به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ محمدمهدی اسماعیلی در نشست تخصصی بررسی و نهایی سازی محتوای آموزشی فاز دوم برنامه خانواده های توانا که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: این جلسه به منظور عوامل اجرایی برنامه تسهیلگران و مربیان برای بررسی گزارش نهایی و تحلیل داده های به دست آمده از اجرای پایلوت سال گذشته و نتیجه اثربخشی برگزار شده است.
وی افزود: به منظور بازآموزی و مرور برنامه جهت اجرای استانی فاز دوم برنامه، از طرف دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) حداکثر تا دو ماه آینده، کارگاه آموزش بازآموزی به صورت مجازی برای افراد آموزش دیده قبلی برگزار می شود و در فاز دوم این برنامه نیز، پیش بینی شده است که حدود ۱۵ هزار نفر آموزش های لازم را فرا بگیرند.
اسماعیلی در تشریح برنامه خانواده های توانا گفت: این برنامه جهت یاری به خانواده هایی است که در محلات کم برخوردار زندگی می کنند تا با چالش های موجود بهتر مواجه شوند. هدف از این برنامه کمک به والدین یا سرپرستان برای شناخت نقاط قوتی است تا مشکلاتشان حل و رسیدگی شود. همچنین کمک می کند که آنان، مهارت های جدیدی برای رسیدگی و حل چالش های روزمره خود برای پرورش فرزندانشان کسب کنند.
وی تصریح کرد: والدین می آموزند که بروز علائم استرس در بین کودکان طبیعی بوده و نکاتی به آنان آموزش داده می شود تا بتوانند در حل مسائل و مشکلات به کودکان خود کمک کنند، هم زمان کودکان می آموزند که استرس امری طبیعی است و خوب است بتوانند در مورد آنچه تجربه میکنند، با والدین و یا سایر بزرگسالان مشورت کنند.
مدیرکل دفتر فرهنگی و پیشگیری ادامه داد: فلسفه برنامه خانواده های توانا آن است که همه خانواده ها توانایی و مهارت هایی دارند، حتی در زمان سختی، والدین بیشترین سعی شان را می کنند تا به کودکان خود عشق بورزند و از آنان مراقبت کنند، خانواده ها با صحبت در مورد چالش ها و همچنین کارهایی که برایشان مفید است، قدرتمندتر می شوند، چالش هایی که خانواده ها با آن روبرو هستند اغلب آنان را قوی تر می کند و برای آنان، در مقایسه با خانواده هایی که زندگی آسان تری داشته اند، تاب آوری به ارمغان می آورد، همچنین در این برنامه راهکارهایی ارائه می شود که با کمک آن ها مراقبت از کودکان آسان تر و کارآمدتر می شود و هر خانواده بهتر می داند که چه روش هایی برایش کارآمدتر است.
اسماعیلی در پایان با بیان اینکه ستاد طی یک دهه گذشته، همکاری خوبی با دفتر (UNODC) در اجرای برنامه های مختلف داشته است و آخرین برنامه نیز، برنامه خانواده های توانا می باشد، گفت: برنامه هایی که از خارج از کشور پیشنهاد می شود نیاز است که با فرهنگ ایرانی- اسلامی مطابقت داده شود و امیدواریم در چارچوب همکاری هایی که به صورت مداوم طی سالهای گذشته داشتیم در آینده نیز ادامه دهیم و از تجربیات موفق دنیا در کشورمان استفاده کنیم.
در ادامه این نشست، نمایندگان وزارت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و برخی تسهیلگران به بیان نقطه نظرات خود پیرامون برنامه و محتوای کتاب برنامه خانواده های توانا پرداختند.
گفتنی است؛ فاز نخست برنامه خانواده های توانا به صورت آزمایشی در تهران و کرج طی سالهای ۹۸- ۹۹ انجام شد و مقرر است این برنامه با همکاری ۴ دستگاه وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با موادمخدر و با همکاری دفتر (UNODC) اجرا شود.