دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در دیدار با رییس پلیس مبارزه با موادمخدر قطر، وضعيت كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان و تاثير آن بركشورهاي همسایه آن از جمله ايران و ساير كشورهاي منطقه را تشریح کرد و گفت: تجربه ما به عنوان همسایه غربی افغانستان، حاکی از آن است که تا وقتی كه كشت و توليد در افغانستان متوقف نشود، اقدامات و فعاليت هاي مقابله اي جهت مقابله با ورود و ترانزيت مواد مخدر از افغانستان به كشورها، به خصوص در کشورهای همجوار، چندان موفقیت آمیز نخواهد بود.
وی افزود: حجم فعالیت شبکه های غیرقانونی و قاچاقچیان، و البته تهدیداتی که از ناحیه افغانستان متوجه ایران است، در حدی است که علیرغم اقدامات ذکر شده و جانفشانی نیروهای مقابله ای ایران، مقدار اندکی مواد مخدر به سمت کشورهایی چون قطر ترانزیت می شود.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: با توجه به گزارش هاي اخیر در رابطه با كشف چند مورد مواد مخدر در كشور قطر از مبدا جمهوري اسلامي ايران، به استانداران استان هاي جنوبي دستور داده شد تا با همكاري پليس و مسئولین گمرك بازرسي هاي دقيق از محموله های خروجی ایران به مقصد قطر بعمل آید تا شاهد تکرار این قبیل موارد نباشیم.
مومنی بیان کرد: در رابطه با محموله های فوق، لازم است تا پلیس قطر اطلاعات كاملي از محموله هاي كشف شده را به منظور بررسي منشاء اصلي، با هدف شناسايي شبكه ها و افراد مرتبط با آن در اختیار همکاران ما در پلیس از شما خواسته اند تا اطلاعات مربوطه را در اختیار آنها قرار دهید. من نیز بر لزوم این امر، همکاری نزدیک و تبادل اطلاعات میان پلیس و دستگاه های مقابله ای دو کشور تاکید می نمایم. لازم است اطلاعات مربوط به این موارد در اختیار طرف ایرانی قرار گیرد تا از تکرار آن جلوگیری شود.
وی اظهار داشت: معتقدم که ما نیاز داریم تا ساختاری منسجم برای پیشبرد همکاری های خود در زمینه مبارزه با مواد مخدر داشته باشیم. در این رابطه، ما آمادگي داریم تا پیش نویس سند يادداشت تفاهم همكاري در زمينه مبارزه با مواد مخدر، را با شما مبادله نمائیم. سند مزبور می تواند چهارچوب و ساختار مورد نیاز برای همکاری و فعالیت مشترک میان دو کشور را تصویر نماید.
دبیرکل ستاد ادامه داد: گرچه همكاري و تعامل نسبتاً خوبي میان پليس هاي مبارزه با مواد مخدر دو كشور وجود دارد، اما شايسته است اين همكاري ها از سطح صرف همكاري پليس مبارزه با مواد مخدر به سایر بخش های دیگر توسعه يافته، و شامل ساير زمینه هاي همكاري نيز بشود.
مومنی گفت: همچنین ضرورت دارد تا سایر دستگاه های مقابله ای درگیر در امر مبارزه با مواد مخدر از جمله گمرک و دستگاه های امنیتی دو کشور نیز با یکدیگر همکاری نمایند. در این رابطه پیشنهاد می نمایم تا کمیته تخصصی مبارزه با مواد مخدر ایران و قطر، مرکب از نمایندگان دستگاه های یادشده تشکیل و وظیفه این امر را بر عهده گیرد.
وی در پایان بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای در اختیار گذاشتن تجربیات و توانائی های آموزشی خود در عرصه های مختلف مبارزه با مواد مخدر از جمله تربیت نیروی پلیس، و نیز حوزه درمان، کاهش آسیب و پیشگیری از اعتیاد اعلام می کند، ضمن آن که علاقمند هستیم تا از تجربیات و دانش متخصصین قطر نیز در این حوزه بهره مند شویم.
توسعه همکاری ایران و قطر در مبارزه با موادمخدر
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بر توسعه همکاری های ایران و قطر در مبارزه با موادمخدر تاکید کرد و گفت: علاوه بر پلیس؛ گمرک و دستگاه های امنیتی دو کشور نیز در امر مبارزه با یکدیگر همکاری کنند.
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=74656
- ارسال توسط : حسنی
- منبع : روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر
- 454 بازدید
- بدون دیدگاه