دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان با اشاره به تاثیر مشارکت فکری، عملی و مالی مردم در قالب تشکل های سازمان یافته در امر مبارزه با مواد مخدر گفت: این استان سازمان مردم نهاد در حوزه پیشگیری از مواد مخدر ندارد.
مصطفی هادی زاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: سازمان های مردم نهاد مورد حمایت های مادی و معنوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قرار می گیرند و رویکرد ما استفاده بهینه از ظرفیت ها و توانایی های بالقوه و بالفعل این سازمان ها و گروه های فعال مردمی است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان افزود: این سازمان ها به عنوان عوامل اجرایی و عملیاتی دولت می توانند کمک بزرگی به اجرای راهبردها و برنامه های اجرایی مبارزه با مواد مخدر باشند.
وی با تاکید بر تشکیل این سازمان ها در استانها و به تبع آن در شهرستانها گفت: فرمانداران نیز مکلف شده اند تا حداقل یک سازمان مردم نهاد با حضور ائمه جمعه، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر تشکیل دهند.
* حدود ۴۵۰ مرکز درمانی و اقامتی میان مدت معتادان در اصفهان وجود دارد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان از فعالیت حدود ۴۵۰ مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر (ام ام تی) و مراکز اقامتی میان مدت معتادان (کمپ) در استان خبر داد.
هادی زاده، مرکز مشهور به ماده ۱۶ در قلعه شور از توابع اصفهان با ظرفیت ۱۶۰ نفر برای معتادان پرخطر و متجاهر را از دیگر مراکز نگهداری و درمان معتادان در استان برشمرد.
وی گفت: در این مرکز افرادی نگهداری می شوند که با دستور مقام قضایی ارجاع داده شده اند.
وی افزود: معتادان در این مرکز در رده سنی ۱۷ تا ۶۵ سال قرار دارند و به دلیل وجود کادر پزشکی و درمانی متشکل از پزشک، پرستار، روانپزشک و مددکار اجتماعی خدمات درمانی لازم به آنها ارائه می شود.
* مرکزی برای نگهداری دختران و زنان معتاد در اصفهان وجود ندارد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان از نبود مرکزی با عنوان ماده ۱۶ برای نگهداری زنان و دختران معتاد در استان خبر داد و گفت: این در حالیست که خطر و آسیبهای جدی، زنان معتاد را بیشتر از مردان تهدید می کند.
* حدود چهار هزار معتاد در اردوگاه اسد آباد مبارکه نگهداری می شوند
هادی زاده از نگهداری چهار هزار معتاد در اردوگاه اسد آباد از توابع شهرستان مبارکه خبر داد و گفت: ۹۹ درصد این افراد بومی استان اصفهان هستند.
وی از مشکلات این افراد در حوزه درمانی خبر داد و گفت: صد درصد این معتادان دارای مشکلات دهان و دندان هستند در حالیکه دندانپزشک برای آنها پیش بینی نشده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان همچنین از وجود ۹ مرکز گذری کاهش آسیبهای اجتماعی در استان خبر داد.
وی گفت: این مراکز با هدف ارائه فعالیت هایی بدون نیاز به کاهش یا توقف فوری مصرف مواد در معتادان، برای کاهش عوارض رفتارهای پرخطر طراحی و ایجاد می شود.
* تاکید وزیر کشور بر ضربه به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان
هادی زاده با اشاره به تاکید رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بر ضربه زدن به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر گفت: باید با اقدامات قضایی و انتظامی بر اموال و دارایی قاچاقچیان ضربه زده شود.
وی اضافه کرد: در این میان لازم است که ساز و کاری برای شناسایی اموال قاچاقچیان به کار گرفته شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد استان اصفهان ورود به عرصه مواد مخدر را نیازمند عزم جدی و همگانی خواند و گفت: با توجه به تولید روزافزون مواد مخدر در افغانستان باید ساز و کار جدی و همگانی برای جلوگیری از ورود آن به کشور به کار ببریم.
وی کمبود امکانات، نیرو و وجود راههای فرعی برای ورود مواد مخدر را در کنار مشکلات دیگر از موانع پوشش کامل جلوگیری از مواد مخدر به کشور عنوان کرد.
هادی زاده گفت: توجه مسوولان به فضای شادی و نشاط در جامعه، کارکرد مساجد برای جذب جوانان و نوجوانان و فعالیت های جنبی مساجد می تواند حفاظی معنوی برای دوری جوانان از مواد مخدر و هر گونه مفاسد اجتماعی را فراهم آورد.
وی خطاب به خانواده ها، معلمان و دیگر دست اندرکاران امر پرورش نوجوانان و جوانان گفت: باید با افزایش اطلاعات و آگاهی در زمینه مواد مخدر، مانع از گرفتار شدن فرزندان این مرز و بوم در گرداب اعتیاد شویم.