• امروز : دوشنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 23 - شوال - 1446
  • برابر با : Monday - 21 April - 2025
کل پست ها: 73449اخبار امروز : 8
31

ظرفیت مراکز نگهداری معتادان متجاهر در اصفهان افزایش می‌یابد

  • کد خبر : 73419
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۸:۵۶
ظرفیت مراکز نگهداری معتادان متجاهر در اصفهان افزایش می‌یابد
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان گفت: ظرفیت مراکز نگهداری معتادان متجاهر در استان با راه‌اندازی پایگاه فدک افزایش می‌یابد و به حدود یکهزار نفر می‌رسد.

محسن یارمحمدیان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در زمان حاضر ۲ مرکز مشمول ماده ۱۶ به‌عنوان سرپناه شبانه برای نگهداری معتادان متجاهر در استان وجود دارد که شامل سپاه مبارکه و قلعه شور هرکدام با ظرفیت حدود ۲۰۰ نفر است.

در مرکز نگهداری و کاهش آسیب موضوع ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر، معتادان فاقد گواهی درمان و معتادان متجاهر(کسی که عمل خود را آشکار انجام دهد) به مدت یک تا سه ماه نگهداری می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: با بهره برداری از مرکز فدک که توسط شهرداری اصفهان در حال احداث است و مراحل پایانی ساخت را می‌گذراند ظرفیت نگهداری معتادان افزایش می‌یابد و به حدود یکهزار نفر می‌رسد.

یارمحمدیان با بیان اینکه مراکز ماده ۱۶ برای اسکان موقت و ترک اعتیاد معتادان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: مرکز فدک محل نگهداری و مراقبت بعد از ترک معتادان است و اگر ظرفیت مازاد بر آن داشت برای سایر افراد بی خانمان و آسیب دیده نیز استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آیین نامه‌های موجود مراقبت بعد از خروج معتادان به عهده نظام قضایی است، اضافه کرد: با توجه به تصمیم‌هایی که در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان گرفته شد مقرر است برخی از سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه کمک کنند.

یارمحمدیان با تاکید بر لزوم همراهی و همکاری همه دستگاه‌های اجرایی برای مبارزه با مواد مخدر، گفت: بیشتر کار این بخش به پیشگیری برمی‌گردد و لازم است به مسائلی مانند اشتغال و مراقبت‌های بعد از خروج از افرادی که ترک اعتیاد می‌کنند و به آغوش جامعه بر می‌گردند توجه بیشتری شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم دستگاه‌های اجرایی به تعهدات خود در این زمینه عمل کنند، خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ دستگاه اجرایی عضو شورای مبارزه با مواد مخدر هستند و در زمینه پیشگیری، درمان، مقابله و مراقبت بعد از خروج فعالیت دارند و وظیفه هر کدام از آنها مشخص است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اصفهان افزود: برخی دستگاه‌های اجرایی محدودیت‌هایی در این زمینه دارند و دوران کرونا آنها را با مشکلاتی مواجه کرد که امید است با واکسیناسیون درصد قابل توجهی از جامعه از این مرحله عبور کنیم.

استان اصفهان از نظر شیوع اعتیاد در رتبه ۲۳ کشور قرار دارد.

در سال ۹۹ بیش از ۱۷ هزار نفر از عوامل قاچاق و توزیع مواد مخدر در این استان دستگیر و بیش از هفت هزار و ۶٠٠ معتاد جمع‌آوری شدند.

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=73419