• امروز : پنج شنبه - ۱۲ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - محرم - 1447
  • برابر با : Thursday - 3 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
12

كاهش سوء مصرف ريتالين با اجراي طرح نسخه‌نويسي الكترونيك

  • کد خبر : 7400
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۴:۴۳

رئيس سازمان غذ و دارو از اجراي طرح نسخه نويسي الكترونيك در سال جاري خبر داد و گفت: با اجرايي شدن اين طرح به صورت سراسري در كشور، سوء مصرف ريتالين به طور چشمگيري كاهش مي‌يابد.دكتر رسول ديناوند در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با درخواست وزير […]

رئيس سازمان غذ و دارو از اجراي طرح نسخه نويسي الكترونيك در سال جاري خبر داد و گفت: با اجرايي شدن اين طرح به صورت سراسري در كشور، سوء مصرف ريتالين به طور چشمگيري كاهش مي‌يابد.

دكتر رسول ديناوند در گفت و گو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با درخواست وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر مبني بر ضابطه مند شدن فروش ريتالين در داروخانه‌ها گفت: داروخانه‌ها در حال حاضر سخت‌گيري هايي در مورد فروش اين دارو دارند اما اين اقدام را بايد به صورت جدي‌تري پيگيري كنيم.

وي اجراي طرح نسخه نويسي الكترونيك را يكي از زيرساخت هاي لازم جهت كاهش فروش غيرقانوني ريتالين عنوان كرد و افزود: يكي از برنامه اين سازمان، در سال‌جاري اجراي همين طرح، ابتدا به صورت پايلوت و سپس به سراسري است.

رئيس سازمان غذ و دارو اظهار داشت: در حال حاضر فروش ريتالين در داروخانه ها ضابطه مند است ولي از آنجايي كه اين دارو به صورت گسترده براي سوء مصرف استفاده مي شود بايد به صورت جدي تري موضوع را پيگيري
كنيم.
ديناوند خاطر نشان كرد: قرص های ريتالين در وهله اول برای درمان يکی از انواع اختلال بيماري های روانی دوران کودکی به نام “بيش فعالی همراه با نقص توجه” استفاده می شود، در مواقعی نيز توسط پزشکان برای درمان بيماران مبتلا به ” حمله خواب” تجويز می شود ولي متاسفانه برخی از افراد به صورت خودسرانه برای بيدار ماندن در شب های امتحان از قرص های ريتالين استفاده می کنند كه با عوارض بسياري همراه است.

به گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ در سال های اخير مصرف خود سرانه اين دارو در کشور ما افزايش يافته، عدم آگاهی از آثار و ويژگی های اين قرص نگران کننده است. شواهد متعدد حاکی از آن است که برخي افراد از اين قرص ها استفاده می کنند تا بتوانند چندين ساعت متوالی بيدار بمانند و به شکل غير معمولی تمرکز خود را در مدت طولانی حفظ کنند. از آنجا که ريتالين دارويی است که توسط پزشکان تجويز می شود، مصرف‌کنندگان تصور می کنند اين قرص ها بی خطرند و آن ” بد نامی ” مواد مخدر را ندارند. در حالی که عوارض مصرف خودسرانه اين قرص ها می تواند در حد مواد ديگر نظير کوکايين و آمفتامين باشد.

منبع خبر:  روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۳٫۲٫۲۷ 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=7400

برچسب ها