• امروز : سه شنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 29 April - 2025
کل پست ها: 73499اخبار امروز : 0
22

درمان تضمینی و چند روزه اعتیاد نوعی «شیادی» است

  • کد خبر : 74694
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۲
درمان تضمینی و چند روزه اعتیاد نوعی «شیادی» است
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: برخی ادعا‌ها مبنی بر درمان تضمینی و چند روزه اعتیاد نوعی شیادی و کلاهبرداری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر رضا تویسرکان منش با حضور در استودیوی برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما به برخی باور‌های غلط در خصوص مواد مخدر و اعتیاد اشاره کرد و افزود: اینکه گفته می‌شود اعتیاد درمان ندارد یا این که ظرف چند هفته درمان می‌شود، هر دو نادرست است و درمان اعتیاد بسیار سخت و پیچیده و به عوامل متعدد روانشناختی و جامعه شناختی مربوط است، اما در نهایت اعتیاد درمان دارد و ما هزاران معتاد را داشتیم که اکنون به یک تولیدکننده موفق یا کمک کننده به درمان دیگر معتادان تبدیل شده اند.

وی گفت: برخی باور‌های نادرست دیگر مبنی بر اینکه مثلا تریاک برای کنترل قند، فشار و چربی اثر دارد، موجب گرفتاری‌هایی شده است و به طور کلی در پزشکی، تریاک به عنوان درمان کننده هیچ دردی تجویز نمی‌شود، اما فرآورده‌های آن کاربرد دارد.


مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه مصرف تریاک فقط دردی به دیگر درد‌ها اضافه می‌کند، افزود: مهم‌ترین علت انتشار برخی باور‌های نادرست مبنی بر اینکه مثلا تریاک می‌تواند درمان کننده کرونا باشد، کلاهبرداری و سودجویی است.


آقای تویسرکان منش گفت: باور غلط دیگر این است که مصرف تریاک برای افراد مسن بسیار مفید است در صورتی که فرد مسنی که تریاک مصرف می‌کند همین مصرف موجب می‌شود علائم بسیار زیادی از بیماری پوشانده شود و گاهی اوقات یک درد معده یا سردرد می‌تواند ناشی از سرطان معده یا وجود تومور در سر باشد، اما تریاک این درد را می‌پوشاند.


وی افزود: باور غلط دیگر این است که مثلا مصرف حشیش فکر را باز می‌کند و به انسان تجربه‌های خلاقانه، هنرمندانه و عارفانه می‌دهد در صورتی که آثار مخرب جسمی که حشیش دارد مانع از زندگی سالم افراد هم می‌شود.


مدیر کل درمان ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: برخی می‌گویند یکبار مصرف مواد و مصرف تفننی آن اعتیاد ایجاد نمی‌کند در حالی که شاید شروع مصرف در اختیار ما باشد، اما وقتی وابسته شدیم دیگر نمی‌توانیم مصرف را قطع کنیم و مواد مخدر تغییراتی در مغز ایجاد می‌کند که به نوعی مغز را گروگان می‌گیرد و به همین علت یکبار مصرف مواد در جوانان و نوجوانان معادل اعتیاد است.


آقای تویسرکان منش افزود: باور غلط دیگر این است که مصرف سیگار، الکل و حشیش جزو مواد مخدر سبک است و اشکالی ایجاد نمی‌کند در حالی که این‌ها دروازه ورود به اعتیا هستند و ما افراد بسیار زیادی را داریم که با مصرف این مواد جزو معتادان حرفه‌ای شده اند.


وی گفت: اعتیاد مخصوص گروه‌های خاص نیست و پیر و جوان، زن و مرد، تحصیلکرده و بی سواد و ثروتمند و فقیر نمی‌شناسد.


مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: باور غلط دیگری هم مطرح است مبنی بر این که اگر کسی مواد خالص مصرف کند و تغذیه مناسبی هم داشته باشد آثار سوئی برایش نخواهد داشت؛ در صورتی که مواد خالص به هیچ وجه نجات دهنده نیست و فقط شاید کمی دیرتر عوارض آن مشخص شود.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=74694