیز باشد.
وی گفت: مردم به ورزشکاران و قهرمانان خودشان توجه خاصی دارند و رفتار و سلوک آنان به سرعت مورد توجه جوانان قرار می‌گیرد و درخواست ما حضور قهرمانان و ورزشکاران در حوزه فرهنگ و پیشگیری است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: پژوهش‌های ما نشان داده است بیش از ۳۰ درصد کسانی که معتاد شدند گفتند که ما قدرت “نه گفتن” نداشتیم و وقتی دوستان به ما مواد تعارف کردند، گفتند که شما ترسو هستید و ۳۲ درصد نیز گفتند ما فکر نمی‌کردیم با چند بار مصرف معتاد شویم.

کشف ۱۲ هزار تن انواع مواد مخدر در سال گذشته

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سال گذشته ۱۲ هزار تن مواد مخدر کشف شد که بالاترین کشف در تاریخ ایران و جهان است.
آقای اسکندر مومنی در نشست تخصصی معاونان، مشاوران، مدیران کل، ستاد و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌های سراسر کشور با عنوان ایفای نقش موثر دستگاه‌ها و سازمان‌ها در امور مبارزه با مواد مخدر افزود: امیدواریم این نشست مقدمه‌ای برای یک همکاری بزرگ و گسترده باشد چرا که مواد مخدر یکی از بلیه‌ها و آسیب‌های بسیار بزرگ در همه دنیا و کشور ماست و مقام معظم رهبری نیز تاکید بسیاری بر پیشگیری از آن دارند و رئیس جمهور نی برموضوع پیشگیری و ورود دستگاه‌ها در این امر تاکید کرده است.
وی گفت: مواد مخدر خودش یک آسیب است و منشا بسیاری از آسیب‌ها نیز می‌شود از جمله طلاق، سرقت و بیماری‌های عفونی؛ و اگر مقابله با مواد مخدر ساماندهی شود بسیاری از آسیب‌ها نیز ساماندهی می‌شود.
وی با بیان اینکه ما در دهه‌های اخیر شاهد افزایش شیوع مصرف مواد مخدر بوده ایم، گفت: در حوزه مقابله با مواد مخدر دستاورد‌های خوبی داشتیم که برای دنیا شاید قابل باور نبود و سازمان ملل نیز به پیشتازی جمهوری اسلامی در امر مقابله اذعان و تاکید کرد به طوری که ۹۰ دصد کشفیات مواد مخدر در دنیا در جمهوری اسلامی ایران بوده و در این راه شهدای بسیاری برای مقابله تقدیم شده است.
وی افزود: سال گذشته ما ۱۲ هزار تن انواع مواد مخدر را کشف کرده ایم که بیشترین میزان کشف در تاریخ ایران و جهان است البته در درمان و پیشگیری نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در حوزه پیشگیری و فرهنگی همگام با سایر حوزه‌ها پیش نیامدیم و عقب ماندگی داریم و کمی نیز غفلت کردیم.
وی گفت: البته در این خصوص این بحث پیش آمد که اصلا مواد مخدر وارد کشور نشود تا کسی مصرف نکند، این حرف درستی است، اما کافی نیست یعنی زمانی می‌توانیم بگوییم مقابله با مواد مخدر ساماندهی می‌شود که در حوزه فرهنگی و پیشگیری نیز برای آن تلاش کنیم یعنی همزمان که عرضه کم می‌شود تقاضا هم متعاقب آن کم می‌شود و وقتی عرضه کم شد صیانت ایجاد می‌شود.
مومنی گفت: در همسایگی کشوری زندگی می‌کنیم که با حضور ناتو در کشور افغانستان افزایش کشت صورت گرفت به ویژه با اصلاح بذر‌ها و فناوری هاافزایش چند برابری کشت مواد مخدر صورت گرفت که این آمار سازمان ملل است و در زمان طالبان در افغانستان تولید مواد مخدر ۲۰۰ تن بود، اما در سال ۲۰۱۸ یعنی همزمان با حضور آمریکایی‌ها در افغانستان کشت مواد مخدر به ۹ هزار تن رسید که البته آمار ما بیشتر است یعنی نزدیک به ۵۰ برابر تولید مواد مخدر افزایش پیدا کرد و اسناد موثقی وجود دارد که بخشی از ان با هواپیما‌های ناتو قاچاق می‌شد و با اشغال آمریکایی‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کرد.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=75033