خراسان رضوی- محمدحسین صالحی در جلسه کمیته تخصصی مشارکتهای مردمی و فرهنگی پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود : معتقدیم هر چه سطح فرهنگی و دانش مردم نسبت به آسیبهای اجتماعی بالاتر باشد میزان درگیریشان با آسیبهای اجتماعی کمتر میشود بنابراین همه حوزههای فرهنگی و اجتماعی در حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر درگیر این موضوع هستند به طوری که چندین دستگاه فرهنگی کشور در حوزه فرهنگ پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: حوزه اعتیاد یک حوزه پیچیده و چندوجهی است و عدم آگاهی افراد جامعه و عدم اطلاع رسانی مناسب در این حوزه منجر به ایجاد آسیبهای اجتماعی شده است.
دبیر شورا گفت: در امر مبارزه با مواد مخدر ۲ بخش پیشگیری و صیانت و خودمراقبتی مطرح و حائز اهمیت است و نگاه ستاد مبارزه با مواد مخدر و شورای هماهنگی استان در بخش پیشگیری از اعتیاد، اجتماعی کردن امر پیشگیری است که در جهت تحقق آن در این دو حوزه به خصوص در حوزه پیشگیری، به ورود مردم بیشتر نیاز داریم.
صالحی افزود: در رسیدن به صیانت و خود محافظتی، دو عامل والدین و خانواده ها و همچنین گروههای اجتماعی که در حوزههای مختلف فرهنگی و هنری اجتماعی فعالیت میکنند میتواند نقش بسیار بسزایی داشته باشند همچنین دولت وظیفه دارد که ورود پیدا کند و از تشکلهای فرهنگی و تشکلهایی که در حوزه اعتیاد اجتماعی فعالیت میکنند حمایت کند.
وی ادامه داد: ما امروز شاهد ورود خیرین به حوزه توانمندسازی معتادان هستیم و نخستین تشکل خیرگردان توانمندسازی بانوان درگیر اعتیاد کارهای مقدماتیاش انجام شده است که به لطف خداوند این مجموعه ظرف یک ماه آینده به شکل رسمی آغاز به فعالیت می کند.
دبیر شورا گفت: در خصوص تولید محتوا در حوزه پیشگیری برای افراد خاص جامعه به خصوص در حوزه ناشنوایان یک کلیپ آموزشی با هدف اطلاعرسانی و آموزش عزیزان ناشنوا تولید شد که در مقابل اعتیاد بتوانند از خودشان مراقبت و محافظت کنند.
صالحی اظهار داشت: موسسه روانشناختی و خدمات مشاورهای آستان مهر مشهد هم که علاقه مند به فعالیت در حوزه پیشگیری از اعتیاد است به این عرصه ورود و اپلیکیشن “ژیوار” را برای آگاه سازی و ارائه مشاوره به گروه هدف تولید کرده است که امروز از این نرم افزار رونمایی شد.
اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد و ارتقای سلامت روان مددجویان روستایی در شهرستان فیروزه
طرح ارتقای سلامت روان و پیشگیری از اعتیاد در شهرستان فیروزه مصوبه کمیته پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بوده که با دستور فرماندار با مدیریت بهزیستی و همکاری چند دستگاه اجرایی دیگر عملیاتی شد.
این طرح با هدف افزایش ضریب نفوذ برنامههای پیشگیرانه و مداخلهای در قالب همکاری بینبخشی در دو روستای هدف شامل رهن کاریز و کفکی انجام شد.
آموزش و پرورش با اجرای مسابقات فرهنگی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آمادهسازی شغلی، ارشاد مسابقه فرهنگی و کتابخوانی، ورزش و جوانان، بازیهای بومی محلی و نیروی انتظامی، آموزش پیشگیری از اعتیاد با این برنامه همکاری دارند.